Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνέντευξη του Dallas Roberts στο THR

Σε συνέντευξη που έδωσε στο The Hollywood Reporter, o Dallas Roberts μιλάει για τον θάνατο του Milton, και για πολλά άλλα.


Πότε έμαθες ότι ο Μilton δε θα τη βγάλει καθαρή; 
Μου το είπε ο Mazzara. Ήμασταν στη διακοπή και το 14o επεισόδιο άλλαζε. Ήμουν στην Ν. Υόρκη εκείνο τον καιρό και ο Glen (Mazzara) μου εξήγησε πως είχε το πράγμα. Ήταν γλυκόπικρο συναίσθημα, αλλά με ενθουσίασε. Το αρχικό σενάριο είχε τον Milton να δέχεται πυροβολισμό στο στομάχι και να πεθαίνει από αιμορραγία. Το γυρίσαμε και μετά από δύο μήνες επανήλθαμε και γυρίσαμε τις σκηνές που είδατε. Γυρίσαμε δηλαδή δύο εκδοχές του φινάλε, οι οποίες όμως είχαν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Πώς αντέδρασες όταν έμαθες ότι ο Milton θα είναι υπεύθυνος για το θάνατο της Andrea; 
Σκέφτηκα πως οι fans θα με μισήσουν για πάντα που "έφαγα" έναν από τους βασικούς χαρακτήρες. Αλλά αν είναι να πεθάνεις, κάντο με πάταγο. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα έχει μείνει στο υποσυνείδητο του Milton τώρα που είναι ζόμπι, μην πάει χαμένη και τόση έρευνα (γέλια).

Το να τον αφήσει να μεταμορφωθεί είναι περισσότερο ωμό από το να τον πυροβολούσε κατευθείαν στο κεφάλι. Η μαχαιριά στο στομάχι, η μεταμόρφωση και ο θάνατος της Andrea ήταν εξ' αρχής σχεδιασμένα; 
Αυτό είναι αποτέλεσμα του ψυχοπαθούς χαρακτήρα του Κυβερνήτη. Όταν ξαναγυρίσαμε τη σκηνή, υπήρχαν διάφορες σκέψεις για το πως θα έπρεπε να εκτυλιχθεί το πράγμα σε αυτό το δωμάτιο. Η αρχική ιδέα ήταν να έχει πυροβοληθεί ο Milton και να δούμε μια απέλπιδα προσπάθειά του να βγει από το δωμάτιο για να ψάξει να βρει κάποιο εργαλείο για να ελευθερώσει την Andrea. Οι στιγμές αγωνίας μεταξύ των δύο ήταν πολύ πιο έντονες στην προσπάθειά τους να ελευθερωθεί εκείνη και στο τέλος αποτύγχαναν. Στη σκηνή που είδατε, ο Milton είναι τόσο καταβεβλημένος από τη μαχαιριά που απλά της έχει αφήσει μια πένσα για να ελευθερωθεί, αλλά θα πρέπει να κάνει μόνη της όλη τη δουλειά.

Πιστεύεις ότι άξιζε στον Milton τέτοιος θάνατος ενώ είχε δουλέψει πιστά στο πλευρό του Κυβερνήτη;  
Όταν ο Milton βάζει φωτιά στο λάκο με τα ζόμπι, βγάζει μερικούς στρατιώτες από το στρατό του Κυβερνήτη και του λέει "ελπίζω να βρεις ποιος το έκανε", ήταν σκέτη αυτοκτονία. Κι ο Milton ήξερε ότι θα το πληρώσει. Σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να πεθάνει με αυτό τον τρόπο παρά να ζήσει υπό το βάρος του επερχόμενου πολέμου. Αλλά δεν το ξέρει ότι η Andrea είναι στο δωμάτιο του βασανισμού. Κι αυτό σίγουρα δεν του αξίζει. Τα μισά από όσα τράβηξε δεν του άξιζαν! (γελια).

Είπες ότι σκέφτηκες πως θα σε μισήσει ο κόσμος για τον θάνατο ενός βασικού χαρακτήρα. Τι έχεις να πεις σε αυτό τον κόσμο; 
(γέλια) Καταρχήν, δεν έφταιγα εγώ και δεν το σκέφτηκα εγώ! Κατά δεύτερον, "σκοτώνουν" όποιον θέλουν! Είναι πολύ έξυπνο αυτό που έχει κάνει ο Kirkman, το οποίο του επιτρέπει να έχει αυτούς τους δύο κόσμους των κόμικς και της σειράς, οι οποίοι διαφέρουν, έτσι ώστε να κρατάς σε αγωνία τους θεατές. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει και έχει φάση για όποιον ασχολείται με τη σειρά.

Ξέρεις ποιος είχε την ιδέα να "σκοτώσουν" την Andrea; Ο Mazzara στο είπε; 
Όχι, αλλά υποθέτω ότι ήταν δική του η ιδέα γιατί όλες μας οι συζητήσεις εκεί οδηγούσαν. Νωρίτερα στη σαιζόν, υπήρχε μια σκέψη ο Milton κι η Andrea να επιχειρήσουν πραξικόπημα κατά του Κυβερνήτη και να αποτύχουν. Δεν πέρασε αυτό όμως και υποθέτω ότι αυτό σκεφτόταν. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να προσπαθούσαμε να τον σκοτώσουμε, να αποτυγχάναμε και μετά να μας εκδικούνταν. Οι μόνες επιλογές ήταν είτε να τρέξουμε να ξεφύγουμε στο δάσος, ή να μας πιάσει. Σε αυτή την εκδοχή, μας πιάνει.

Πώς ήταν το γύρισμα αυτής της σκηνής με την Laurie Holden; 
Ήταν έντονη εμπειρία. Όταν σε παίρνουν και σου λένε ότι θα πεθάνεις, σημαίνει ότι η δουλειά σου τελείωσε και δε θα είσαι στην 4η σαιζόν. Η Laurie ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και ήταν σαν οικογένεια όλοι. Επομένως ήταν αρκετά συναισθηματική η σκηνή. Μετά από δυο μήνες μας πήραν για να ξαναγυρίσουμε τη σκηνή (γέλια). Ήταν πολύ σκληρό και συναισθηματικό και ήταν εύκολο να το ζήσουμε μιας και ουσιαστικά αποχαιρετούσαμε και οι δύο τη σειρά και αποχαιρετούσαμε ο ένας τον άλλο μέσα από τους χαρακτήρες μας. Όμορφες στιγμές.

Ο "θάνατός" σας γιορτάστηκε με τραπέζι; 
Για την Laurie σίγουρα κάτι έγινε. Για τον Milton όχι, γιατί ουσιαστικά υπήρχα μόνο στο Woodbury (γέλια). Ούτε τους μισούς από τη φυλακή δεν γνώρισα όσο ήμουν εκεί, επομένως υπό μια έννοια ήταν σαν να γυρίζαμε δύο διαφορετικές σειρές με κάποιους χαρακτήρες να υπάρχουν και στις δύο. Θα ήταν κάπως για αυτούς να είναι μαζί με τον Milton όταν οι μόνοι που τον ήξεραν ήταν η Andrea και ο Merle.

Ο Milton επιχειρεί να σκοτώσει τον Κυβερνήτη και κάνει τα πάντα για να ελευθερώσει την Andrea. Θεωρείς ότι πέθανε ηρωϊκά; 
Πέθανε προσπαθώντας να κάνει ό,τι μπορούσε καλύτερο προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν θυσιάστηκε για κάποιο σκοπό, ουσιαστικά το σχέδιό του-όπως όλα σε αυτή τη σαιζόν-αποτυγχάνει ή απορρίπτεται από τον Κυβερνήτη. Ακόμα και το να ακολουθήσει την Andrea στη φυλακή δεν πέτυχε και έφερε τον Tyreese και την ομάδα του πίσω στο Woodbury. Υπ' αυτήν την έννοια και το τελευταίο του σχέδιο απέτυχε παταγωδώς. Όταν πέφτει σε εκείνο το δωμάτιο και συνειδητοποιεί ότι όχι μόνο δεν έφυγε η Andrea αλλά είναι αυτός ο οποίος θα την σκοτώσει, δε νομίζω ότι το λες και ηρωϊκο.

Βασικά το ότι ο Tyreese βρισκόταν στο Woodbury τελικά συνέβαλε στο να σωθούν οι άνθρωποι εκεί βρίσκοντας καταφύγιο στη φυλακή. Οπότε έστω και τραβηγμένο... 
Σαφώς, δεκτό! (γέλια). Αυτό ήθελε ο Milton πάντα: υπάρχουν άνθρωποι στο Woodbury που χρειάζονται της βοήθειά μας και μέσα σε αυτό θα την βρούνε. Αυτό ήταν το κίνητρό του όλη τη σαιζόν, το ότι το Woodbury είναι η γη της επαγγελίας. Όταν διαπίστωσε ότι δεν ήταν, έπρεπε να φύγει.

Ο Κυβερνήτης καταλήγει φυγάς μετά από τη μαζική δολοφονία των περισσότερων εκ του στρατού του. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει με αυτόν; 
Είναι πολύπλοκος χαρακτήρας. Στα κόμικς εμφανίζεται ως η απόλυτη σκοτεινή δύναμη με την Michonne κλπ, κάτι που δεν έδειξαν στη σειρά. Τον μισείς αμέσως. Είναι ο πρώτος άνθρωπος villain του TWD. Κατάφεραν πολύ πετυχημένα να "χτίσουν" τον Κυβερνήτη από έναν σχεδόν καλό στον απόλυτο κακό. Βλέποντας τον David να τον ερμηνεύει και σιγά-σιγά να μεταμορφώνεται στη διάρκεια των 16 επεισοδίων, έχει καταλήξει να είναι ο κακός μπελάς τους προς στιγμήν. Είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει η 4η σαιζόν. Η Michonne εισέβαλε στο σπίτι του, του έβγαλε το μάτι και σκότωσε την κόρη του μπροστά του. Κάποιο από αυτά θα του δώσει κίνητρο εν τέλει! Και αν κάτι μας έχει διδάξει το TWD, είναι ότι το πως θα γίνει αυτό δε μπορούμε να το ξέρουμε με τίποτα.

Translation by Tsak
Πηγή: THR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου