Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το The Walking Dead ανανεώθηκε για 4η σεζόν! αλλά...


Δεν μας σοκάρει ότι η σειρά ανανεώθηκε και για 4η σεζόν, στην πραγματικότητα λόγο της τεράστιας επιτυχίας της μας φαίνεται παράξενο που άργησε τόσο πολύ το AMC να το επισημοποιήσει. Αλλά υπήρχε μια μεγάλη έκπληξη στο δελτίο τύπου που έβγαλε το AMC σχετικά με την ανανέωση της σειράς.
Ο παραγωγός και το "αφεντικό" της σειράς, ο Glen Mazzara αποχωρεί! Να σας θυμίσουμε ήταν αυτός που αντικατέστησε το προηγούμενο "αφεντικό", τον Frank Darabont, όταν κι αυτός αποχώρησε μετά το τέλος της 1ης σεζόν.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου:

"Το AMC επίσης ανακοινώνει μαζί με τον Glen Mazzara ότι για τις επόμενες σεζόν, οι δύο πλευρές (AMC - Glen Mazzara) αποφάσισαν από κοινού να πάρουν χωριστούς δρόμους. Ο Glen καθοδήγησε την σειρά εξαιρετικά τις σεζόν 2 και 3. Το AMC είναι ευγνώμων για την σκληρή δουλειά του. Και οι δύο πλευρές είμαστε υπερήφανες για την κοινή μας πορεία. 

Και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά απόψεων σχετικά με το προς τα που πρέπει να κουνηθεί η σειρά, και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να χωριστούμε  Η απόφαση αυτή είναι φιλική και ο Glen θα παραμένει για την παραγωγή του δεύτερου μέρους της 3ης σεζόν ως showrunner και παραγωγός."

Αξιοσημείωτες παρατηρήσεις:

Ο προηγούμενος παραγωγός είχε φύγει γιατί δεν συμφώνησε με το AMC για τα χρήματα. Αυτή την φορά διαβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές πως 100% δεν είναι αυτός ο λόγος. Έχει να κάνει μόνο με ότι έχουν διαφορετικές απόψεις για το πως θα είναι η 4η σεζόν και παραπέρα. Έχει να κάνει με το AMC τον Glen Mazzara, τους υπόλοιπους παραγωγούς και σεναριογράφους αλλά και τον Robert Kirkman (δημιουργός του κόμικ και παραγωγός της σειράς) που έδωσε την βάση για την ιστορία της σειράς.

Μπορεί το κοινό να θέλει τον Kirkman να αναλάβει τώρα την σειρά, αλλά αυτό είναι δύσκολο λόγο της φορτωμένης δουλειάς που έχει ήδη με τα κόμικ.

Σε μια συνέντευξή του τον Οκτώβριο στο The Wrap, ο Glen Mazzara είπε πως θα ήθελε να παραμείνει στην σειρά μέχρι το τέλος της.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα αποχώρισαν και παραγωγοί από μία άλλη σειρά του AMC, το Hell on Wheels, όπου και εκεί δεν συμφωνούσαν με το κανάλι.

Συζητήσεις για το περιεχόμενο της 4ης σεζόν γίνονταν πολύ καιρό τώρα. Φαινόταν όμως πως δεν υπάρχει συμφωνία για το τι θα συμβεί στο μέλλον καθώς ο Mazzara έλεγε πως υπολογίζει την σειρά γύρω στις 7 σεζόν, ενώ η Hurd με τον Kirkman έλεγαν για περισσότερο.

Τι έγραψαν στο Twitter τα 3 μεγάλα "αφεντικά":

O Glenn Mazzara:

"Η δουλειά μου ως showrunner στο The Walking Dead ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, αλλά αφού τελείωσα την 3η σεζόν ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Είπα τις ιστορίες που ήθελα να πω και δέθηκα με τους fans σε έναν βαθμό που δεν μπορούσα να φανταστώ. Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν κομμάτι αυτού του ταξιδιού."

"Οι fans του The Walking Dead είναι οι καλύτεροι. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη."

O Robert Kirkman:

"Υποστηρίζω πλήρως τόσο το AMC όσο και τον Glen Mazzara στην απόφαση που έχουν πάρει και πιστεύω πως και οι δύο πλευρές πήραν αυτή την απόφαση για το συμφέρον του μέλλοντος της σειράς. Ευχαριστώ τον Glen για την σκληρή δουλειά του και εκτιμώ την μεγάλη του συνεισφορά στο The Walking Dead και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι ακόμα μαζί του, όσο εμείς ολοκληρώνουμε την προπαραγωγή της 3ης σεζόν. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος για να αρχίσουν οι εργασίες για ακόμα μία εντυπωσιακή σεζόν, ξέρω πως αυτό σημαίνει πολλά για το κοινό. Αυτή η σειρά ήταν πάντα το αποτέλεσμα από ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικά ταλαντούχων ανδρών και γυναικών που εργάζονται ακούραστα για να παράγουν συλλογικά το καλύτερο έργο τους. Πιστεύω ότι το μέλλον είναι λαμπρό για το The Walking Dead. Ευχαριστώ πολύ τους fans για τη συνεχή υποστήριξή σας."

H Gale Anne Hurd:

"Εκτιμώ και είμαι ευγνώμων για την σκληρή δουλειά του Glen στο The Walking Dead. Υποστηρίζω την απόφαση του AMC και του Glen και γνωρίζουμε ότι η σειρά είναι σε καλά χέρια, με τους πιο ταλαντούχους και αφοσιωμένους ηθοποιούς και τεχνικών μελών του χώρου. Αναμένω για την συνεχόμενη επιτυχία της σειράς."

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Glen Mazzara στην 4η σεζόν. Μπορεί να είναι κάποιος από τους είδη υπάρχοντες παραγωγούς ή κάποιος τελείως καινούργιος.


Πηγές: http://www.thewrap.com/tv/column-post/walking-dead-showrunner-glen-mazzara-leaving-70486?page=0,0 , http://uk.ign.com/articles/2012/12/21/the-walking-dead-renewed-for-season-4-showrunner-glen-mazzara-leaves-series-over-difference-of-opinion?abthid=50d49fddd2daae6a6e00002d

5 σχόλια:

  1. Όπως λέει και ο Robert Kirkman Πιστεύω ότι το μέλλον είναι λαμπρό για το The Walking Dead !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα να μπει στο παιχνίδι ο J.J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h ananeosh ths seiras htan anamenomenh!!! (pisteuw etsi kai aliws h seira tha ftasei ths 7-8 seasons)
    apo oti fenete to WD alazei "afentika" kathe season opote den nomizw na einai kai megalo problima h apoxorish tou mazzara (apo thn allh bebea autos se sinergasia me ton kirkman mas xarisan thn telia mexri twra 3h season)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωχ.. μονο αυτο εχω να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε κοπέλια, δεν θα ήταν ωραίο, να συνεργαστεί το walking dead με το resedent evil, ας πούμε εκεί στην φυλακή να έσκαγε μούρη η Άλης και να είχαν δημιουργηθεί και αλλά τέρατα και η Άλης να τους εξηγούσε πως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή