Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Review - 3x01 "Seed" - Season 3 Premiere

Τα παρακάτω περιέχουν άπειρα SPOILERS οπότε αν δεν έχετε δει το επεισόδιο καλύτερα να μη προχωρήσετε στο θέμα.

Το επεισόδιο ξεκινάει μετά το πέρασμα του χειμώνα. Όπως βλέπουμε η εγκυμοσύνη της Lori είναι σε πολύ προχωρημένη κατάσταση. Η ομάδα όλο αυτό τον καιρό πήγαινε από μέρος σε μέρος χωρίς να έχει βρει κάτι σταθερό και ασφαλές. Μέχρι που βλέπουν τη Φυλακή, και αποφασίζουν να μπουν. Γενικά βλέπουμε ότι η ομάδα έχει εξελιχθεί και μπορεί πλέον να επιβιώσει πιο εύκολα, όλοι είναι χρήσιμοι. Μπαίνοντας στο προαύλιο της Φυλακής ο Rick τους λέει ότι πρέπει να μπουν μέσα. Είναι πεπεισμένος ότι μέσα στην Φυλακή υπάρχει ότι χρειάζονται για να επιβιώσουν. Παράλληλα βλέπουμε μια σκηνή με τη Michonne σε ένα φαρμακείο. Τελικά καταφέρνουν να μπουν στη φυλακή. Όση ώρα παρακολουθούμε το επεισόδιο καταλαβαίνουμε ότι η σχέσης του Rick και της Lori δεν είναι και τόσο καλές, η Lori μάλιστα πιστεύει ότι ο Rick την μισεί γι'αυτά που "αναγκάστηκε" να κάνει. Ξεκουράζονται λοιπόν, σε μια ασφαλή πτέρυγα και το άλλο πρωί, οι Rick, Daryl, Glenn, T-Dog, Hershel και Maggie είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στο Κυλικείο με σκοπό να βρουν τρόφιμα. Ξαναβλέπουμε μια σκηνή με την Michonne αλλά αυτή τη φορά μαθαίνουμε ότι η Andrea είναι άρρωστη. Από ότι φάνηκε σε αυτά τα λίγα λεπτά οι δυο γυναίκες περάσαν πολλά μαζί, και έγιναν φίλες  Η Ομάδα συνεχίζει την εξερεύνηση της Φυλακή ώσπου αρχίζουν να βγαίνουν από παντού walkers. Οι Glenn και Maggie χάνονται από την ομάδα, και στη προσπάθεια να τους βρουν ένας walker επιτεθείτε στο Hershel. Τα τελευταία λεπτά είναι απλά επικά. Ο Hershel έχει "δαγκωθεί" στο πόδι από walker και ο Rick του το κόβει στη ψύχρα να την ελπίδα να ζήσει. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται κάποιες σκιές πίσω από τα κάγκελα και τελικά είναι άνθρωποι. Από τα καλύτερα επεισόδιο της σειράς. Πέρα από τη πλοκή και η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή. Επίσης είδαμε κάποιες παύσης στους διαλόγους που "ανέβασαν" πολύ το επεισόδιο. Η συνεχεία αναμένεται αντάξια και καλύτερη.


20 σχόλια:

  1. Μια από τις πιο εντυπωσιακές πρεμιέρες της φετινής σεζόν! Πολλές σειρές με έχουν απογοητεύσει και στο TWD δεν περίμενα και πολλά εξ'αρχής λόγω του ότι η 2η σεζόν ήταν πολύ πολύ μέτρια. Κι όμως το επεισόδιο ήταν καταπληκτικό και έδωσε πολλές υποσχέσεις. Πολύ δράση, το καλύτερο επεισόδιο της σειράς για μένα. Όλα τα λεφτά η σκηνές με τις μάχες αλλά και οι σκηνή όπου κόψαν το πόδι του πάππου. Συγκλονιστικο επεισόδιο και είναι μία από τις μοναδικές σειρές που με έκαναν να ανυπομονώ για την συνέχεια και να τρέξω να δω το promo του επόμενου επεισοδίου.

    Τελικά ο Σέιν μόνο κακό έκανε στην σειρά.

    Όλα τα λεφτά ο Ρικ που επιτέλους έγινε μεγάλος ηγέτης και είδαμε μέχρι πιο σημείο μπορεί πλέον να φτάσει η ομάδα. Πολύ θα γούσταρα να γεννηθεί ζόμπι το μωρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλα επικο επεισοδιο !!! Κριμα για τον Χερσελ ειναι καλος ανθρωπος απο τους λιγους που εχουν μυαλο μαζι με τον Ρικ και τον Νταρυλ !!! Αρχισα και συμπαθω τον Καρλ ο οποιος προσφερει κατι στην ομαδα δεν κλαιγεται στην μανα του στην οποια συμπεριφερονται πατερας γιος οπως της αξιζει!!! Ειναι ιδεα μου η παιζει κατι με την Μπεθ ;;;; Ηγετης πια σε αυτο τον κυκλο ο Ρικ !!!! Θα εχουμε μια γαματη σεζον δεν νομιζω οτι θα ενωθουν με την ομαδα των γυλακισμενων πιο πιθανο το κοβω να τους φανε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lete na thn bgalei ka8arh o Hersel h mpa ??? Thn Lori thn lupame ligo epeidh brisketai se authn thn katastash .Pistew pws oi fulakismenoi pou brhkan sto telos den 8a meinoun.To epeisodio htan apla epiko kai kata thn gnwmh mou to kalhtero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. blepo to walking dead apo tote pou xekinise ,ola ta 8emata me zombie de mou poliaresoun alla sinexiza na blepo ti seira perimenontas na do pou 8a to paei...pistevo oti an kai fetos de dwsei apantiseis gia to pos xekinisan ola afta,ti krivetai i telospanton pos 8a vroun mia akri kai oxi apla na periferonte kai na skotonoun zombie nomizo pos gia mena kai isos pollous allous akoma i diakopi tis seira einai i moni lusi...
    P.S mporei na mou pei kapoios an exei diabasei t novel an dinontai kapoies apantiseis sxetika me afta pou rotisa kai an nai pote..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Paidia kati pou diavasa sta comics xwris na eimai sigoyros einai oti tha genisei to paidi kai meta tha tin skotwsei kapoios (mesa stin 3 season kapou den kserw pou akrivws) lete na to exoun allaksei afto to kommati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sorry pou diplopostarw alla simfwnw me ton giangian prepei fetos na dwthoun merikes eksigiseis gia to ti akrivws egine... den lew na mas ta poun ola alla toulaxistwn kai oi idioi na anarwtithoun! Parola auta fantastiko ksekinima kai anevase poly ton pixi gia tin sinexeia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. telio to epeisodio!!! to deutero kalitero gia mena (meta apo ekino me ton thanato tou shean)
    emena panta mou arese to WD pote den to barethika...alla apo oti fenete apo auta pou kseroume h trith season anamenete EPIKH!!! eidame olous tous xaraktires na ekselisonte (alloi prws to kalitero, alloi prws to xirotero....o rick akoma me mperdeuei) o Hersel elpizw na mhn pethane (heinai wraios tupos)...mou arese polu episis h ekseliksh tou carl!!!
    to mono parapono einai oti eidame polu ligo thn michone!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι, δε δίνει απαντήσεις για το πως ξεκίνησε η φάση. Και ο Kirkman που φτιάχνει τα κομιξ έχει δηλώσει επανηλλημένα σε συνεντεύξεις του ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Από ότι έχει πει, ίσως στο τέλος να αναφέρει κάτι, αλλά και πάλι όχι πολλά πράγματα. Το τέλος των κόμιξ τώρα θα αντιστοιχεί στη σεζόν 30 με αυτούς τους ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re paidia mhn ta ksefournizete etsi!!! exoume mpleksei me ta spoilers sto WD kai to GOT!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλεος με τα σποιλερ βαλτε κανα spoiler alert δε θελουμε ολοι να διαβαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι παιδια μην πετατε ετσι σποιλερς , ακομα και απο τα κομιξ... την επομενη φορα το σχολιο θα σβηστει... παντως δεν παιζει να γινει αυτο... ετσι κι αλλιως ξερουμε οτι η σειρα δεν ακολουθει κατα γραμμα τα κομιξ ειναι σε πολλα σημεια ξεπερνουν τα ορια της αηδιας.....πολλα απο αυτα απλα δεν μπορουν να τα διξουν στη τβ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου άρεσε πολύ το επεισόδιο.
    Η ομάδα ήταν οργανωμένη και δούλευε σαν καλολαδωμένη μηχανή. Θέλω να δω που θα καταλήξει η σχέση Ρίκ-Λόρι. Νομίζω θα καταλήξει σε ρήξη και διαχωρισμού της ομάδας εκτός αν όταν γεννήσει ξεχαστούν όλα. Επιτέλους θυμήθηκαν τον Τι-Ντόγκ. Στην 2η σεζόν ήταν εξαφανισμένος. Η Μίτσον(αν διαβάζετε έτσι) πολύ γαμάτη. Θέλω να δούμε περισσότερα στην συνέχεια.
    Κρίμα ο Χέρσελ. Τον είχα συμπαθήσει. Νομίζω θα καταλήξει νεκρός αργά η γρήγορα. Γκλέν-Μάγκι μου αρέσουν μαζί. Κάνουν καλό ζευγάρι και ομάδα μαζί! Η σχέση/φιλία μεταξύ Κάρολ και Ντάριλ μου αρέσει. Το συνεχίζουν καλά και θα μπορούσαν να επιβιώσουν οι 2 τους αρκετό καιρό!
    Πολλά υποσχόμενη φαίνεται η νέα σεζόν! Αναμένουμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://walking-dead-in-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίο το επεισόδιο!!! Εξελίχθηκαν καλά οι χαρακτήρες και τώρα έχουν μείνει λίγοι και καλοί από τους παλιούς, πράγμα θετικό (την Κάρολ να ξεφορτωθούν και είμαι ευχαριστημένος!). Τον λυπήθηκα λίγο τον καημένο τον Χέρσελ, αλλά πάλι καλά που βρέθηκε λύση για να μείνει ζωντανός!!!! Γαμάτη και η Μιχόν με το κατάνα, αλλά θα προτιμούσα άλλη ηθοποιό (ελπίζω στη συνέχεια να αλλάξω γνώμη μιας και δεν την είδαμε αρκετά στο επεισόδιο αλλά κάτι με χάλασε στη φάτσα της!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Like καθως ανεφερες την Καρολ αντε να την καθαρισουν και θα ειναι τελεια η σειρα και την Μιχον που και εγω θα ηθελα αλλα ηθοποιο αλλα και παλι ειναι απαιχτη με το κατανα !!! Εσυ δεν ελεγες οτι θα αρχισεις TWD απο το καλοκαιρι ποτε προλαβες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι έτσι έλεγα, αλλά αφού δε συνέχισα Last Resort, Vegas και 666 Π.Α. είπα να δω τη συνέχεια του Walking Dead (6 επεισόδια είχα αφήσει από την 2η σεζόν) και τελικά τα απόλαυσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο επισόδιο! απο τα καλύτερα μπορώ να πώ, αλλά δεν θα επρεπε να μας δέιξει και λίγο το πως πέρασε ο χειμώνας και το τι έκαναν? η 2η σεζον τελείωσε και μας άφησε όλους στην αγονία καθώς εμφανίστηκε η Μιχον, στην 3η δεν μας έδειξε καν πως εξελήχθηκαν τα ολα αυτα πραματα, τελοσπαντον πολυ ωραιο επισοδιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένα έχω να πω, τα τελευταία λεπτά έμεινα κόκκαλο. ΚΟΚΚΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε παιδιά για όνομα, γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες... στραβώνομαι κάθε φορά να διαβάζω τα σχόλια.. και θέλω να τα διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1ον στο τραιλερ του 2ου επεισοδιου φενεται ενας ταφος.Λογικα λεμε goodbye στον Χερσελ
    2ον η κορη του (αδερφη της Μαγκι) τη δουλεια παιζει στην ταινια? ενα τραγουδακι τραγουδησε ολο και ολο
    3ον ο Γκλεν εχει γινει θανατηφορος.Πολλα κεφαλια εριξε
    4ον ο Γιος του Ρικ εχει γινει αντρακι και δεν χεζετε να βαρεσει οπως την 2η σαιζον
    Θετικα: Πολλη δραση! Επιτελους! Ζομπιε vs Ανθρωποι!
    Λιγες σκηνες ομιλιας
    Δαγκωματια του Χερσελ που δειχνει οτι δεν φοβουνται να "σκοτωσουν" καποιον πρωταγωνιστη
    Αρνητικα: Μας πηγε 3 μηνες μετα...
    Σχεση Λορι-Ρικ
    Θανατος Χερσελ.Ο Μονος που ξερει να ξεγενναει αν και λογικα ο γκοβερνορ θα εχει κανα γιατρο


    Περιμενω: Σχεση Νταρυλ/Καρμεν
    Αδερφο Νταρυλ.
    Συγκρουσεις Γκοβερνορ/Ρικ
    Αποστολες για εφοδια
    Μισον για ξιφομαχιες!
    Το ελικοπτερο απο που προερχεται
    Ζομπομωρο

    Πολυ καλη πρεμιερα, εξακολουθω να πιστευω οτι το 1ο επεισοδειο απο την 1η σαιζον ηταν ποιο καλο...
    Ανυπομονω να δω πως αρχισαν ολα με τον Σειν να παιρνει την οικογενεια του Ρικ και να την φυγαδευει. Πως συναντησε τους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή