Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μια μικρή συνέντευξη του Steven Yeun στο myFanbase.


Πώς ξεκίνησες να δουλεύεις ως ηθοποιός μετά τις σπουδές σου στην ψυχολογία;
Βασικά είχα κάνει έναν αυτοσχεδιασμό ενώ σπούδαζα στο κολέγιο. Μπήκα στην ομάδα αυτοσχεδιασμών του σχολείου και το αγάπησα από εκείνη την στιγμή. Άρχισα να παίζω σε έργα και ταυτόχρονα πήγαινα στα μαθήματα.


Ποια ήταν η πρώτη σου δουλειά ως ηθοποιός και πως την πήρες;
Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση ήταν σε μια διαφήμιση του Best Buy. Θυμάμαι που την έκλεισα και ήμουν τόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Την γυρίσαμε στο Soldier Field με τους Devin Hester και την Lawrence Tynes. Αρκετά τρέλα τότε.

Πριν από το "The Walking Dead" έκανες μερικά guest σε σειρές όπως το "The Big Bang Theory". Πως ήταν για 'σένα ως νέος ηθοποιός να δουλεύεις με κυρίως ηθοποιούς σε μια τόσο επιτυχημένη σειρά;
Τα guest που έκανα πριν το "The Walking Dead" ήταν πολύ λίγα. Πρέπει να σας πω πως δεν ήξερα τι να περιμένω και δεν ήξερα πως ήταν ο κλάδος τότε, γνώριζα κάποια πράγματα από ιστορίες που άκουγα. Ευτυχώς για μένα, έχω αποφύγει παραδείγματα από αυτές τις ιστορίες. Το καστ του "The Big Bang Theory" ήταν φανταστικό και φιλόξενο.

Ήσουν fan των κόμικ ή των ζόμπι πριν πας στην οντισιόν του "The Walking Dead";
Ήμουν σίγουρα fan των κόμικ και ήμουν και του "Walking Dead", είναι ένα τρελό όνειρο που πραγματοποιήθηκε.

Τι ήταν αυτό στην σειρά που σου κίνησε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον και τι σε οδήγησε στην audition για τον χαρακτήρα του Glenn; Μπορείς να ταυτιστείς με αυτόν;
Ειλικρινά, ήμουν στην οντισιόν μόνο για τον πιλότο και για οποιοδήποτε ρόλο μου επέτρεπαν να κάνω οντισιόν. Απλά έτυχε ότι ήμουν πολύ ευλογημένος ώστε να κάνω οντισιόν για το συγκεκριμένο ρόλο, στη συγκεκριμένη σειρά, εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Τρελό. Σίγουρα ταυτίζομαι με τον Glenn, που μου θυμίζει ακριβώς έναν νεότερο εαυτό μου. Το οποίο είναι τέλειο... έπρεπε να συνδεθώ με την επιθυμία του να ξεσηκωθεί και να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται.

Ο Glenn έγινε αγαπημένος στους fans τόσο της σειράς όσο και του κόμικ. Είναι αυτό κάτι που σε αγχώνει;
Αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ σπουδαίο και πολύ κολακευτικό. Νιώθω, μερικές φορές, πίεση αλλά κυρίως το προκαλώ εγώ στον εαυτό μου επειδή θέλω να σιγουρευτώ πως κάνω καλά την δουλειά μου.

Στον πρώτο κύκλο αλλά και στο πρώτο μισό του δεύτερου κύκλου έπρεπε να πούμε αντίο σε κάποιους χαρακτήρες. Πως είναι να δουλεύεις με αυτό το καστ και στεναχωριέστε όταν κάποιος πρέπει να φύγει από την σειρά;
Το καστ είναι απίθανο, ήμαστε όλοι αρκετά δεμένοι και χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί, υπάρχει μια διαφορετική έννοια της σκληρής δουλειάς σε εμάς. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για σπάστες και κανένας δεν είναι. Με αυτό, είναι δύσκολο να αποχαιρετάς ανθρώπους που δούλευαν μαζί σου στα χαρακώματα όλων αυτό το καιρό. Είμαστε μακριά από τα στοιχεία μας στην εξοχή της Georgia, έτσι πραγματικά έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον. Είναι στενάχωρο όταν κάποιος φεύγει.

Πως είναι με τους Frank Darabont, Gale Anne Hurd και Robert Kirkman πίσω από την σκηνή, οι οποίοι επίσης αναμιγνύονται και στο κόμικ. Είναι αυτό μια δοκιμασία;
Όλοι οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι είναι φανταστικοί. Ποτέ δεν είναι δοκιμασία, επειδή έχουν την σωστή οπτική στη σειρά και είναι ανοιχτεί συνεργάτες. Τι παραπάνω να ζητήσεις;

Το makeup του "The Walking Dead" είναι απίθανο. Είναι τρομαχτικό ή ανατριχιαστικό όταν πέφτεις σε κάποιο ζόμπι στο σετ;
Έχει πλάκα. Είναι απίστευτο να βλέπεις το πόσο ταλαντούχος είναι ο Greg Nicotero και η ομάδα του.

Στον 2ο κύκλο ο Glenn είχε ένα ωραίο love story. Το ήξερες πως θα συμβεί αυτό ή ξαφνιάστηκες όταν διάβασες το σενάριο;
Το ήξερα από το κόμικ και από συζητήσεις που είχα με τους σεναριογράφους.

Το "The Walking Dead" έχει ήδη ανανεωθεί για τρίτο κύκλο. Ποια ιστορία από το κόμικ θα ήθελες να δεις περισσότερο;
Ελπίζω να δω όλους να "αναπτύσσονται", με τον δικό τους αντίστοιχο τρόπο. Επίσης θέλω να δω πόσο badass θα είναι η Michonne.

Αφού το myFanbase είναι διαδικτυακό περιοδικό για τηλεοπτικές σειρές, έχεις κάποια αγαπημένη σειρά αυτήν τη στιγμή;
Αυτή την στιγμή, το "Friday Night Lights". Μόλις το τελείωσα. Υπέροχη σειρά.

Πηγή: http://www.myfanbase.de/the-walking-dead/interviews/?pid=13694

1 σχόλιο:

  1. If you like that interview with Steven Yeun perhaps you also like the ones with Norman Reedus (http://www.myfanbase.de/serien/interviews/?pid=13404) and Sam Witwer (http://www.myfanbase.de/serien/interviews/?pid=13515)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή