Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Season 2 Episode 13 "Beside The Dying Fire" (Season Finale) - Σχολιασμός

Όποιος παρακολούθησε το επεισόδιο εδώ μπορεί να κάνει τα σχόλια του.
Όποιος δεν το έχει δει ακόμα καλό θα ήταν να μην προχωρήσει γιατί το θέμα ειναι γεμάτο spoilers.

Ο Rick και ο Carl βρίσκουν το αγρόκτημα σε κίνδυνο. Η ομάδα χωρίζεται μέσα στο χάος, και η ηγεσία του Rick βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.
                                            

30 σχόλια:

  1. πολυ σφιξιμο ρε παιδια, ωραιο βεβαια. Το εχει σκεφτει κανεις οτι αυτα τα εργα με τα ζομπια μπορει να ειναι προπομπος για αυτα που θα παθουμε? λετε να μας κανουν ζομπια για να μειωσουν τον πλυθησμο της Γης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη κιόλας,αλλά έτσι δεν θα μειωθεί,θα ξεκληριστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αndreas, μας έχουν κάνει ήδη ''ζόμπια'' ...Πρέπει να αφυπνιστούμε...Όσο αναφορά το επεισόδο, ήταν πολύ καλό και με πώρωσε η μυστική παρουσία με το σπθί και τους ζόμπι ακόλουθού της !!!! Υπομονη Παίδες μέχρι τον Νοέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Arketa metrio to episodio... Vasika san episodio htan kalo alla perimena kati parapano gia na mou afisi mia agonia... Elpizo h 3h sezon na einai kalhterh apo auti tin sxetika metria sezon !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι και μετρια η 2η σεζον φιλε Pano. Αν η 3η ειναι καλυτερη θα ειναι ευτυχημα. Οσον αφορα το τελευταιο επεισοδειο ηταν πολυ καλο κατα τη προσωπικη μου γνωμη.η διασωση της Αντρεα απο τη φιγουρα με τη καπα και τη κουκουλα μας αφηνει σε αγωνια για την εναρξη της 3ης σεζον. Οπως μας αφηνει κ σε αγωνια το τι θα γινει με την υπολοιπη ομαδα και αν θα καταφερουν να βρουν ενα ασφαλες μερος. Το μονο που μου φανηκε περιεργο ηταν η αντιδραση της Λορι μολις ακουσε απο τον Ρικ οτι σκοτωσε τον Σειν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. file pano an den se krataei se agonia oti mpenei stin sira kainourgios xaraktiras tote ti se krataei ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. fobero to finale ths 2h season....apo pou na arxiseis??? to prwto tetarto htan mesa sthn drash kai sthn agwnia....XAMOS egine sthn farma, pethanan merika axrista atoma (tha mporousan na pethanoun kai alla)!!!
    meta epese kapos to epeisodio....mou arese para polu h emfanish ths michonne (zompies gia katikidia??? patagos!!!)....me xalase mono pou eswse thn andrea...as thn na psofisei to ksanthompampoura na xaroume kai emeis ligo....den mou arese h toso megalh alagh tou rick sto telos tou epeisodiou(elpizw sthn nea season na brei ton palio kalo tou eauto)....to ktirio pou blepoume sthn teleutaia skhnh filakes einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το επεισοδιο ηταν απλα χαοτικο...για τι να πρωτο πω ... στην αρχη βλεπουμε το "οδοιπορικο" το walkers μεχρι την φαρμα και μετα βλεπουμε τον ΧΑΜΟ...σε εκεινο το σημειο ειχα εκεινο το σφιξημο που νιωθεις οταν φοβασαι λες και κυνηγουσαν εμενα οι walkers ... τελικα με την Machonne πολυ παπα φαγαμε , τι ειδαμε μια τρελη με 2 δεμενους walkers να κοβει ενα κεφαλι, ΤΡΟΜΕΡΟ....στο τελος μου την εδωσε απορια η Caroll που παρακινουσε τον Daryl να κανει κατι αλλα και O Rick νομιζω οτι υπερεβαλε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατα τη γνωμη μου πιστευω πως το τελευταιο επεισοδιο ηταν πολυ καλο!Εχουμε την εμφανιση της κοπελας με τα σπαθια και την υπαρξη της φυλακης,η οποια θα αποτελεσει τη σωτηρια της ομαδας...Κρίμα που η σειρα τελειωσε τοσο νωρις και πρεπει να περιμενουμε αρκετους μηνες για να ξαναδουμε νεο επεισοδιο.Και κατι ακομα:πιο κατω ειδα καποιον που ελεγε οτι παιζει να μας δειχνουν τετοιες ταινιες για να μας προετοιμασουν για κατι αναλογο!Οσο αστειο και φανταστικο και αν ακουγεται εγω πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη περιπτωση να συμβει καποια στιγμη!Αυτα προς το παρον..Καλη υπομονη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβερο το τελευταιο επεισοδιο του κυκλου. Επιτελους ενα ακομα επεισοδιο με πολυ σφαγη και πολλα ζομπι.

    Αυτη η τυπισσα με τα σπαθια και τα κατοικιδια ζομπι της, ωραιος και μυστηριος χαρακτηρας, αλλα ελπιζω να μην κανει τιποτα τρελα κολπα οπως εκανε η Milla Jovovich στο resident evil, θελω απλα η σειρα να κρατηθει σε σχετικα φυσιολογικα και ρεαλιστικα επιπεδα και να μην βλεπυμε τιποτα ιπταμενους χαρακτηρες, μαστερ του καρατε και του ζιου ζιτσου που περπατανε σε τοιχους και κανουν σβουρες!

    Θεωρω οτι η συμπεριφορα του Rick ειναι λιγακι δικαιολογημενη, μετα απο οσα εγιναν με τον Shane, αφου σκοτωσε τον καλο του φιλο και ισως αργοτερα να επανελθει. Παντως η ατακα του, "αν μεινετε, τελος η Δημοκρατια", απλα τα εσπασε, γιατι η Δημοκρατια ειναι ο εχθρος τους αυτη την στιγμη.

    Τελος μας λυθηκε και η απορια, γιατι μετατρεπονταν σε ζομπι, οσοι δεν δαγκωθηκαν.
    Παντως αυτο που μου αρεσει, ειναι οτι ολοι τους σαν ηθοποιοι, παιζουν πολυ καλα τους ρολους τους
    και σε κανουν η να μισησεις καποιους απο αυτους η να τους συμπαθησεις αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά διάβασα όλα τα σχόλιά σας και είδα πως κανείς δεν πρόσεξε τη μεγάλη αποκάλυψη για την επόμενη σαιζόν. Στην αρχή του επεισοδίου τα ζόμπι ακολούθησαν ένα ελικόπτερο. Κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν ζωντανοί και μάλιστα οργανωμένοι. Πιθανόν κυβερνητικοί.

    Στα της γενικής γεύσης που μου άφησε η σαιζόν... Είμαι απογοητευμένος γιατί η εξέλιξη ήταν σχεδόν μηδαμινή. Δηλαδή τι συνέβη σ'αυτά τα 13 επεισόδια; Μάθαμε μόνο ότι ακόμα και οι ζωντανοί είναι μολυσμένοι. Άλλο; Υπήρξε κάποια πρόοδος; Μάθαμε περισσότερα για την ασθένεια; Όλη η σαιζόν αναλώθηκε στις φιλονικίες και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων.

    Και μερικά μικρά-μικρά:
    Υπήρχαν όντως πολλοί περιττοί χαρακτήρες. Ειδικά ο μαύρος, απλά έμπαινε σε κάποιο πλάνο κι έδινε το παρών.
    Η Λόρι να δείτε που θα γεννήσει ζομπάκι, αφού είναι όλοι μολυσμένοι :P
    Πρέπει να μεγαλώσει ο ρόλος του Ντάριλ πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ψόφος στην Λόρι......ελπίζω να ακολουθήσει το κόμικ η παραγωγή και να πεθάνει η Λόρι στις φυλακή!! ααα και όσον αφορά το γεγονός ότι είναι όλοι μολυσμένοι...λιγάκι δύσκολο.........αλλά και να είναι, προφανώς και θα υπάρχει θεραπεία στην τελική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως και στο comic, έιναι μολυσμένοι με την έννοια ότι όπως και να πεθάνει ο οποιοσδήποτε, είτε από ζόμπι, είτε από πέσιμο, είτε από χέσιμο, θα γίνει στανταρ ζόμπι. Makes sense!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους ο Rick ξύπνησε και τους τα είπε μια χαρά...!Και η ατάκα φοβερή..!!!
    Δεν φτάνει που όλοι είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να πάρουν ούτε μια απόφαση,σηκώσαν και κεφάλι..Μέχρι και η Beth η άκυρη..Έλεος δλδ..
    Η Lori ξέραμε τι κουμάσι ήταν και αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά απο την στάση της απέναντι στον Rick..Δλδ τι περίμενε?Να αφήσει τον Shane να απειλεί τον άντρα της και όλους τους άλλους και να σκοτώνει όποιον γουστάρει??
    Καλά για την Carol δεν το συζητάω....Αυτή και αν θέλει τις φάπες της,ξέχασε μάλλον οτι ο Rich έψαχνε την κόρη της μισή σεζόν(lol)...
    Η Michonne απλά τα σπάσε..!!
    Πιστεύω οτι η νέα σεζόν θα είναι ακόμα καλύτερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι τέλειο επεισόδιο ήταν αυτό!!! Αν και είχα διαβάσει ότι spoiler υπήρχε μπορώ να πω ότι είχα αρκετή αγωνία χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.... και επειδή έχω πολλά να πω θα ακολουθήσω την τακτική των φίλων μου από το blog του Fringe...

    1) Τι χάλια εφέ ήταν αυτά στην σκηνή όπου ο Rick με τον Carl αγναντεύουν τους walkers που καίγονται... αλλά οκ έχουμε δει και χειρότερα (μην ανοίξω τώρα το στόμα μου)

    2) Ρε συ Rick έναν αναπτήρα έδωσες στον πιτσιρικά να τον ρίξει πάνω στην βενζίνη... αμάν πια και εσύ το έκανες ολόκληρο θέμα λες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα από το Παρίσι στο Λονδίνο... Τουλάχιστον δεν μας είπε ένιωσε περήφανος μετά για αυτόν που τα κατάφερε;

    3) Καλά εκείνο το ζωντόβολο ο Jimmy δεν κλείδωσε τις πόρτες στο τροχόσπιτο; που πάει έτσι; Αλλά φταίει και ο Rick.. του είπε πάρκαρε εδώ να κατέβω και σαν κύριος έφυγε....

    4) Πέθανε η Patricia και ο Jimmu.... κρίμα... και ότι είχα μάθει τα ονόματά τους....

    5) Πωπω τι χαμός ήταν αυτός στην φάρμα!!!!!

    6) Πραγματικά την λυπήθηκε αυτήν την Andrea.. έφυγαν όλοι και την παράτησαν εκεί... Ειδικά εκεί που φώναζε Rick περίμενε....

    7) Τι άσχημο κλάμα που έχει η Maggie!!!

    8) Αυτήν την Lori δεν μπορώ να την καταλάβω με τίποτα όμως!!! (αυτό μόνο... δεν θα το αναλύσω)

    10) Δύο λέξεις μόνο... Θεά MIchonne!!!!

    11) Ακούς εκεί η Carol να προσπαθεί να βγάλει άχρηστο τον Rick... θα σηκωθούν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι....

    12) Να αγιάσει το στόμα σου Rick... μια χαρά τους τα είπε.. ακριβώς όπως θα έπρεπε... όποιος θέλει ας φύγει... ποιος τους κρατάει; κάνει συνέχεια ότι καλύτερο μπορεί και αυτοί μόνο παρατηρήσεις έχουν να κάνουν... έλεος δηλαδή... οι αχάριστοι.... Μπράβο Rick, έτσι άμα θέλουν να κάτσουν από 'δω και πέρα μούγκα... Δημακρατία τέλος! Έτσι θέλουν αυτοί οι τύποι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xaxaxaxa....Δίκιο έχεις...!Ειδικά για τον Jimmy..Παίζει να είναι ο πιο άκυρος θάνατος στο Walking...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τελικα αυτη η lori ειναι πολυ που....να,ελεος,της σκοτωσανε τον (γκομενο)και ταραχτηκε;δεν ηξερε το ποιος πραγματικα ειναι;οσο για τον rick μαγκας σε ολα του,ακομα και στην τελευταια του κουβεντα,δημοκρατια τελος....αλλιως,μονοι σας...η φυλακη στο φιναλε (αν και δεν το ειχα προσεξει οτι ειναι φυλακη)θα ειναι το σημα κατατεθεν του 3 κυκλου,μαζι με την νεα μας πρωταγωνιστρια....υπομονη funs μεχρι τον 3 κυκλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το επισόδειο ήταν τέλειο!! Χαοτικό κι αν και είχα διαβάσει αρκετά σπόιλερς είχα και πάλι αγωνία :Ρ έχω 6 πράγματα να σχολιάσω πάντως:
    1) Η ΘΕΑ η Μαχόν έκανε την εμφάνισή της!!! [έσωσε βέβαια και την άλλη αλλά οκ όσο και να πεις την λυπήθηκα λίγο που την αφήσαν μόνη της εκεί πέρα..]
    2) Ο θάνατος του Τζίμμυ ήταν λίγο άκυρος ΄΄οπως έγινε :/
    3) Ο Ρικ με τρόμαξε καλέ στο τέλος, λέτε να γίνει δεύτερος Σέιν;; :Ρ γέλιο θα 'χει
    4) Απαιτώ μεγαλύτερο ρόλο για τον ΝΤΑΡΥΛ!!!
    5) Η Λόρι τέρμα ηλίθια είναι;;;;;;;; Να δείτε θα πεθάνει γιατί το μωρό θα είναι ζόμπι και θα την τρώει από μέσα της xD [καφρίλα αλλά με ό,τι κάνει της αξίζειιιι :Ρ]
    6) Τί φινάλε ήταν αυτό με τις φυλακές;;;; Λέτε να 'ναι εκεί ο Μερλ;;; Πάντως πολύ θέλω να κάνει την εμφανισή του και πάλι! Θα 'ναι γαμάτοοοο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ καλό επεισόδιο κι όπως έγραψα και στην ανάρτησή μου: "όλα δείχνουν πως η 3η σεζόν θα'ναι η πιο δυνατή του Walking Dead (έχει όλα τα φόντα) κι ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της σειράς"!

    Υ.Γ. εκτός απ΄το επεισόδιο... και το blog είναι πολύ καλό και το πρόσθεσα στο blogroll μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την σειρά την παρακολουθώ όχι για τα ζόμπι αλλα για το καθηλωτικό αισθημα αγωνίας που σε διακατέχει ακόμη και όταν τα πράγματα φαίνονται ήρεμα.!!!
    Επίσης ο πυρήνας της σειράς είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις κατω
    απο δύσκολες καταστάσεις.

    Ως ανδρας ψηφίζω την Μaggιe Greene και την Αndrea .
    Γοητευτικότατες γυναίκες , κορμιά ελαφίσια .
    Η Μαggie γλυκιά , η Αndrea δυναμική .

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. drSeeng, νομίζω ότι κάνεις λάθος σε αυτό. Άν και δεν είμαι σίγουρος, το ελικόπτερο είναι το ίδιο που είχε δει και ο Ρικ στο πρώτο επεισόδιο. Ο ήχος τα τράβηξε προς την πλευρά του, ούτως ώστε μετά από πολλές μέρες έφθασαν κοντά στη φάρμα, όπου πάλι ένας ήχος (της μπιστολιάς του μικρού που ξαπλώνει τον Σων κάτω), τα προσανατολίζει και τα φέρνει στη φάρμα όπου έγινε το μακελειό.
    Ας με διορθώσει κάποιος, αλλά νομίζω πως η εισαγωγή με το ελικόπτερο και μετά με τον ήχο του όπλου ήθελε να δείξει πόσο ευαίσθητα και πόσο πολύ τα προσελκύει ο δυνατός ήχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το από κάτω σχόλιο όπως βλέπετε και στην ημερομηνία, το έγραψα πριν ανέβει το πόστ του παραγωγού που είναι και το τελευταίο που υπάρχει. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου αλλά ...δικαιώθηκα.

    Δώστε εξηγήσεις για το ελικόπτερο.
    Το ελικόπτερο είναι αυτό που είδε και ο Rick. Πήρε εβδομάδες για τους walkers να φτάσουν στην φάρμα.

    YES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και για του λόγου το αληθές εκτός από την ώρα που γράφτηκε η απάντηση στον DrSeeng, είναι το πόστ που υπάρχει.

    http://walking-dead-in-greece.blogspot.com/2012/03/twitter-glen-mazzara.html

    Ούτε κυβερνητικοί, ούτε οργανωμένοι, ούτε τίποτα. Ήταν ένα απλό φλάς μπακ, που περιγράφει τους ήχους που έλκουν τους ζόμπαρους, και το χρονικό διάστημα που τους πήρε για να φτάσουν μέχρι την ασφαλή (υποτίθεται) φάρμα.
    Το ελικόπτερο κατ αρχήν και ο πυροβολισμός μετά, έφερε το μακελειό στο τελευταίο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γι' αυτό αγόρι μου παίζουμε τα resident evil. Οπλιζόμαστε με θάρρος και αποφασιστικότητα, συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε τους ζόμπαρους του μέλλοντος. Έτσι κι αλλιώς, ο καρατζαφύρερ, ο παπαδήμιος, ο σαμαράς και όλο το εξωνυμένο και αργυρώνυτο πολιτικό προσωπικό της χώρας, τις σάρκες μας δεν θέλει να φάει; Θα τους αφήσουμε; Ή θα τους καρφώσουμε μία σφαίρα στο κεφάλι, μπας και γλυτώσουν τα παιδάκια μας.

    Ρητορικό το ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Mike.Σχετικά με το ελικόπτερο...Αυτό που είχε δει ο Rick στην πόλη ήταν διαφορετικό από αυτό που φάνηκε στο τελευταίο επεισόδιο. Αν και αφήνουν σε αφήνουν με πολλά ερωτηματικά και προσδοκίες ελπίζω πως η αποκάλυψη περί της προέλευσης των ελικοπτέρων να είναι πέρα από τα συνηθισμένα! Καλή μας συνέχεια και τα λέμε από Οκτώβρη! Και... keep walking dead

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άντε πάλι. Καλησπέρα και σε σένα Shogun. Για να το ξεκαθαρίσουμε τελείως και δια παντώς. Αυτό το ελικόπτερο που δείχνει στην αρχή του τελευταίου επεισοδίου, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ Ο ΡΙΚ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ. Επαναλαμβάνομαι, αλλά είναι απαραίτητο για να καταλάβουμε πως το μακελειό στη φάρμα, είχε προέλθει από τους ήχους του ελικοπτέρου, κατ αρχήν, και από τον πυροβολισμό του μικρού στον (ζόμπι) Σέιν. Τελεία και παύλα. Το δηλώνει και ο παραγωγός, και εγώ δεν εχω να προσθέσω τίποτε άλλο.
    Εξ άλλου, η εισαγωγή, για όποιον μπορεί να καταλάβει, αυτό ακριβώς δείχνει. Περπατήσανε (οι ζόμπαροι), μέρες, περπατήσανε νύχτες, έως ότου κάποια στιγμή βρεθήκανε κοντά στο σπίτι.
    Πες το από διορατικότητα, πες το από φίλινγκ, την ίδια μέρα που είδα το τελευταίο επεισόδιο, αυτό κατάλαβα αυτομάτος. Και πριν ο παραγωγός το ξεκαθαρίσει είχα ανεβάσει το αρχικό μου πόστ που εξηγούσε τι ακριβώς συμβαίνει.
    Και όπως και ο ίδιος ο παραγωγός δηλώνει, ότι θα μας εξηγήσει τι συμβαίνει με το ελικόπτερο στα επόμενα επεισόδια, άλλο τόσο μας εξηγεί ότι αυτό το ελικόπτερο, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε δει ο Ρίκ.

    Φιλικά και όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος του "κλειστοφοβικού" εδώ μέσα: Keep Walking Dead...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. popo itan to kalitero episodio tis deuteris season....aan kai to ekopsan ligo kapws......eixe kai polles fasis me ton Daryl...<3 <3 .Agriepse poliii o Rick alla eixe dikio nomizw....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. nomizw omws oti den eprepe na paithanei o Sein...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ontws htan kai poly ili8ios o tropos p ton skotwsan tou a3ize kaliteros thanatos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή