Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Μαζάρας και η Gale Anne Hurd μιλούν για ανάπτυξη στους γυναικείους χαρακτήρες, 7η σεζόν και Spin-Offs!


Συζητώντας για τον τρίτο κύκλο του The Walking Dead, ο παραγωγός Glen Mazzara είπε στην Huff Post TV ότι θέλει η αφήγηση της σειράς να γίνετε πιο μπροστά από τους τηλεθεατές, το οποίο ελπίζει να επιτευχθεί μέσω ενός πιο απρόβλεπτου, έντονου και συναρπαστικού κεφαλαίου που επικεντρώνεται περισσότερο στην οικογενειακή δυναμική των επιζώντων.

Και αυτή η δυναμική θα εξεταστή με νέα συστατικά που προστέθηκαν στην πλοκή του 3ου κύκλου, εξήγησε:

"Ήθελα να βγουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί έξω. Ήθελα να νιώσουν ότι είναι ενάντια σε έναν τοίχο, αλλά θα ήθελα να περνάνε από έναν έρημο κόσμο όπου μια φυλακή φαίνεται σαν ένα λογικό μέρος για να κρυφτούν. Πρόκειται να εισάγουμε τον Governor, εισάγαμε την Michonne. Ήθελα απλώς ένα μεγαλύτερο πεδίο. Ήθελα απλώς να αισθάνονται ότι όλος ο κόσμος είχε γίνει κόλαση και οι χαρακτήρες μας έχουν παγιδευτεί σε αυτήν."

Ο Glen Mazzara επισημαίνει ότι στον 3ο κύκλο έχει επενδυθεί περισσότερος χρόνος στην ανάπτυξη των γυναικείων χαρακτήρων:

"Είχα έναν στόχο φέτος: Να απεικονίσω πραγματικά τις γυναίκες σε έναν πιο ρεαλιστικό πρίσμα που είναι πιο αποτελεσματικό και πιο στρογγυλεμένο. Πιστεύω ότι δαπανήσαμε αρκετό χρόνο στο να αναπτύξουμε τον χαρακτήρα της Andrea, τον χαρακτήρα της Michonne, πιστεύω ότι η Lori έχει ωριμάσει πολύ μετά την ζωή στο δρόμο. Ένα από τα πράγματα που κάναμε έπειτα από σχεδιασμό στους δύο πρώτους κύκλους, όταν υπάρχει ένα τραύμα αυτού του είδους σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί, οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να πάνε σε αυτό που ήταν εξοικειωμένοι. Θα επιμείνουν σε αυτούς τους παλιούς ρόλους. Αυτοί οι ρόλοι δεν έχουν κάποιο νόημα πλέον. Τώρα που οι άνθρωποι είναι έξω στον δόμο λίγο περισσότερο καιρό, αυτό είναι μήνες μετά το ξέσπασμα, όλα έχουν να κάνουν με την επιβίωση του ισχυρότερου. Όλοι πρέπει να συμβάλουν στην ομάδα, όχι μόνο με έναν στερεότυπο τρόπο όσο αναφορά τους ρόλους των δύο φύλλων, αλλά όλοι πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα για όλους τους άλλους. Πραγματικά καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι οι γυναικείοι χαρακτήρες δεν παίζουν ως θύματα ή τυχόν ασθενέστερο στερεότυπο. Για εμάς αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό."


Κάποια άλλη στιγμή η παραγωγός Gale Anne Hurd μίλησε στο Daily Dead για την πρόκληση να παράγουν περισσότερα επεισόδια σε αυτόν τον κύκλο:

"Είναι πραγματικά μια ευλογία και κατάρα. Η ευλογία είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερες ιστορίες σε 16 επεισόδια, επίσης έχουμε μόνιμα πλατό που έχουν κλιματισμό, κι αυτό είναι μία μεγάλη αλλαγή για 'μας. Από την άλλη υπάρχει ένα μεγαλύτερο πεδίο και περισσότερη ένταση, που σημαίνει πολύ περισσότερη δουλειά για τους ηθοποιούς και το συνεργείο. Ξεκινήσαμε έναν μήνα νωρίτερα, έτσι είχαν μικρότερο διάλειμμα και έπρεπε να δουλέψουν για μεγαλύτερη σεζόν.
Το υπέροχο είναι ότι έχουμε πολύ αφοσιωμένους ηθοποιούς και συνεργείο και δεν το είδαν αυτό σαν πρόβλημα. Το αποδέχτηκαν ως μία μεγάλη ευκαιρία για να πούμε περισσότερες και μεγαλύτερες ιστορίες."

Η Hurd είχε να πει κι αυτό όταν ερωτήθηκε για το αν οι 7 κύκλοι που προβλέπει ο Μαζάρας θα είναι αρκετοί για να ολοκληρωθεί η ιστορία του The Walking Dead:

"Νομίζω πολύ μεγαλύτεροι και ίσως το χαρακτηριστικό επαγγελματικό ιστορικό μου. Επτά δεν είναι αρκετοί..."


Πάλι ο Glenn Mazzara μετά την 3η σεζόν που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης έβαλε μάτι σε ένα μεγαλύτερο. Μιλώντας στο Assignment X, παραδέχεται ότι εύχεται το The Walking Dead να έχει γύρω στους 7 κύκλους πριν φτάσουν στην περιοχή των spinn-off:

"Ευτυχώς αυτό είναι μακροπρόθεσμο, είναι μια σειρά που θα πάει στα εφτά χρόνια και ελπίζουμε μετά να έχουμε spinn-offs όπως Walking Dead: L.A. και τέτοια πράγματα. Μπορούμε να πάμε οπουδήποτε με αυτά. Αν παρατηρήσεις τα επεισόδια, καθένα από αυτά είναι διαφορετικό. Κάποια θα έχουν ζόμπι, άλλα δεν θα έχουν αρκετά, αυτό που κοιτάζω είναι το μεγαλύτερο πλάνο."

Ο Μαζάρας πάλι έθιξε το θέμα του πως απαντάει η σειρά στα ερωτήματα που θίγει  επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ενώ η εξυπηρέτηση της μυθολογίας είναι σημαντική, η σειρά έχει να κάνει περισσότερο με την αντίδραση παρά με την αποκάλυψη:

"Ξέρω πως υπάρχουν σειρές που οι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται και δεν παίρνουν απαντήσεις. Δεν μας ενδιαφέρει το να μπερδεύουμε το κοινό μας. Δεν έχει να κάνει με την αποκάλυψη. Δεν έχει να κάνει με το να αποκαλύπτουμε την προέλευση του ιού και την θεραπεία για τα ζόμπι. Το βρίσκω υπέροχο, δεν υπάρχει θεραπεία, κι αν δεν υπάρχει θεραπεία τι γίνετε; Και δεν γνωρίζουμε πως υπάρχει θεραπεία, ή από που προέρχεται; Αυτό είναι ενδιαφέρον! Μπορούμε να γράφουμε και να αναπτύσσουμε αυτό για πολύ καιρό."

Ο Μαζάρας επίσης αναφέρετε στην ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στα στοιχεία τρόμου της σειράς και στην ευρύτερη εξέλιξη της ιστορίας, επισημαίνοντας την σημαντικότητα στο να παραμείνουν πιστοί στους χαρακτήρες ενώ η σειρά εξελίσσεται  Σημειώνει ότι με το μακροπρόθεσμο σχέδιό του για την σειρά σημαίνει πως δεν νιώθει επιβαρυμένος στο να στριμώξει τα πάντα σε ένα επεισόδιο αλλά να τα "διπλώσει"¨καθόλη την διάρκεια του κύκλου.

Πηγές: http://seriable.com/the-walking-dead-aims-to-develop-women-survivors-wants-way-more-than-7-seasons/ , http://seriable.com/the-walking-dead-7-seasons-spin-off/

5 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω... αφού θέλουν να συνεχίσουν το The Walking Dead.. και έχουν "ζουμί" από το κόμικ.... γιατί να πάνε αυτήν την ιστορία μέχρι 7 σεζόν και μετά να το γυρίζουν στα spin-offs;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ίδιο θέμα με την σειρά αλλά διαφορετική κεντρική ιστορία και χαρακτήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pote 8a 3anasinanti8ei i andrea me tou ipoloipous :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή