Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο Robert Kirkman απαντά σε ερωτήσεις των τηλεθεατών!


Ο γνωστός πλέον σε όλους (κι αν δεν τον ξέρεις ντροπή σου) Robert Kirkman πρώτος του ονόματός του, παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς, δημιουργός του κόμικ στο οποίο βασίζετε και άρχοντας του AMC απάντησε σε ερωτήσεις που έστειλαν οι fans.

Ποιος ήταν ο συλλογισμός σας στο να σκοτώσετε τον χαρακτήρα της Laurie Holden (βλ. Andrea) στο φινάλε της 3ης σεζόν;
Δουλεύαμε πάνω στην ιστορία του Woodbury και έβγαζε νόημα το πως διαδραματίστηκε. Το μοναδικό πράγμα που θα έκανε τον Rick να δεχθεί τον υπόλοιπο πληθυσμό του Woodbury θα ήταν κάτι τόσο τραγικό όπως να έβλεπε την Andrea να πεθαίνει. Το ατυχές με όλους αυτούς τους θανάτους είναι ότι αυτή τη στιγμή το κοινό λέει, "Θεέ μου, γιατί σκοτώθηκε η Andrea;" Αντιλαμβανόμαστε πως είναι κάτι το συναισθηματικό - έπρεπε να είναι - αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ακολουθήσουν στην 4η σεζόν και προέρχονται από εκείνη τη στιγμή. Μόλις οι τηλεθεατές δουν την επόμενη σεζόν θα καταλάβουν γιατί το κάναμε.

Το γνωρίζουν οι ηθοποιοί πως έχει φτάσει η ώρα τους; Και τους πέφτει λόγος για το πόσο αίμα θα χυθεί;
Συμβάλουν τόσο στην σκηνή του θανάτου τους, όσο και κάθε ηθοποιός στην κάθε του σκηνή. Γίνονται πολλές αλλαγές και πολλές συζητήσεις με συγγραφείς και σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Όσον αφορά το πότε μαθαίνουν πως πρόκειται να πεθαίνουν, συνήθως πριν βγει το σενάριο επικοινωνούμε τηλεφωνικά. Η διαδικασία έχει ήδη προχωρήσει. Προσπαθούμε να είμαστε πραγματικά πολύ προσεκτικοί με τους ηθοποιούς σε αυτό το κομμάτι - δεν θέλουμε να παίξουν μια σκηνή με διαφορετικό τρόπο επειδή γνωρίζουν πως θα πεθάνουν.

Με τον Rick να φέρνει κι άλλους ανθρώπους στην φυλακή, θα επηρεάσει αυτό με κάποιον τρόπο την σχέση του με τον Carl;
Θα το ανακαλύψουμε στην 4η σεζόν, αλλά πρέπει να σας πω πως η δυναμική ανάμεσα στον Rick και τον Carl πρόκειται να αποτελέσει το επίκεντρο της σεζόν, και θα αλλάξει με τρομακτικούς και ενδιαφέρον τρόπους.

Αν συμβεί κάτι στον Rick (χτύπα ξύλο), η ομάδα μπορεί να επιβιώσει;
Ναι, φυσικά! Σας λέμε πως κανείς δεν είναι ασφαλής σε αυτή την σειρά, δεν αποκλείω να δούμε τον θάνατο του Rick Grimes σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο (!??!...!). Μας αρέσει να έχουμε το κοινό υποψιασμένο και μπορώ να δω μερικές υπέροχες ιστορίες να δημιουργούνται με έναν τέτοιο θάνατο. Ενώ ο Rick ήταν ένας αρκετά στέρεος ηγέτης, είχε σίγουρα κι αυτός το δικό του μερίδιο στα λάθη που έγιναν. Πιστεύω το να δούμε τον Daryl ή την Maggie ή τον Glenn να αναλαμβάνουν έναν μεγαλύτερο ηγετικό ρόλο μπορεί να μας προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες πιθανές ιστορίες. (Μα τι λέει ο κακούργος;)

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι σχετικά με το casting;
Δουλεύουμε με τον υπεύθυνο του casting και προχωράμε σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και τόνους από πλάνα. Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν πόσο μοιάζουν οι ηθοποιοί που επιλέγουμε με τους χαρακτήρες του κόμικ, κι αυτό είναι μια περίεργη σύμπτωση, ψάχνουμε τους καταλληλότερους ηθοποιούς για το ρόλο, και μερικές φορές θα πέσουμε πάνω σε κάποιον που μοιάζει ασυνήθιστα με το πως έχει σχεδιαστεί ο χαρακτήρας στο κόμικ.

Robert; Θα ξαναδούμε τον Morgan;
Λοιπόν.... Το μόνο που μπορώ πραγματικά να σας πω είναι πως αυτό ο τύπος παραμένει ζωντανός, και ο Rick σίγουρα γνωρίζει που βρίσκεται. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτεί για μια αιφνιδιαστική επιστροφή του Morgan (Αχά!). Πότε και πως θα συμβεί παραμένει για την ώρα ακόμα μυστήριο, αλλά πιστεύω πως σίγουρα είναι μια πιθανότητα.

Δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα meme που παρομοιάζει το The Walking Dead με το Toy Story. Έλα πες την αλήθεια... Κατά ποσό εμπνεύστηκες από το Toy Story;
Είναι ξεκαρδιστικό. Υπάρχουν σίγουρα κάποιες απόκοσμες ομοιότητες. Στο Toy Story έχει γίνει μία εκπληκτική δουλειά και είναι κολακευτικό να γίνεται σύγκριση με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά θα ήθελα να πω πως μερικές από τις ομοιότητες είναι λίγο παρατραβηγμένες. Φυσικά και έχω δει και τα τρία [τις τρεις ταινίες Toy Story] και υπάρχει ένα πολύ καλό συναισθηματικό κομμάτι βλέποντας ανθρωπόμορφα παιχνίδια και τη σχέση τους με τα παιδιά στα οποία ανήκουν, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο είδος έμπνευσης στο The Walking Dead που προήρθε από αυτό.


Πηγή: AMC

12 σχόλια:

  1. Σωστά. Πρέπει "να δούμε την τέταρτη σεζόν" για να καταλάβουμε γιατί ΗΛΙΘΙΟΙ σκοτώσατε την Andrea. Βέβαια. Ρε ουστ. ΥΓ: δεν μπορώ λέμε, θα πάρω τα χάπια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, σκοτώστε και τον Ρικ να μας ξενερώσετε και άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eχω την εντύπωση ότι μας ετοιμάζουν και τον θάνατο του Ρικ,που μπορεί να μην είναι και πολύ αγαπητός από πολλούς Fan της σειράς, άλλα σκεφτείτε και τον δύσκολο ρόλο που έχει στην σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σκοτώσουν και τον Ρικ θα ξενερώσω τελείως... αυτός κρατάει το group ενωμένο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vasika psofo sto Rick, ine atalados kai o xeiroteros xaraktiras ths seiras. o monos logos pou me xalaei to walking dead. igetiko rolo ston Daryl h th maggie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παιδια πιστευω οτι η 4 σεζον θα ειναι πολυ καλη.. ;) υπομονη να δουμε τι θα βγαλουν..καλη συνεχεια σε ολλους..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια παιδιά για την πολύ καλή δουλειά..Τώρα που τέλειωσα και τον τρίτο κύκλο μπορώ να μπαίνω και να ενημερώνομαι άφοβα...Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ να δείτε τη δική μου άποψη για την τρίτη σεζόν http://www.horrorant.com/2013/04/the-walking-dead-season-3-review.html Ελπίζω να συμφωνείτε...Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά αυτό είναι spoiler από την δεύτερη season μην σας πω...τώρα διάβασα το post δεν περίμενα δηλαδή να λέει κάτι ουσιαστικό αλλα από τα σχόλια σας μπήκα στον πειρασμό και το διάβασα...

    Ο Rick θα πεθάνει κατά 99% στην τέταρτη season και την ηγεσία θα την πάρει ο Tyreese!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο κομικ παντως πρωτα πεθαινει ο tyreese και μετα ο glen,την θεση του tyreese την παιρνει ο abraham που πεθαινει κ αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασχετο το οτι ολη η σειρα παει στον Ρικ; Αυτον μαθαμε πρωτο, πως επιβιωσε, πως βρηκε την οικογενεια του, πως τους φυγαδευσε και πως εγινε αρχηγος. Το να πεθανει για να γινει αρχηγος ο Νταριλ η η Μαγκι (αν ειναι δυνατον) πως ειναι δυνατον να το θελει καποιος; κανεις δεν συμφωνει με τις επιλογες του σε καποιες περιπτωσεις αλλα ο τυπος...ειναι γαματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. nomizo oti eirthe h ora tou rick.Exei erxisei thn kathodo tou apo tote pou pethane h Lori.An kai sto telos eixe arxisi na sinerxete,den nomizo na gini o palios tou eaftos ksana....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εε σιγα το Ρικ... 1000 φορες daryl! ο ρικ κατανταει προβλεψιμος..
    και βασικα οσο πιο πολλοι θανατοι και ανατροπες τοσο πιο πολυ ενδιαφερον! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή