Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Απαντήσεις μέσω του κόμικ σε ερωτήματα που μας άφησε το προηγούμενο επεισόδιο







(Προσοχή Spoilers!! Αν δεν έχετε δει το επεισόδιο της προηγούμενης Κυριακής μην το διαβάσετε επίσης υπάρχουν πιθανά spoilers για το επόμενο)

Έκτος και αν οι εναπομείναντες επιζήσαντες το κάνανε χόμπι τους να φτιάχνουν άδειους τάφους τότε είναι μεγάλη η πιθανότητα να χουν χαθεί παραπάνω από δυο αρχικά μέλη του γκρουπ στην φυλακή.

Στο επεισόδιο της Κυριακής ενώ ο Rick σκότωνε όσα περισσότερα ζόμπι μπορούσε μέσα στην φυλακή μέχρι να βρει το πτώμα τις Lori, η Carol είχε ανακηρυχτεί νεκρή. (Σοβαρά, κάνεις δεν έψαξε για εκείνη?!) Ακριβώς, ο Alex και ο Oscar έσκαψαν 3 τάφους. Ο τάφος της Lori δεν είχε ακόμα χρησιμοποιηθεί, ενώ εκείνος του T-Dog είχε σκεπάστηκε όταν μετέφεραν το κορμί του εκεί, ο τρίτος και τελευταίος (υποτίθεται της Carol) ήταν καχύποπτα γεμάτος. Τι σημαίνει αυτό?

Τα αφεντικά του The walking Dead για τους δυο θανάτους : “Δεν ήταν εύκολη η απόφαση”

Από κάτω αναλύουμε τις ερωτήσεις που μας καίνε από το επεισόδιο της Κυριακής. Και επειδή οι συγγραφείς εισήγαγαν μερικά από τα στοιχειά του κόμικ, οπού η σειρά είναι βασισμένη, θα κοιτάξουμε στο κόμικ για τις απαντήσεις.

1.Είναι στα αλήθεια νεκρή η Carol?
Δεν το βρίσκεται περίεργο που δεν είδαμε πότε το γκρουπ να βρίσκει το κορμί της Carol ή να την ψάχνουν? Προφανώς το να βρούνε το φουλάρι της δίπλα από το πτώμα του T-Dog ήταν αρκετό για να αποφασίσουν ότι πέθανε. Είδαμε τον Daryl να ακουμπάει ένα τριαντάφυλλο στον πιθανό άδειο τάφο της (την αγαπάει,έτσι?) κάτι που ήταν γλυκό αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτό ένα ικανοποιητικό τέλος στην ιστορία της Carol. Και όπως η σειρά κινείται όλο και περισσότερο μακρυά από το κόμικ υπάρχει όλο και λιγότερο από την αρχική ιστορία της για να χρησιμοποιήσουν , όποτε νομίζετε πως είναι νεκρή?


2.Γιατί ο Κυβερνήτης κρατάει την ζομπι-κόρη του?
Οι θεατές είχαν ρίξει μια γρήγορη μάτια στην φωτογραφία της που είχε ο Κυβερνήτης άλλα την είδαμε ολόκληρη αυτή την εβδομάδα. Είναι στην πραγματικότητα ένα ζόμπι. O Κυβερνήτης έχει βάλει τον Milton να ανακαλύψει τα μυστικά πίσω από τους περπατητές, μπορεί να το έκανε για να βρει την θεραπεία για την κόρη του? Ή άπλα θέλει να ελέγξει τους περπατητές για να κυριεύσει τον κόσμο όπως είχε πει ο παράγωγος Glen Mazzara? Όπως και να χει αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε την Penny.

3.Γιατί οι κάτοικοι του Woodbury χαίρονται με τις ζόμπι μονομαχίες?
Έκτος από την “ομάδα ερευνάς” που σκοτώνει ζόμπι και ζωντανούς, οι κάτοικοι του Woodbury φαίνονται ακίνδυνοι μέχρι αυτή την στιγμή. Οπότε ποιος στα λογικά του θα χαιρόταν να βλέπει καυγάδες σε στυλ μονομαχίας με ζόμπι? Είναι κρίμα που η Andrea δεν είδε την αληθινή πλευρά του Woodbury πριν φύγει η Michone αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί αυτοί στην αρένα της μονομαχίας. (Στα κόμικ η αρένα χρησιμοποιούταν και για ευχαρίστηση αλλά και για τιμωρία.)

Ο Glen Μazzara : Τι θέλει πραγματικά ο Κυβερνήτης?

4.Είναι στα αλήθεια ελεύθερη η Michone από το Woodbury?
Αφού σκότωσε πολλούς από τους ζόμπι φυλακισμένους στο Woodbury και απείλησε με το σπαθί της τον Κυβερνήτη προσπάθησε να πείσει την Andrea να φύγουν από το εκεί. Όταν φοβήθηκαν ότι θα τους αρνηθούν την έξοδο από την πόλη ο Merle άνοιξε τις πόρτες, ένα τέχνασμα που ήξερε ότι θα κάνει την Andrea να μείνει. Η Michone ξέροντας πως αυτό ήταν το σχέδιο του Κυβερνήτη εξαρχής αποφάσισε να τον αψηφίσει και να φύγει. Αλλά μέχρι που θα πάει και ποιος την ακολουθεί? Η σχέση του Κυβερνήτη με την Michone δεν έχει τελειώσει ακόμα εάν οι συγγραφείς αποφασίσουν να βάλουν και άλλα κομμάτια από το κόμικ όπως έκαναν και την Κυριακή. Θα πρέπει να ανησυχούμε άμα γίνει αυτό.

5.Ποιος είναι στο τηλέφωνο?!
Ναι, ο Rick έχει και επίσημα τρελαθεί. Ο αρχηγός του γκρουπ πήρε πολύ άσχημα τον θάνατο της γυναικάς του, της Lori , τρέχοντας στους διάδρομους της φυλακής και σκοτώνοντας ζόμπι με εκδικητική μανία. Όταν ανακάλυψε το ζόμπι που είχε φάει την Lori ο Rick άρχισε να μαχαιρώνει την κοιλιά του υποθέτοντας ότι ήθελε να σιγουρευτεί ότι η Lori ήταν νεκρή. (Σοβαρά τώρα πως έφαγε το κεφάλι της?!) Αλλά το έχασε τελείως όταν ένα τηλέφωνο σε μια εντελώς άκυρη τοποθεσία άρχισε να χτυπάει. (Πως βρέθηκε το τηλέφωνο μέσα στο δωμάτιο του μπόιλερ?) Άμα η ιστορία ακολουθήσει το κόμικ --- SPOILER-- η Lori είναι στην άλλη άκρη της γραμμής. Ναι, είναι τρελός.

Πως σας φάνηκε το επεισόδιο αυτής της Κυριακής που μας πέρασε? Νομίζεται ότι η Carol είναι νεκρή? Είναι αλήθεια η Lori στην άκρη της άλλης γραμμής?

Πηγή: http://www.tvguide.com/News/Walking-Dead-Carol-Dead-1055928.aspx

12 σχόλια:

  1. Έχω μια άλλη "θεωρία" για το ζόμπι που σκότωσε ο Ρικ σ' εκείνο το δωμάτιο. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έφαγε την Λόρι ΟΛΟΚΛΗΡΗ... κάτι θα έμενε, έστω το πουκάμισό της! Εκτός αυτού, δεν έχουμε δει ζόμπι να τρώνε ήδη νεκρούς ανθρώπους, αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μακαρίτισσα ήταν ακόμη "φρέσκια" όταν την έφαγε το ζόμπι (σόρι αν γίνομαι αηδιαστική!). Αλλά και πάλι, που είναι τα ρούχα της; Δεν έχουμε δει άνθρωπο να καταναλώνεται ολόκληρος εδώ και τόσα επεισόδια. Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις για το πού βρίσκεται το σώμα της, κι εμένα με παραξένεψε... Όσο για το μαχαίρωμα στην κοιλιά, πιστεύω ότι ήταν μια αντίδραση του Ρικ, επειδή η Λόρι πέθανε ουσιαστικά λόγω εγκυμοσύνης. Οπότε δεν θα μου φαινόταν περίεργο ο Ρικ να μισεί το μωρό, που στο κάτω-κάτω δεν είναι καν δικό του... και μάλιστα την συγκεκριμένη στιγμή, που βρίσκεται σε σύγχιση. Ίσως λοιπόν η κίνηση αυτή να είναι ενδεικτική του πώς νιώθει για το μωρό εκείνη τη στιγμή.
    Όσο για την Κάρολ, πιστεύω ότι θα έχει καταφέρει να επιβιώσει.... και το λέω αυτό γιατί μέσω εκείνης, οι σεναριογράφοι μπορούν να αναπτύξουν πτυχές του Ντάριλ. Όχι ότι την συμπαθώ!


    **δεν έχω διαβάσει το κόμικ, οπότε δεν ξέρω αν ισχύει κάτι και τι από αυτά που γράφω. No spoilers, please!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοηθα λιγο ρε αδερφε...το τελευταιο σχολιο ειναι δικο σου για το τηλεφωνο ή το έχει πει καποιος παραγωγος? Γιατι πολλα δεν βγαζουν νοημα στην 3η σαιζον. Και εκτος αυτου με αρεσει που λες Σποιλερ μια λεξη πριν πεις ποιος ειναι πισω απο την γραμμη.....Το ναι ειναι τρελος σημαινει οτι φανταζετε την ολη υποθεση με το τηλεφωνο?
    Το τρειλερ το εχει δει κανενας?????? ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΡΙΚ "We are dying here" πως θα μπορουσε να το πει αυτο στην Λορι???? Λες και δεν το ξερει.
    Επισης το ζομπι αμα την εφαγε πηρε μαζι του και τα κοκκαλα?
    Πολυ μπερδεμα η υποθεση και δεν μπορω μια βδομαδα να περιμενω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλα αυτά που λέει από πάνω είναι από συνεντεύξεις των παραγωγών..... και είναι αρκετά όλα αυτά που λένε..... και όταν ο τίτλος της ανάρτησης είναι "Απαντήσεις σε ερωτήματα που μας άφησε το προηγούμενο επεισόδιο" νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι εδώ όλο είναι γεμάτο spoilers..... ξέχνα για λίγο τις δικές σου θεωρίες και απλά διάβασε τι έχουν να πουν οι παραγωγοί.... μην προσπαθείς να τα συνδυάσεις με τα δικά σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βασικά sorry αυτά είναι του κόμικ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσοχή Spoilers!! Αν δεν έχετε δει το επεισόδιο της προηγούμενης Κυριακής μην το διαβάσετε

    περιμενα σχολια που αφορουσαν το προχθεσινο επεισοδιο...
    Από κάτω αναλύουμε τις ερωτήσεις που μας καίνε από το επεισόδιο της Κυριακής. Και επειδή οι συγγραφείς εισήγαγαν μερικά από τα στοιχειά του κόμικ, οπού η σειρά είναι βασισμένη, θα κοιτάξουμε στο κόμικ για τις απαντήσεις.

    Οποιος εγραψε αυτο το αρθρο, απαντησε απο το τι γινεται στο κομικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι συγνώμη.... δεν το έγραψα εγώ αυτό το άρθρο και δεν ήξερα ακριβώς τι παίζει.... όλα αυτά είναι του κόμικ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. e koitakste to epidi egw eimai ligo kamenos me ta spoiler kai apo oti katalava apo auta pou diavasa mallon o rick kai episima to exase :P twra to na einai i lory apokliete giati me anigmeni tin kilia kai mia sfera sto kefali pou tis erikse o pitsirikos (pragma to opio den to eidame ) tes pa me anigmeni tin kilia na zei kai an nai. tin kilia ti tin ekane tin erapse me sakorafa ? :P pantos pithano na trela8ike kai na einai stin fantasia tou oti tou milise i gineka tou sto till (8eoritika milame panta )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ε ναι όταν λέει πως ο Rick τρελάθηκε και ότι μιλάει με την Lori στο τηλέφωνο προφανώς είναι στην φαντασία του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σωστη,το πιο λογικο σχολιο που εχω διαβασει εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγγνώμη για το spoiler αλλα αυτό πρέπει να το πω!!!

    Σε ξένα forums λένε οτι όντως Rick τρελάθηκε και φαντάζεται ότι είναι η γυναικα του ΑΛΛΑ όντως κάποιος παίρνει τηλέφωνο και αυτός είναι άντρας παρακάτω δεν λέω γιατί θα κάνω τρελό spoiler και μπορεί να μην ισχύ τίποτα βεβαίως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Norman Reedus(Daryl) έδωσε να εννοηθεί ότι θα παιχτεί φάση με την Carol.Οπότε δεν είναι νεκρή.Αλλά που κρύβεται η άτιμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίγο νωρίς δεν είναι για να τον βγάλουμε τρελό; Στο προηγούμενο επεισόδιο ήταν την ίδια μέρα του θανάτου της Λόρι... ήταν ακόμα σοκαρισμένος και αυτή ήταν η αντίδρασή του.... ας του δώσουμε λίγο χρόνο να συνέλθει! Του δίνω περιθώριο να μιλήσει με τη Λόρι στο τηλέφωνο όσο είναι σοκαρισμένος. Αν συνεχίσει να μιλάει, τότε ναι, θα τον πούμε τρελό! Στο μεταξύ βέβαια, αυτό το "κενό" του Ρικ, δίνει στον χαρακτήρα του Ντάριλ τη δυνατότητα να αναπτυχθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή