Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Lawrence Gilliard Jr. για το πως πήρε τον ρόλο του Bob Stookey


Ο Lawrence Gilliard Jr. κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκετε στο cast του The Walking Dead. Και ο λόγος ήταν απλός: ένας άλλος πρώην ηθοποιός του The Wire, ο Chad Coleman που έπαιζε τον Cutty, ήταν ήδη στην σειρά ως Tyreese. Και για τον νέο showrunner, Scott M. Gimple, ένας από το The Wire ήταν αρκετός.
Όμως, χάρη σε δύο ενοχλητικούς διευθυντές casting και δύο οντισιόν που ο ίδιος ο ηθοποιός έσκισε (ο οποίος είχε παίξει τον κατάδικο για εμπορία ναρκωτικών, τον D'Angelo Barksdale στο The Wire), ο Gilliard πράγματι κατέκτησε τον ρόλο του νέου χαρακτήρα, τον Bob Stookey, ένας πρώην στρατιωτικός γιατρός, όπου ο αντίστοιχος χαρακτήρας στο κόμικ είναι ένας μεγαλύτερος σε ηλικία, λευκός άντρας. Ενώ περίμενε να σταματήσει η βροχή για να συνεχίσουν το γύρισμα της 4ης σεζόν του The Walking Dead, ο Gilliard είπε την ιστορία της οντισιόν του στο EW και πώς κατάφερε να αλλάξει την γνώμη του Gimple.


Πως κατέληξες σε αυτόν τον ρόλο; Ξέρω πως ο Robert Kirkman είναι μεγάλος fan της σειράς The Wire και μου έχει πει "θέλω να έχω όσο περισσότερους ηθοποιούς από το The Wire γίνετε..."
Πρέπει να σας πω την ιστορία. Ο Scott (Gimple) μου το είπε, η γνώμη του ήταν "Ξέρεις, έχουμε τον Chad στην σειρά, οπότε τους είπα: «Όχι κι άλλοι ηθοποιοί από το The Wire. Έχουμε αρκετούς από το The Wire, γιατί εάν έχουμε πολλούς οι τηλεθεατές θα σκέφτονται το The Wire.» έτσι έλεγε, «Όχι άλλοι από το Wire», αλλά μετά είδα την κασέτα σου από το κάστινγκ, και είπα, «Α, εντάξει τότε.»" Τους διευθυντές του casting, τον Sharon Bialy και τον Sherry Thomas, πρέπει να τους ευχαριστήσω, γιατί έλεγε "δεν θέλω άλλους από το Wire", και με έβαλαν στην οντισιόν. Την θυμάμαι την οντισιόν. Εμφανίστηκα, και προφανώς ήμουν ο πρώτος που θα διαβάσετε, και ήταν τρεις σελίδες ενός χαρακτήρα που φαντάστηκαν, επειδή δεν ήθελαν να μάθει κανείς πως πρόκειται για τον Bob Stookey. Πολύ μυστικότητα. Ήταν τρεις σελίδες μόνο με αυτόν τον τύπο να μιλάει μόνος του. Και πήγα μέσα και το έκανα, και ήταν κάπως ήσυχοι όταν τελείωσα. Ήταν σαν, "Ξέρεις, αυτό ήταν πολύ καλό." Βγήκα και είδα έναν άλλο τύπο να κάθεται εκεί, έναν λευκό άντρα, μεγαλύτερο σε ηλικία.


Έτσι είναι ο Bob Stookey στο κόμικ, έναν λευκός, μεγάλος σε ηλικία.
Σωστά, σωστά. Και δεν το ήξερα ούτε αυτό για τα κόμικ. Ήξερα πως έκανα καλή δουλειά, αλλά για δύο εβδομάδες δεν άκουσα τίποτα. Στη συνέχεια, ο μάνατζέρ μου μου τηλεφώνησε και είπε, "Σε ξαναζήτησαν στο The Walking Dead", κι εγώ σκέφτομαι, "Εντάξει, με ξαναζήτησαν, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο παραγωγός εκεί, ο διευθυντής ή κάποιος, ξέρετε", πήγα και ήταν test και δεν ήξερα πως είναι test. Έτσι, καθόμουν στο χολ και περίμενα να έρθουν και να μου πουν να μπω, και βλέπω τον Sharon ξανά και όλοι αυτοί οι κουστουμάτοι αρχίζουν να εμφανίζονται, ο Scott ήρθε, μας λένε "Σε ευχαριστούμε πολύ που ήρθες.", κι εγώ σκέφτομαι, "Δεν είναι ότι απλά με φώναξαν να με ξαναδούν, θα με ΞΑΝΑΔΟΥΝ." Είμαι σε φάση, "Θεέ μου!"  Έτσι πέρασαν τα πάντα από το μυαλό μου και με 'χει συνεπάρει η στιγμή. Και λέω, "Εντάξει, πρέπει να συνέλθω" γιατί δεν θέλω να κάνω την καλύτερη οντισιόν μου στο χολ.

Συνήλθα, μπήκα στο δωμάτιο και είναι ένα τραπέζι γεμάτο με ανθρώπους. Όταν τελείωσε κι αυτή η οντισιόν ήταν απλά ήσυχοι. Ο Sharon λέει "Λοιπόν, Lawrence, έχεις καμία ερώτηση, όπως πόση ζεστή κάνει το καλοκαίρι στην Ατλάντα;" Νομίζω ο Scott είπε, "Ξέρεις πως υπάρχει το στοιχείο της φυσικής κατάστασης, έχει πολύ τρέξιμο και άλματα." και τους λέω "Λοιπόν, είμαι σε αρκετά καλή φόρμα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα" μου λένε, "Είσαι σίγουρος πως δεν έχεις καμία απορία;" τους λέω "Ναι, είμαι εντάξει." και το μόνο που σκέφτομαι είναι "Μην πεις τίποτα και το χαλάσεις". Και μόλις έφτασα στο σπίτι, με παίρνει ο μάνατζερ μου τηλέφωνο και μου λέει πως μου έδωσαν τον ρόλο. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία από οντισιόν και είναι ένας χαρακτήρας που με το που τον διάβασα για πρώτη φορά, όταν τον έφτιαξαν, συνδέθηκα μαζί του. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος και χαρούμενος που πήρα το αυτό το ρόλο."


Πηγή: Entertainment Weekly

1 σχόλιο: