Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο συνδημιουργός του LOST, Damon Lindelof, επαινεί την επιτυχία του The Walking Dead


Το The Walking Dead μέσω του κόμικ και της τηλεόρασης έχει αποκτήσει πολλούς fans, μέσα σε αυτούς είναι και ο Damon Lindelof, που ήταν συνδημιουργός και showrunner της σειράς LOST.


Μιλώντας στο Collider ο Lindelof εξέφρασε τον θαυμασμό του για το The Walking Dead και την παραδέχτηκε που έχει τα κότσια και περιστασιακά αποκτά την δικιά της ξεχωριστή πορεία.

"Νομίζω πως αυτό που την κάνει συναρπαστική είναι ότι μπορεί να απέχει από το κόμικ με πολύ συναρπαστικούς τρόπους, για παράδειγμα όπως με τον Merle και τον Daryl, που δεν είναι στο κόμικ και έχουν γίνει δυνατά χαρτιά σε αυτό το σύμπαν, γιατί πριν ποτέ δεν υπήρχε σε αυτό."

Το LOST του Lindelof είχε ένα θεματικό περιεχόμενο και είχε κατά πολύ να κάνει με υπαρξιακά ζητήματα, κάποια από τα στοιχεία που βρίσκει παρόμοια και στην σειρά με τα ζόμπια:

"Αισθάνομαι πως οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε αυτήν την σειρά και αυτό είναι τρομερά συναρπαστικό, αλλά χωρίς να τις κοστίζει κάποιο μεγάλο θεματικό άλμα. Νομίζω η ιδέα για το "The Walking Dead" δεν είναι ένας τίτλος για τα ζόμπι, είναι ο τίτλος για τους επιζώντες, καθώς η σειρά ασχολείται και με αυτό το διφορούμενο ηθικό στοιχείο. Σε ποιο σημείο σταματάς πλέων να είσαι άνθρωπος; Ποια συμπεριφορά από αυτές που θα έχεις είναι που θυσιάζουν την έμφυτη ηθική σου ή την ηθική αίσθηση της ύπαρξης; Και όλο αυτό κάπως περιπλέκεται σε αυτό το πολύ ικανοποιητικό πακέτο όπου και τα χέρια των ζόμπι ξεριζώνονται και κεφάλια πέφτουν και γενικά όλα τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν. Πιστεύω πως αυτό είναι μία πάρα πολύ δύσκολη δοκιμασία."


Ο Lindelof αντιπαραθέτει το The Walking Dead και το LOST σε σχέση με τα διαφορετικά μονοπάτια που έχουν στο να καθιερωθούν και την επιτυχία που έχουν ανάλογα με το είδος τους:

"Το γεγονός ότι υπάρχουν 10 εκατομμύρια+ που βλέπουν το The Walking Dead κάθε εβδομάδα και είναι ένα είδος σειράς που ακόμη και σε δημόσιο κανάλι θα ήταν στο Top 10, ή η υπ 'αριθμόν ένα σειρά σε δοκιμαστική κατάσταση, είναι καταπληκτικό. Κάτι που ακόμη και το LOST στην ακμή του δεν ήταν πραγματικά σε θέση να επιτύχει έτσι ώστε να είναι ένα απροκάλυπτο είδος και κανείς να μην νοιάζεται σχετικά με αυτό, αλλά στην πραγματικότητα έγινε πιο θεματικό το LOST, τόσο που έτεινε να πιάνει μόνο μία συγκεκριμένη μερίδα τηλεθεατών, αλλά οι άνθρωποι δέχονται την τρελή ζομποσειρά έτσι όπως είναι. Στην πραγματικότητα μαζεύει ακόμα περισσότερους τηλεθεατές, και αυτό συμβαίνει γιατί η σειρά είναι τόσο ανάθεμά την καλή."

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να πιάσει την άδεια θέση της σειράς ως showrunner.

Πηγή: http://seriable.com/damon-lindeloff-the-walking-dead-success/

3 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι θα έκανε καλή δουλειά ως showrunner!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα ρε Lindelof!!! ... συμφωνώ πάντως, θα ήταν καλός ως showrunner ... αλλά καλύτερα να γίνει στο (πιθανό) spin-off αν γίνει, όπου θα έχει καινούριους original χαρακτήρες να τους δημιουργήσει ο ίδιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως το πες.... αν ήταν να μπει καλύτερα σε ένα spinoff και να LOSTίζει λίγο... γιατί τώρα να γίνει αυτό θα άλλαζε πολύ η σειρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή