Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη του R. Kirkman στο THR

























Ο Robert Kirkman μιλά στο The Hollywood Reporter για την 4η σαιζόν.
Περιέχονται μικρά σπόιλερ.



THR: Αν η θητεία του Darabont ήταν αργή και εκείνη του Mazzara γρήγορη, πώς θα περιέγραφες αυτή του S. Gimple;
Kirkman: Θα βασίζεται στους χαρακτήρες. Στο ποιοι είναι και τι περνάνε. Ως ένα βαθμό, απομακρυνθήκαμε από αυτό στην περσινή σαιζόν. Στην 4η θα μάθουμε πολλά περισσότερα για αυτούς τους ανθρώπους κι έτσι θα είναι πολύ χειρότερα όταν τους χάσουμε.

Σε τι διαφέρει η σειρά, τώρα που είναι αρχηγός ο Gimple;
Περισσότερο από κάθε άλλο showrunner, o Scott είχε διαβάσει τα κόμικ και ήταν τεράστιος fan πριν ακόμα υπάρξει η σειρά και είδε και την πρώτη σαιζόν πριν έρθει ως σεναριογράφος στη 2η. Οπωσδήποτε του άρεσει η φάση. Σίγουρα κινούμαστε σε καινούργιες κατευθύνσεις και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμαστε από το κόμικ, αλλά πιθανό είναι να υπάρξουν και κάποιες σκηνές πιο κοντά σε αυτό, απ' ότι στο παρελθόν. Η 4η σαιζόν έχει τις περισσότερες αυτούσιες σκηνές από το κόμικ ή πολύ κοντά σε αυτό που κάναμε. Κι αυτό οφείλεται στον Scott και στον τρόπο με τον οποίο βλέπει όλο αυτό το υλικό και προσπαθεί να το φέρει στη σειρά με τον κατάλληλο τρόπο.

Από που ξεκινά η 4η σαιζόν; Πόσος χρόνος θα έχει περάσει από το φινάλε της 3ης;

Θα έχει περάσει κάποιος χρόνος. Μερικοί μήνες, δεν είμαστε και τόσο ακριβείς. Η φυλακή έχει αλλάξει και οι χαρακτήρες επίσης. Ξεκινάμε τη σαιζόν με χαρακτήρες που τους ξέρετε 4 χρόνια κι ακόμα βρίσκουμε καινούργια πράγματα τα οποία ανακαλύπτουμε μαζί τους και καινούργιες πτυχές του εαυτού τους και βλέπουμε το πως εξελίσσονται δραματικά λόγω της κατάστασης που τους έχει επιβληθεί να ζουν.

Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα μετά τον θάνατο της Andrea και του Merle;
Είναι σοβαρές αυτές οι απώλειες. Ο Rick εξακολουθεί να παλεύει με την απώλεια της Lori και σε όλους λείπει ακόμα ο T-Dog. Αυτές ήταν τεράστιες απώλειες της 3ης σαιζόν και στην 4η θα δούμε πως τις ξεπερνούν. Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στο από πού ξεκινάμε την 4η σαιζόν. Θα δούμε ότι υπήρχε ένα σχέδιο και ότι αυτά που έγιναν οδηγούν σε κάτι άλλο, το οποίο τα κάνει να έχουν αξία και νόημα. Μου λείπου κι εμένα πολύ αυτοί οι χαρακτήρες αλλά θα δείτε ότι ωφελούν το σενάριο με πολλούς τρόπους  και θα οδηγήσουν σε πολλά ωραία πράγματα  στο μέλλον.

Η 3η σαιζόν ασχολήθηκε με δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Του Rick και του Governor. Πώς θα είναι η 4η σαιζόν τώρα που ο Governor είναι ελεύθερος;

Λέμε τελειώς διαφορετικά πράγματα. Παρόλο που o Governor είναι ελεύθερος και παραμένει μια απειλή, θα τον δούμε υπό άλλο πρίσμα και θα εμφανιστεί εκεί που δε θα τον περιμένουμε. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορέσει να μαντέψει τι θα κάνουμε με τον Governor. Θα είναι εντελώς διαφορετικό. Όταν ξετυλιχθεί αυτή η πλοκή κατά τη διάρκεια της σαιζόν, ο κόσμος θα δει ότι πρόκειται για μια πολύ διαφορετική πλοκή σε σχέση με αυτή της 3ης σαιζόν και ότι κάνουμε καινούργια πράγματα με τους χαρακτήρες.

Πέρυσι περιμέναμε αρκετά επεισόδια μέχρι να γνωρίσουμε τον Governor. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος;
Δε μπορώ να πω. Μπορεί να μην τον περιμένουμε στο πρώτο επεισόδιο και να εμφανιστεί. Ή μπορεί να μην τον δείξουμε παρά μόνο στο φινάλε. Μπορεί να είναι το ένα μπορεί να είναι το άλλο, μπορεί και κάτι ενδιάμεσο.

Η σειρά διαφοροποιήθηκε αρκετά από το κόμικ, με τον θάνατο της Andrea. Πώς θα τους επηρεάσει ο θάνατός της;
Θα τους επηρεάσει όλους πολύ. Όλοι προσπαθούν να συνέλθουν. Ειδικά η Michonne θα έχει αρκετό (τηλεοπτικό) χρόνο εξαιτίας αυτής της απώλειας. Θα τη δούμε να έχει ως στόχο της να κυνηγήσει τον Governor. Και αυτό της έχει γίνει έμμονη ιδέα. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σε αυτή τη σαιζόν. Εξαιτίας του Governor έχασε την Andrea. Δεν προτίθεται να τον αφήσει να τριγυρίζει για πολύ ακόμα. Μπορεί να μην της βγει σε καλό όλο αυτό. Είναι κάτι που διαμορφώνει τον χαρακτήρα της φέτος.

Πώς θα επηρέασει αυτό τον Rick; Θα θελήσει κι αυτός να κυνηγήσει τον Governor;
Ο Rick πάντα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πιστεύει ότι είναι καλύτερο να είναι αρχηγός και να απομακρύνεται από τους υπόλοιπους και να κάνει τις παλαβομάρες του, το κάνει για τον Carl και την Judith. Τώρα ακολουθεί ένα άλλο μονοπάτι το οποίο πρέπει να προστατευθεί με άλλο τρόπο και αυτή η παιδική αθωότητα πρέπει να διατηρηθεί και να βρουν σταθερότητα. Τον βλέπουμε σε έναν πιο παθητικό ρόλο και όχι τόσο ηγετικό. Και ταυτόχρονα προσπαθεί να είναι η σταθερά πάνω στην οποία θα μεγαλώσουν ο Carl κι η Judith. Προσπαθεί να είναι εκεί για αυτούς με διαφορετικό τρόπο και να διατηρήσει την αθωότητά τους όσο μπορεί. Κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά με τον ίδιο στόχο. Να κρατήσει ασφαλή τα παιδιά του και να τα μεγαλώσει.

O Carl μπορεί να πάει είτε προς τον Governor είτε προς τον Rick. Πώς θα τον δούμε να χειρίζεται όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν στη φυλακή δεδομένου ότι πέρυσι σκότωσε εν ψυχρώ κάποιον που θεώρησε απειλή.
Αυτό είναι κάτι που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Carl. Είναι κάτι που έχει τρομάξει τον Rick, το γεγονός ότι ο γιος του έχει πάρει αυτό το δρόμο και γίνεται τέτοιος άνθρωπος. Και αυτό διαμορφώνει και τις ενέργειες τόσο του Carl όσο και του Rick σε αυτή τη σαιζόν. Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι στη φυλακή, άνθρωποι από το Woodbury και ο Carl θα πρέπει να το αποδεχθεί αυτό. Η συμπεριφορά του διαμορφώνεται από τον Rick και από τον ρόλο του Rick ως πατέρα του. Έρχονται μεγάλα πράγματα για το Carl, τα οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω τώρα.

Συμπεριλάβατε στο καστ τον Larry Gilliard Jr. στο ρόλο του Bob Stookey, ο οποίος στο κόμικ βοηθά τον Governor να σωθεί όταν η Michonne τον βασανίζει αφού εκείνος την έχει βιάσει. Πώς θα προσεγγίσετε τη βία που έχει αυτή η σαιζόν; Ή το πιο βίαιο πράγμα που θα δούμε ήταν στην 3η σαιζόν με τον βασανισμό της Maggie;
Ο Stookey είναι όπως και στα κόμικ. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε κάποιες από τις ιστορίες του, ίσως κάνουμε άλλα πράγματα στα οποία συμμετείχε ή ίσως να κινούμαστε εντελώς διαφορετικά. Όπως με όλους τους χαρακτήρες, βέβαια. Είναι οι ίδιοι χαρακτήρες που είναι και στη σειρά και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και το ίδιο παρελθόν. Ο Bob θα είναι γνωστός στους fan των κόμικ αλλά σίγουρα δεν έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι θα κάνουμε ακριβώς ότι λέει το κόμικ.

Πόσο ακόμα μπορούν να μένουν στη φυλακή, η οποία είναι σε κακά χάλια μετά την επίθεση του Governor; Θα μπορούσαν να βρουν ένα κανούργιο μέρος;

Πολύ πιθανό. Όποιος έχει διαβάσει τα κόμικ ξέρει ότι δεν μένουν για πάντα στη φυλακή. Οι συνθήκες που θα τους οδηγούσαν να φύγουν από τη φυλακή παραμένουν άγνωστες. Μπορεί να φύγουν μετά από 2-3 σαιζόν, μπορεί να φύγουν και στο πρώτο επεισόδιο. Όλα είναι πιθανά και έτσι μας αρέσει.

Μερικές φωτό που διέρρευσαν από τα γυρίσματα δείχνουν το χέρι του Andrew Lincoln σε γάζες, υποδεικνύοντας ότι ίσως ακολουθήσετε το σενάριο από τα κόμικ. Κάποιο σχόλιο;
Είναι πολύ πιθανό, αυτό να αποτελεί σπόιλερ, αλλά και να είναι απλώς μια παρεξήγηση. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι, αλλά μπορώ να πώ ότι υπάρχουν πολλά ωραία στοιχεία από τα κόμικ στην 4η σαιζόν και είναι πολύ πιθανό ένα από αυτά να είναι κι αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου