Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

The Walking Dead - Πίσω από τον φακό με τον David Boyd




Το Mad Men της AMC και το Breaking Bad έχουν από τα υψηλότερα-προφίλ σόου του δικτύου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το The Walking Dead,
τώρα στη δεύτερη σεζόν του, έχει περισσότερους θεατές από αυτά τα δύο σε συνδυασμό. Πράγματι, η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του The Walking Dead έκανε την μεγαλύτερη τηλεθέαση σε δράμα στην ιστορία της βασικής καλωδιακής τηλεόρασης.

Ο David Boyd, ASC ήταν ο διευθυντής φωτογραφίας για αυτό το επεισόδιο, μεταξύ των 10 άλλων που έχει δουλέψει μέχρι στιγμής. Επίσης, σκηνοθέτησε το έκτο επεισόδιο της σεζόν, «Μυστικά», το οποίο προβλήθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Μερικές από τις άλλες κινηματογραφικές δουλειές του είναι οι Without a Trace (48 επεισόδια), Friday Night Lights (25 επεισόδια), και κάθε επεισόδιο του Firefly. Εκτός από το The Walking Dead, έχει σκηνοθετήσει και έξι επεισόδια του  Friday Night Lights, και επτά άνδρες στο Men of a Certain Age.

Ο David δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τις ταινίες, όταν ήταν physics major στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, αλλά πήρε την ευκολότερη τάξη που θα μπορούσε να βρει στον κατάλογο για να εκπληρώσει την υποχρέωσή του στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Κατέληξε να είναι στα μαθήματα για κινηματογράφο, και ο καθηγητής - Jean-Pierre Gorin (Tout Va Bien, με τον Jean-Luc Goddard) - να τον ρυθμίζει σε μια νέα πορεία.

Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Κινηματογράφου του UCLA, εργάστηκε στον τρόπο του επάνω στην κάμερα και ταυτόχρονα γύρισε κάποια ντοκιμαντέρ. Πρόσφατα δούλεψε στην ταινία μεγάλου μήκους Joyful Noise με τους Queen Latifah, Dolly Parton και Kris Kristofferson, και σκηνοθέτησε και φωτογράφησε την ταινία μεγάλου μήκους Home Run, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2012.

Πηγή: http://magazine.creativecow.net/article/behind-the-lens-david-boyd-asc-talks-about-the-walking-dead

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου