Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Βαριά μήνυση για το AMC από τον πρώτο showrunner του The Walking Dead.

Ο Frank Darabont και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται πως δικαιούνται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από την δραματική σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση. Ο δικηγόρος που αντιπροσωπεύει τον Darabont δήλωσε στο The Hollywood Reporter πως "η συμπεριφορά του AMC απέναντι στον Frank ήταν τουλάχιστον άθλια."

Ο εκδιωγμένος showrunner της 1ης σεζόν του The Walking Dead έριξε ένα βαρύ χτύπημα στο AMC με μια μήνυση βόμβα με την πρόφαση ότι το καλωδιακό κανάλι παραβίασε το συμβόλαιό του, κλέβοντας του δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη της σειράς.

Το συμβόλαιο του Darabont έλεγε πως θα έχει 12,5% συμμετοχή στα κέρδη της σειράς, όσο εργαζόταν σε αυτήν, καθώς και κάποια έξτρα χρήματα μετά την απόλυσή του μιας και αυτός ήταν που εμπνεύστηκε και ανέλαβε την ιδέα του να μεταφερθεί το κόμικ στην τηλεόραση. Με αυτήν την μήνυση ισχυρίζεται πως μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα δολάριο από το AMC.

Ο Darabont και η ομάδα του δηλώνουν πως: "Το AMC γυρίζει το The Walking Dead σε ανεξάρτητο στούντιο και όχι μέσο κάποιας εταιρίας (όπως για το Mad Men συνεργάζεται με την Lionsgate, με την οποία στο παρελθόν είχε αρκετά προβλήματα, και για το Breaking Bad συνεργαζόταν με την Sony Pictures TV). Το AMC έχει δημιουργήσει τέτοια εξωφρενικά καταχραστηκή φόρμα συμβολαίων με το "δικό" του στούντιο που φαίνεται πως μέσα στα 2 χρόνια που εργαζόταν ο Darabont στην σειρά, αυτή δεν είχε καθόλου κέρδη αλλά μάλιστα και χρέος 49 εκατομμυρίων."

Ο Darabont πληρωνόταν με ποσοστά από τα κέρδη και όταν η σειρά πλέον φαινόταν πως είναι κερδοφόρα ο Darabont απολύθηκε.


Πηγή: The Hollywood Reporter

2 σχόλια:

  1. καλα ειδε οτι παει καλα και λεει ας φαω και εγω μερικα λεφτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεδομένου ότι τη δούλευε πριν καν τη δώσει στο κανάλι, και την ξεκίνησε ο ίδιος από το ΜΗΔΕΝ, καλά κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή