Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη της Danai Gurira (Michonne) στο Hollywood Reporter



Εννέα εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν και είδαν την άφιξη της Michonne (προφέρετε Μίτσον). Πως είναι αυτές οι μέρες για 'σένα;
Εκπληκτικά. Πήρα την δουλειά την Παρασκευή, άρα είναι πολύ καινούργιο. Δεν είχα παρακολουθήσει την σειρά πριν την οντισιόν και έπρεπε πραγματικά να εξοικειωθώ με αυτήν αυτές τις εβδομάδες και νοιώθω εντελώς ερωτευμένη. Έχω γαντζωθεί. Ένιωσα τεράστια επιθυμία να είμαι ένα μέρος της. Όταν χρειάστηκε μια μέρα να δουλέψω με τους παραγωγούς και επέστρεψα για το test αγάπησα ακόμα περισσότερο το σόου και το ήθελα ακόμα περισσότερο. Ήταν πολύ έντονη εβδομάδα. Περίμενα να το ακούσω και μετά το άκουσα και αναρωτιόμουν. Συγκρατήθηκα για 36 ώρες μέχρι που έγινε το Talking Dead και αποκαλύφθηκε. Ακόμα τσιμπιέμαι....


Αυτή είναι κόλαση για την ανακοίνωση του casting, όταν ανακοινώνετε μέσω της ζωντανής τηλεόρασης. Αυτό το είδος έκθεσης - τόσο για 'σένα όσο και για τον εικονικό σου χαρακτήρα - τι σημαίνει;
Έχω κάπως παραενθουσιαστεί με την γενική ιδέα για μόλις μπήκα σε αυτήν. Έχω κάνει τα δικά μου πράγματα και έχω εξελιχθεί σε κάποια πράγματα όπως το θέατρο, είναι συναρπαστικό που συμμετέχω. Είμαι πολύ χαρούμενη που ενσαρκώσω αυτόν τον ρόλο και θα είμαι ένα "κακό κορίτσι". Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη και έχω ήδη τόσο πολύ στήριξη.


Πόσο πιεσμένη αισθάνεσαι που αναλαμβάνεις έναν τόσο εικονικό χαρακτήρα;
Φυσικά και αισθάνομαι πιεσμένη αλλά είμαι έτοιμη για αυτόν τον ρόλο. Είμαι ενθουσιασμένη που έχει τέτοια τρομερή ακολουθία και ομάδα από δημιουργούς και σεναριογράφους. Είμαι έτοιμη για την δοκιμασία.


Ήσουν ποτέ λάτρεις ενός κόμικ;
(γελάκια) Παλαιότερα διάβαζα το Archie αλλά δεν ήμουν μανιακή με τα κόμικ. Παρόλα αυτά λατρεύω τις ωραίες ιστορίες. σε οποιοδήποτε πεδίο βρίσκονται.

Έχεις πάρει το Walking Dead;
Ναι, τα παραλαμβάνω τώρα. Διάβαζα αποσπάσματα που έβρισκα online. Έχω κάνει πολύ έρευνα πριν πάρω μέρος για να γνωρίσω τον κόσμο και την δύναμη αυτής της εκπληκτικής ιστορίας. Είδα τον πρώτο κύκλο και με είχε συνεπάρει κυριολεκτικά κι προσπαθούσα να το μάθω ακόμα περισσότερο. Αυτό θα κάνω αυτήν την εβδομάδα.

Στο να παίξεις την Michonne πόσο σε επηρέασε αυτό που βλέπεις στο κόμικ;
Θα το αναπτύξω αυτό με τον (παραγωγό) Glen Mazzara και όλη την δημιουργική ομάδα. Έχουν τον δικό τους τρόπο να χειρίζονται την πρώτη ύλη. Έχω meeting μαζί τους την άλλη εβδομάδα για να καταλάβω πως την βλέπουν και πως αναπτύσσετε και εξελίσσετε. Θα βρω την απάντηση σε αυτό στις εβδομάδες που έρχονται όσον αφορά ακριβώς το πως θα χαράξουμε τον χαρακτήρα όπως είναι στο κόμικ vs. αυτό που θα παρουσιάσουμε στην οθόνη. Θα μαθαίνω καθ' οδόν ορισμένα πράγματα που την αφορούν. Ξέρω ότι απομένει τελείως badass και θα προπονούμε με σπαθιά katana. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με αυτό.

Είναι αυτό κάτι που το έχεις κάνει και στο παρελθόν;
Έχω αλλά όχι σε βαθμό να έχω αποκτήση ζώνη σε κάποιο είδος πολεμικής τέχνης ή κάτι τέτοιο. (γέλια) Έκανα αρκετή εκπαίδευση μάχης όσο ήμουν στη μεταπτυχιακή σχολή. Έχω δουλέψει με σπαθί σε παραστάσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο, οπότε θα πρέπει να με μάθουν εκ νέου πως να χειριστώ αυτό το πράγμα, αλλά έχω ένα κομμάτι δουλειάς με σπαθί  από το παρελθόν.

Τι ήταν αυτή η δουλειά;
Είχα κάνει κάποια μαθήματα με έναν MFA (μάστερ στις πολεμικές τέχνες) από το πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και κομμάτι της προπόνησης μας ήταν να μάθω πως να χρησιμοποιώ τα ξίφη σε κατάσταση μάχης σε μια παράσταση του Shakespeare, όπου θα έπρεπε να πολεμήσουμε. Έκανα λίγο από αυτό. Ήταν όλο θεατρική δουλειά. Όσον αφορά τις πολεμικές τέχνες, κομμάτι της προπόνησης μου ήταν το kickboxing αλλά όχι ότι έχω καμιά μαύρη ζώνη ή κάτι τέτοιο. Αλλά λατρεύω μια καλή κλοτσιά ή μια καλή μπουνιά.

Ακούγετε τέλειο ταίριασμα. Πως αλλιώς θα ανταποκριθείς παρασκηνιακά σχετικά με το πως θα υποδυθείς την Michonne;
Προσπαθώ να ερευνήσω πραγματικά τον χαρακτήρα και να της επιτρέψω να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες διαστάσεις και να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο. Αυτό που βλέπετε μέσα από το γράψιμο και το όραμα του δημιουργού, το προσθέτω αυτό, φέρνοντας την πλήρη ανθρωπιά της και πραγματικά να ψάξω στα υπόβαθρο του χαρακτήρα της τα κίνητρα και τους φόβους της, όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να κάνει ένα πολυδιάστατο χαρακτήρα να έρθει στη ζωή. Έτσι έχω εκπαιδευτεί από την αρχή και το πως έχω δημιουργήσει χαρακτήρες στο παρελθόν σχετικά με την σκηνή ή μέσω της εκτέλεσής μου. Σκοπεύω να φέρω όλα αυτά στο τραπέζι για να επιτρέψω στην Michonne να είναι όσο το δυνατόν πιο πλούσια και σύνθετη. Είμαι ενθουσιασμένη που την φέρνω στη ζωή ως κάποιος που έχει πραγματικά πολλή ζωή και μεγάλη πολυπλοκότητα.

Έχεις συνδεθεί με την Laurie Holden (Andrea) ακόμη;
Όχι, αλλά μου αρέσει η Andrea και μου αρέσει το πώς παίζει και την ενέργεια που έχει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα δουλεύω μαζί της: Θα είναι το πρώτο άτομο που θα δουλέψω μαζί της. Είμαι μεγάλος οπαδός.

Αφού είδες την αναμέτρηση του Rick και του Shane αυτήν την σεζόν, θα είναι διαφορετική η ενέργεια με δύο δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες στην πρώτη γραμμή. Πως νομίζεις ότι οι τηλεθεατές θα ανταποκρίνονταν σε αυτό;
Να το δούμε αυτό θα είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να δω και είμαι ενθουσιασμένη που θα μπορέσω να το θεσπίσω. Λατρεύω τις kick-ass γυναίκες και γυναίκες που μπορούν να βγουν εκεί έξω και να κάνουν τη δουλειά τους και τα πράγματα να λειτουργούν για τον εαυτό τους. Σε όλη τη διαδρομή που εισήχθηκε η Michonne - ως κάποια που έχει βρει τον τρόπο να λειτουργήσει σε αυτό το χώρο - και πώς πρόκειται να διδάξει τους άλλους, αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό για μένα... αν αυτό είναι το πώς εξελίσσεται (γέλια). Είμαι συγκλονισμένη που το ζω και νομίζω ότι οι θεατές θα εκτιμήσουν την ενέργεια και τη ζωή που θα βγει μέσα από αυτές τις γυναίκες.

Υποθετική ερώτηση: Πως πιστεύεις ότι η Michonne θα είχε ανταποκριθεί ενάντιο στον Shane στην τελευταία του αναμέτρηση με τον Rick;
(γέλια) Τώρα την μαθαίνω, αλλά οι σκέψεις μου για την Michonne αυτή την στιγμή είναι πως είναι πολεμίστρια και δεν το βάζει κάτω. 

1 σχόλιο: