Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη της Gale Anne Hurd (παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς).


Η Gale Anne Hurd, η παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς του AMC The Walking Dead, είχε συνέντευξη από τον κριτικό κινηματογράφου Richard Crouse, ο οποίος τη ρώτησε για τα πάντα, από τις απαρχές του The Walking Dead μέχρι και το πώς ξεκίνησε στο επιχειρηματικό κλάδο.
Η Gale Anne Hurd ξεκίνησε ως βοηθός του Roger Corman, μετά την αποφοίτησή της από το Stanford. Ήταν λίγος καιρός που εργαζόταν εκεί όταν συνάντησε τον James Cameron, με τον οποίο αργότερα έκαναν αρκετές ταινίες όπως τον Εξολοθρευτή, Aliens και Η Άβυσσος. Είπε στο πλήθος ότι ήταν geek πριν ακόμη υπήρξε λέξη γι 'αυτό, και αν δείτε την ποικιλία των έργων που εργάστηκε θα διαπιστώσετε ότι έχει μια ιστορία με την θεωρητική science fiction. Έχει κάποιες ταινίες από κόμικ στο ενεργητικό της, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Hulk και τις δύο πιο πρόσφατες Punisher. Δεν είναι περίεργο ότι κατέληξε να δουλεύει για το Walking Dead.

Η κα. Hurd είπε ότι πριν ασχολήθηκε με το έργο, η σειρά είχε στηθεί στο NBC. Δυστυχώς, ο πιλότος δεν κυκλοφόρησε ποτέ, και η ιδέα για σειρά αφέθηκε στους νεκρούς. Όταν άκουσε ότι ο Frank Darabont κατέχει τα δικαιώματα για τη σειρά του μίλησε γι 'αυτό, ακόμη και αν της είπε ότι τίποτα δεν πρόκειται να προέλθει από αυτό, ήταν αποφασισμένη να το κάνει να συμβεί. Έρχεται στο AMC, οι οποίοι έψαχναν για μια πρωτότυπη σειρά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τρόμου τους τον Οκτώβριο. Η κα. Hurd τους έριξε το Walking Dead, οι οποίοι είχαν είδη ακούσει για το κόμικ του Robert Kirkman. Το πράσινο φως άναψε χωρίς να έχουν φτιάξει ακόμα πιλότο, και υπέγραψε για να κάνει 6 επεισόδια. Σύμφωνα με την κα. Hurd, η συνεργασία με το AMC ήταν μεγάλη, και ποτέ δεν τους είπε να αλλάξουν τίποτα σε κανένα από τα επεισόδια.

Κάθε επεισόδιο έχει γυριστεί μέσα σε 8 ημέρες στην περιοχή περίπου μία ώρα νότια της Ατλάντα. Ο Jon Bernthal (Shane) ήταν ο πρώτος που προσλήφθηκε από τους ανδρικούς ρόλους, ενώ ο Andrew Lincoln (Rick Grimes) ήταν ο τελευταίος. Ο Andrew ήταν στην πραγματικότητα ο τελευταίος άνθρωπος στην ακρόαση για τον ρόλο του Rick. Ο μόνος ρόλος που είχαν έναν ηθοποιό στο μυαλό τους ήταν για τον Dale, για τον οποίο ο Frank Darabont ήθελε να προσλάβουν τον Jeffrey DeMunn, αφού είχε δουλέψει στο παρελθόν μαζί του μια-δυο φορές. Η κα. Hurd μιλά για τους οπαδούς του κόμικ που έχουν αναστατωθεί με τις αλλαγές που γίνονται από το κόμικ, όπως την προσθήκη νέων χαρακτήρων και αλλαγές στην πλοκή, αλλά κατά την άποψή της, προκειμένου να κρατήσει τα πράγματα φρέσκα ​​και ενδιαφέροντα θα πρέπει να γράψει κάτι παραπάνω επειδή απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό και όχι μόνο στους fans του κόμικ. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μυαλό της κ. Hurd για μια επιτυχημένη σειρά είναι οι χαρακτήρες. Οι ισχυροί χαρακτήρες είναι αυτό την προσέλκυσαν, και οι δυνατοί χαρακτήρες κάνουν την ιστορία.

Εάν υπάρχει ένα θέμα για να πάρουμε από την συνέντευξή της είναι να μην εγκαταλείπουμε ποτέ. Η κα. Hurd λέει ότι αρκετές πόρτες έκλεισαν στο πρόσωπό της, αλλά ποτέ δεν τα έχει παρατήσει για ένα πρότζεκτ και ποτέ δεν θα το κάνει. Λέει ότι ακόμα και εκατό πόρτες να κλείσουν, η εκατοστή πρώτη μπορεί να είναι αυτή που θα ανοίξει.

2 σχόλια:

  1. Εκτός από παραγωγός και σεναριογράφος μήπως έπαιζε κιόλας; Μου φαίνεται ένα ζόμπι της έμοιαζε λίγο... (πλακίτσα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή