Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αναλυτική σύνοψη του επεισοδίου 2x12 "Better Angels"



Σχεδόν όλοι όσοι διαβάζουν την σύνοψη του επεισοδίου το μετανοιώνουν.... Άρα μην την διαβάσεις.... Τι νόημα έχει να ξέρεις τι θα γίνει σε ολόκληρο το επόμενο επεισόδιο....;;;;;
Όποιο σχόλιο αναφέρεται στα spoilers που διαβάσατε θα διαγράφετε γιατί μπορεί κάποιος να το δει κατά λάθος....




Το επεισόδιο ξεκινάει με την κηδεία του Dale. Ο Rick κάνει μια ομιλία, και εναλλάσσονται σκηνές με τους Andrea, Daryl, Shane και T-Dog να σκοτώνουν μερικούς τυχαίους walkers σε ένα χωράφι. Η κηδεία τελειώνει με τον Rick να λέει ότι πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συνέλθουν  προς τιμήν του Dale. Μπαίνει θεματική μουσική.

Ο Hershel τελικά επιτρέπει σε όλους να μένουν στο σπίτι. Ο Rick τελικά αποφασίζει να αφήσει τον Randall χαλαρό αντί να τον σκοτώσει, όπως είχαν σχεδιάσει αρχικά. Ο Shane νευριάζει με αυτήν την ιδέα, αλλά ο Rick λέει ότι η απόφαση είναι δικιά του και ο Shane πρέπει να σκάσει. Αργότερα, ο Carl λέει του Shane ότι τα σκάτωσε και έκλεψε το όπλο του Daryl καθώς και ελευθέρωσε τον walker από τον βάλτο, αλλά του ζητάει να μην το πει σε κανέναν. Ενώ ο Shane χτίζει μια πλατφόρμα για σκοπιά, η Lori πάει να του μιλήσει. Τον ευχαριστεί για όλα όσα έχει κάνει (που τους έσωσε στην Atlanta κ.α.) και λέει ότι πραγματικά λυπάται για όσα έγιναν μεταξύ τους.

Ο Shane ζητάει από τον Rick να πάει αυτός με τον Daryll να παρατήσουν κάπου τον Randall, αλλά ο Rick αρνείται. Τότε ο Shane λέει στον Rick τι έκανε ο Carl και του δίνει το όπλα του Daryl. O Rick έχει μια κουβεντούλα με τον Rick και του λέει ότι πρέπει να μεγαλώσει. Εντωμεταξύ ο Shane μπαίνει κρυφά στην καλύβα του Randall και τον ελευθερώνει. Κρυφά φεύγουν από την φάρμα και πάνε μέσα στο δάσος. Ο Shane του λέει ότι θέλει να μπει στην ομάδα τους και τον ρωτάει που είναι. Του λέει ότι έχουν κατασκηνώσει κοντά στην εθνική πέντε μίλια μακρυά. Τότε ο Shane επιχειρεί να του σπάσει τον λαιμό.  (Η σκηνή κόβεται)

Η ομάδα αντιλαμβάνεται ότι ο Randall λείπει και πανικοβάλλονται. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Shane ματωμένος και λέει ότι ο Randall τον χτύπησε και το έσκασε (στην πραγματικότητα τον σκότωσε και μετά χτύπησε το κεφάλι του σε ένα δέντρο) και ότι προσπάθησε να τον  κυνηγήσει. Δύο ζευγάρια φεύγουν για να βρουν τον Randall: Glenn - Daryl και Rick - Shane. O Daryl χρησιμοποιεί τις επικές του δυνατότητες εντοπισμού και ανακαλύπτει ότι ο Shane με τον Randall περπατούσαν μαζί και είχαν έναν καβγά δίπλα σε ένα δέντρο με το αίμα του Shane επάνω. Τότε εμφανίζετε ο walker-Randall. O Daryl αστοχεί με την βαλλίστρα του, πλακώνονται, και ο Glenn καταφέρνει να τον σκοτώσει. Ο Daryl χρησιμοποιεί τις επικές του δυνατότητες στο λύση μυστηρίων και ανακαλύπτει ότι ο Randall πέθανε επειδή κάποιος του έσπασε τον λαιμό. και έγινε walker ενώ δεν είχε καμία δαγκωματιά.

Ο Shane και ο Rick φτάνουν σε ένα χωράφι. Ο Rick λέει στον Shane ότι ξέρει τo σχέδιο του Shane να τον σκοτώσει εκεί. Ο Shane σχεδιάζει να αποκαλύψει την δολοφονία του Randall και λέει ότι είναι καλύτερα για την Lori και ότι ο Rick δεν έχει ιδέα για το πως να φτιάξει την κατάσταση. Ο Shane λέει στον Rick να σηκώσει το όπλο του έτσι ώστε να μην σκοτώσει έναν άοπλο άντρα. Ο Rick του λέει ότι εκτός του φόνου μπορούν να βρουν και άλλη λύση. Όσο ο Shane χαμηλώνει το όπλο του ο Rick τον μαχαιρώνει στο στήθος και τον σκοτώνει. Ο Carl εμφανίζεται, αφού έφυγε από την φάρμα για να τους βρει, και βλέπει τον Shane να ανασταίνεται από τους νεκρούς ενώ ο Rick είχε γυρισμένη την πλάτη του. Πυροβολεί τον Shane στο κεφάλι και προσελκύει μία ομάδα από walkers που βρίσκονταν εκεί κοντά. Ο Rick και ο Carl στέκονται πάνω από το πτώμα του Shane αγνοώντας την μεγάλη ορδή των walkers που κατευθύνετε από το δάσος προς την φάρμα. Τέλος επεισοδίου.      

8 σχόλια:

  1. opos to pes arxige to epomeno paei gia best of the best! Anarotieme pantws ti 8a ginei sto teleutaio an ola auta symvoun sto epomeno !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτέλους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ax re ti mas kanete!!!! me to zori kratime na mhn ta diabasw kai auta ta spoilers....elpizw na exoume xarmosian nea ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα ! είναι η πρώτη φορά που διάβασα προιλερ.... δεν μου κάνουν εντύπωση αυτά είναι πράγματα που θα γινόντουσαν πιστεύω εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση και γενικά το προβάλουν και από τα προηγούμενα επεισόδια, είναι το γεγονός όπου γίνονται πλέον νεκροί ζομποι χωρίς να έχουν δαγκωθεί.... πιστεύω πως η τρίτη σεζόν θα παίξει έντονα με αυτό το ζήτημα και η σειρά έχει αφήσει κενά σε σχέσει με την πρώτη σεζόν για το πως δημιουργήθηκε αυτός ο ιός.... να κάνω μία ερώτησή? το γεγονός πως δύο σεζόν τώρα όλοι είναι ιδρωμένοι συνέχεια μήπως έχει καμία σχέση με το κλίμα που επηρεάζει την ανάπτυξη του ιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ το παρατήρησα αυτό με το δάγκωμα που είπες και μπορεί να έχει σχέση με αυτό που είπε ο γιατρός στο αυτί του Rick.... όσο για το κλήμα δεν νομίζω να έχει να κάνει με τον ιό γιατί η περιοχή που βρίσκονται είναι τρομερά ζεστή.... και άμα διαβάσεις συνεντεύξεις τους θα δεις ότι παραπονιούνται για αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pisteuw oti den einai aparetito na dagkwtheis gia na gineis zombi!!to walking dead exei thn ideologia me oles tis alles tainies me zombi!!ap opoiodhpote logo kai an pethaneis apla epistrefeis san zombi!!twra gia ton io kai an pragmati einai ios 'h kati allo tha to mathoume logika sth sunexeia!den nomizw na mas afhsoun me thn aporia :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχεις δίκιο γι αυτό με τον γιατρό... θα μπορούσε να έχει σχέσει... στην πρώτη σεζόν η σειρά είχε λίγο από όλα... η δεύτερη εστιάζεται στους χαρακτήρες και ό,τι έχει να κάνει με αυτούς.η τρίτη? υπάρχουν πολλά κενά και κυρίως αφημένα από την 1η σεζόν.... ο μαύρος και με παιδί του(ο ρικ σταμάτησε να μιλάει στον ασύρματο) ο αδερφός του Ντίξον, ο γιατρός....η τρίτη σεζόν θα τα κλείσει πιστεύω για να έχει και σασπένς και θα ανοίξει άλλα θέματα!!!!!
    όσο για το ιδρώτα ναι το έχω διαβάσει αυτό.... παραπονιόντουσαν γι αυτό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλουν να το βάλουν - συνδυάσουν σαν κάτι που επηρεάζει.... εγώ δεν έχω διαβάσει τα κομικς για να είμαι πιο προϊδεασμένη και από όσο ζόμπι έχω δει στην ζωή μου ήξερα με δάγκωμα γίνονται ζόμπι... αλλά αυτοί που ξύπναγαν από τα νεκροταφεία... έχεις ένα δίκιο.... όμως πιστεύω ακόμα πως μία τέτοια σειρά πρέπει να μας πει τι το προκαλεί αυτό γιατί όταν πιστέψεις στους ανθρώπους και το πως γίνονται για να επιβιώσουν πρέπει να πιστέψεις και το "παραφυσικό"... αλλά εσύ Ηλία κάτι ξέρεις παραπάνω και δεν μας λες κι όλας!!!..... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή