Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

10+1 Προτεινόμενες Σειρές Vol.2


Μέτα την "επιτυχία" του Vol.1 με τις προτεινόμενες σειρές (στο οποίο έχουν γίνει μερικά Updates που καλό είναι να τα τσεκάρετε) είπαμε να επαναλάβουμε την ιδέα και να φτιάξουμε άλλη μια λίστα με αγαπημένες σειρές που είτε είναι καινούριες είτε είδαμε πρόσφατα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 11 σειρές για όλα τα γούστα. Βρίσκονται με αλφαβητική σειρά και όχι κατά προτίμησης.


1) 2 Broke Girls
Περιγραφή Βρίσκεται στην 3η σεζόν. 
Σχόλια: Η σειρά είναι μια πολύ καλή κωμωδία, οι δυο πρωταγωνίστριες έχουν απίστευτη χημεία και το γέλιο είναι πάντα σίγουρο. Αν είστε από αυτούς που δεν γελάνε με τις αμερικανικές κωμωδίες σίγουρα θα πετύχετε επεισόδιο που να λιώσετε. Βεβαία υπάρχει περίπτωση να σας κουράσουν κάποια πράγματα, αλλά μην την "κόψετε" στο πρώτο επεισόδιο.

2) Arrow

Περιγραφή Βρίσκεται στην 2η σεζόν. 
Σχόλια: Ίσως η καλύτερη καινούρια σειρά στην φετινή μέχρι στιγμής μέτρια χρονιά, σε ιδιωτικό κανάλι (εννοούμε για τις σειρές που άρχισαν φέτος). Μία ακόμα σειρά που βασίζεται σε comic, το "Green Arrow". Πολλοί συγκρίνουν (όχι άδικα) την ιστορία του Arrow με του Batman, πλούσιοι, ωραίοι, κυνηγημένοι από τις αρχές, προσπαθούν να σώσουν την πόλη τους από τους κακούς της. Ξεκινάει με αυτοτελή επεισόδια αλλά στην συνέχεια η υπόθεση εξελίσσεται παρέα με αυτοτελείς ιστορίες. Αν σαν αρέσουν οι ιστορίες με του ήρωες που μάχονται κατά του εγκλήματος σίγουρα θα σας αρέσει και αυτή η σειρά, αν πάλι δεν τρελαίνεστε δείτε τα πρώτα 5 κι αν σας κουράσει καλύτερα μην την συνεχίσετε. 

3) Being Human (UK)


















Περιγραφή Αποτελείτε από 5 σεζόν.
Σχόλια: Η ιστορία της σειράς ξεκινάει όταν ένας βρικόλακας και ένας λυκάνθρωπος μετακομίζουν σε ένα σπίτι που το στοιχειώνει η πρόσφατα αποθανούσα Annie. Ξέρω τι φαντάζεστε ωχ βρικόλακες, λυκάνθρωποι ένας αχταρμάς πάλι με σαχλούς έρωτες και βρικόλακες με ωραιοπάθεια. Καμία σχέση! Η σειρά αυτή επικεντρώνεται στην προσπάθεια αυτών των πλασμάτων να γίνουν όσο πιο ανθρώπινοι γίνεται. Στην αρχή τους βλέπουμε να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα ένστικτά τους, να βρουν το πραγματικό τους εαυτό, να ξεπεράσουν τα λάθη και τις επιλογές του παρελθόντος και να συνεχίσουν να "ζουν". Μετά όμως επικίνδυνοι εχθροί πλησιάζουν και τότε είναι που πρέπει να βγουν νικητές και να αποδειχθεί το κατά πόσο είναι "ανθρώπινοι" αλλά και τι σημαίνει αυτό. Βλέπεται χαλαρά, χωρίς πολλές ανατροπές στο ενδιάμεσο της σεζόν, αλλά στα φινάλε γίνεται κυριολεκτικά ο χαμός. Αρκετές δόσεις βρετανικού χιούμορ, σπουδαίες ερμηνείες και είναι από τις λίγες σειρές που οι συνθηματικές σκηνές του μπορούν να σου προκαλέσουν ουσιαστική συγκίνηση. Αυτή την στιγμή προβάλλεται η 5η σεζόν που χωρίς να θέλω να σας σποιλάρω θα σας πω πως θα είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες. Προσοχή! μην ψάξετε και πολύ για αυτήν την σειρά γιατί θα φάτε γερά spoiler που θα σας χαλάσουν τις ανατροπές.

4) Copper

Περιγραφή/Review Η σειρά έχει φτάσει στο τέλος της και αποτελείτε από 2 σεζόν. (ενδέχεται να προβληθεί και μια τηλεταινία) 
Σχόλια: Η Σειρά είναι παρά πολύ καλή. Εποχής, πολύ ωραίοι ηθοποιοί, και πολύ καλή πλοκή. 10 επεισόδια, χωρίς αυτοτελή. Είναι από τις σειρές που και φαν να μην είσαι του είδους αξίζει να δεις τον πιλότο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσεις. Αν είσαι φαν του είδους θα δεις τι θα πει μπάτσος.

5) Don't Trust the Bitch in Apartment 23

Περιγραφή Κόπηκε. Αποτελείτε από 2 σεζόν.
Σχόλια: Πως θα σας φαινόταν να μετακομίζατε στην Νέα Υόρκη και η συγκάτοικος σας από την πρώτη μέρα να σας έκλεβε το νοίκι, να σας το έλεγε κατάμουτρα σα να μην τρέχει τίποτα, πραγματικά να μην της καίγεται καρφί και αυτό να είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα από ένα σορό άλλων μοχθηρών πράξεων. Δεν σας μισεί... απλά προσπαθεί να σας προσαρμόσει στα δεδομένα της Νέας Υόρκης. Η σειρά ξεκινάει όταν η June αποφασίζει να συγκατοικήσει με την Chloe που είναι κολλητή φίλη με τον πρωταγωνιστή της νεανικής σειράς "Dawson's Creek", τον James Van Der Beek (ο ίδιος ο ηθοποιός υποδύεται τον εαυτό του). Πιο Bitch πεθαίνεις! Αυτά που τραβάνε όσοι βρίσκονται κοντά στην Chloe είναι πραγματικά απερίγραπτα, αλλά επειδή είμαστε όλοι μας λίγο κακοί (κατά βάθος), διασκεδάζεις και γελάς απίστευτα βλέποντας τους άλλους να τραβάνε τα πάνδεινα.

6) Homeland

Περιγραφή Βρίσκεται στην 3η σεζόν.
Σχόλια: Το Homeland είναι μια σειρά που ενώ ασχολείται με το θέμα τις τρομοκρατίας στην Αμερική δεν μοιάζει με τίποτα παρόμοιο. Σε καμιά περιπτώσει δεν δείχνει τα κοινότυπα του τύπου οι καλοί Αμερικανοί που σώζουν τον κόσμο από τους κακούς ισλαμιστές που το μονό που ξέρουν είναι να δολοφονούν αθώος. Ίσως δεν είναι σειρά "για όλους" αλλά σίγουρα αξίζει να δείτε τα 2-3 πρώτα επεισόδια. Βεβαία η πρώτη σεζόν είναι τέλεια και η δεύτερη υπερτέλεια, οπότε δείτε το όλο.

7) Modern Family

Περιγραφή Βρίσκεται στην 5η σεζόν.
Σχόλια: Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες στην Αμερική. Μία μεγάλη, θεότρελη οικογένεια που ο καθένας είναι τελείως διαφορετικός αλλά μεταξύ τους δένουν με έναν εκπληκτικό τρόπο. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ένας κι ένας, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον. Είναι η κωμωδία της ατάκας αλλά και των καταστάσεων, με τους ηθοποιούς να δίνουν ρέστα και χάρη στο ταλέντο τους να προκαλούν απίστευτο γέλιο. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για τους χαρακτήρες γιατί θα έγραφα ολόκληρους παραγράφους για τον καθένα ξεχωριστά. P.S. Από το cast ίσως να γνωρίζεται τον Ed O'Neill , ο πολυαγαπημένος Al Bundy από την σειρά "Married with Children".

8) Revolution

Περιγραφή Βρίσκεται στην 2η σεζόν.
Trailer
Review
Σχόλια: Όταν ακούς στην παραγωγή J.J Abrams (Lost, Fringe, Person of Interest) και στο σενάριο Eric Kripke (Supernatural) περιμένεις να δεις κάτι απίστευτο. Αλλά τελικά δεν. Το Revolution είναι μια σειρά με μετά-αποκαλυπτικό θέμα που σαν ιδέα είναι ενδιαφέρον αλλά κάτι έχει γίνει και δεν τους έχει βγει τόσο καλό όσο περιμέναμε. Δείτε 2-3 επεισόδια και άμα βαρεθείτε σταματήστε την.


9) Sherlock

Περιγραφή Αποτελείτε από 2 σεζόν (των τριών επεισοδίων, μιάμιση ώρα το καθένα). Έχει ανανεωθεί για 3η.
Trailer
Blog
Σχόλια: To Sherlock είναι αγγλική σειρά. Οι ιστορίες που Sherlock Homles στο σύγχρονο Λονδίνο. Οι δυο πρωταγωνιστές είναι απλά υπέροχοι. Κάθε επεισόδιο κρατάει μιάμιση ώρα και στην ουσία είναι σαν ταινία. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι και σεναριακά και σκηνοθετικά αρτιότατη.

10) Warehouse 13


Περιγραφή Έχει ανανεωθεί για 5η και τελευταία σεζόν.
Trailer
Σχόλια: Αφού έσωσαν την ζωή του προέδρου, ο Pete και η Myka που εργάζονταν στις μυστικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν σε ένα νέο τμήμα, έγιναν υπάλληλοι της Αποθήκης 13. Το Warehouse 13 είναι μία κυβερνητική, μυστική αποθήκη όπου εκεί συλλέγονται αντικείμενα με υπερφυσική δραστηριότητα. Η δουλειά του Pete και της Myka είναι να πηγαίνουν εκεί που τους στέλνει ο Artie, ο επικεφαλής της αποθήκης, να βρίσκουν αυτά τα αντικείμενα, να τα συλλέγουν και να τα μεταφέρουν εκεί. Τι ακριβώς είναι αυτά τα αντικείμενα; Μπορεί να είναι το οτιδήποτε από ένα βραχιόλι έως ένα αυτοκίνητο, συνήθως είναι προσωπικά αντικείμενα διάσημων ανθρώπων, ή αντικείμενα από κάποιο σημαντικό συμβάν, που άντλησαν από την ενέργειά τους και απέκτησαν κάποια υπερφυσική δυνατότητα (π.χ. Το καλσόν της Μάτα Χάρι, που όποιος άντρας έρθει σε επαφή με αυτό μαγεύεται από την γυναίκα που το φοράει, ή μία σανίδα από τον Τιτανικό, αν την κρατάς και φυσήξεις προς τα κάποιον μπορείς να τον παγώσεις μέχρι θανάτου). Η σειρά αποτελείτε από αυτοτελή επεισόδια, αλλά υπάρχει και μια κεντρική ιστορία που ασχολούμαστε με αυτήν συνήθως στα φινάλε. Βλέπετε πολύ χαλαρά και ευχάριστα, οι ιστορίες έχουν ενδιαφέρον χωρίς να γίνετε κάτι το εξεζητημένο πολύ χιούμορ και πολύ σασπένς ειδικά όταν το επεισόδιο επικεντρώνεται στο κεντρικό του θέμα. Είναι το ιδανικό για αυτούς που θέλουν να δουν κάτι χαλαρό, αστείο και ενδιαφέρον για να περάσουν την ώρα τους.


11) White Collar


Περιγραφή Βρίσκεται στην 5η σεζόν.
Trailer
Σχόλια: Neil Cafrey ένα όνομα μια ιστορία. Ο τύπος είναι ένας παραχαράκτης/κλεφτής/απατεώνας που γοητεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες. Μαζί με τον πράκτορα του FBI Peter κάνουν τρελό δίδυμο, και γενικά όλο το cast δένει ωραία μαζί. Και η ιστορία και τα αυτοτελή επεισόδια τις σειράς είναι αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά της 3ης σεζόν.


Πληροφορίες και νέα για περισσότερες σειρές:
1) http://www.abouttvseries.gr/
2) http://tv-island.blogspot.gr/
3) http://mastereviewsgreece.blogspot.gr/

25 σχόλια:

  1. apo autes blepw...
    to arrow....ok kalh seira, alla ws eki!!!
    to revolution...to opoio exei dinatotites...ALLA DEN THS DIXNEI MEXRI TWRA!!! pantos to teleutaio epeisodio htan polu me thn epanenosh ths oikogenias kai thn maxh miles-monroe!

    kai ksekinisa xthes (eida to prwto epeisodio) to sherlock to opoio fenete ekseretikh seira, kalogirismenh kai me kalo cast!!! perimenw na dw sthn sunexeia akoma poio endiaferouses istories!!!


    apo autes ths 11 protinomenes lew na ksekinisw to warehouse13...fenete arketa endiaferon seira!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με ψησατε για b και για being human. μετα το sherlock ειμαι ετοιμη να δω καθε βρετανικη σειρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Homeland παίδες το προτείνω με κλειστά μάτια..από τις καλύτερες σειρές εβερ για μένα..από εκεί και πέρα η Arrow καλή αλλά μέχρι εκεί που είπε και ο γιώργος..Θα ξεκινησω και εγώ την σερλοκ κάποια στιγμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το w 13 ειναι πολυ ωραιο και εχει και γελιο... απλα μην ξενερωσεις με τα εφφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To Homeland και το Modern family είναι φοβερές-υπερτέλειες σειρές..!(Βλέπω και το White collar αλλά περισσότερο για τον Matt..! :P ) Απο τις υπόλοιπες,είμαι μεταξύ Don't trust the bitch...που μου έχουν πεί οτι έχει γέλιο και το Being Human..Να υποθέσω οτι η αμερικάνικη έκδοση δεν είναι το ίδιο καλή,ε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α ναι ξέχασα να πω για τα τραγικά εφέ του Warehouse....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν έχουμε να δει την αμερικάνικη έκδοση για να σου πούμε.... πάντως το αρχικό είναι σχεδόν πάντα καλύτερο από το remake....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με ψησατε για b και για being human. μετα το sherlock ειμαι ετοιμη να δω καθε βρετανικη σειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ε άντε τόσο καιρό στο λέω!!! είναι φοβερή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να δουμε απο αυτες βλεπω homeland για ευνοητους λογους καθε επεισοδιο σε εχει στην τσιτα μεχρι το τελευταιο δευτερολπετο δεν ξερεις τι θα γινει , ουτε στο ελαχιστο δεν ξενερωνεις !!! Επισης βλεπω White Collar εχει την πλακα της ειδικα για καλοκαιρι που δεν εχουμε πολλες επιλογες !!! Αχτυπητο διδυμο Καφρι-Μπερκ !!! Και εχω καθε προθεση να δω Sherlock !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. re seis to supernatural den valate
    einai teleio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτή είναι η 2η ανάρτηση που έχουμε κάνει με προτεινόμενες σειρές.... στην 1η φυσικά και είχαμε πει και το Supernatural.... http://walking-dead-in-greece.blogspot.gr/2012/04/101.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αααα το Homeland είναι πολύ τέλειο!! Τέλειοι ηθοποιοί, τέλειο σενάριο. Το revolution το βλέπω, καλούλικο είναι. Το arrow και το Being Human έχω στα προσεχώς και τώρα κι αυτό το Sherlock κάτι μου λέει.. Εν το μεταξύ, το Don't trust the bitch in apartment 23 πρέπει να 'χει γέλιο, μ'άρεσαι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αrrow και homeland ειναι αυτα που αξηζουν πραγματικα για εμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. to copper to eho dei oli tis seassons ontos aksizei...me polla stiheia p tha evlepes se kahe vromiki koinonia...( emeis vlepeis zoume sti teleia...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παντως ενδιαφερον που και στα 2 αφιερωματα, δεν λετε τιποτα για Sons of Anarchy και Justified αλλα λετε ξερω 'γω για το copper και το revolution lol και ημαρτον μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έχουμε δει Sons of Anarchy έτσι ώστε να εκφέρουμε γνώμη. Ξεκαθαρίζουμε πως σας προτείνουμε σειρές που έχουμε δει εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1ον βαζουμε οποια σειρα γουσταρουμε... 2ον ειναι λογικο να βαζουμε σειρες που εχουμε δει... οποτε μπορεις να αφησεις την ειρωνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτα μαρεσουν να ακουω, απο τετοιους τυπους.... Ωραιος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή