Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αναλυτική σύνοψη του επεισοδίου 2x13 "Beside the Dying Fire"


Είναι το τελευταίο επεισόδιο... κρίμα δεν είναι να διαβάσεις τι θα γίνει ακριβώς; Είναι τέλειο αυτό το επεισόδιο μην το χαλάσεις....


Αρχίζει με σκηνή στην Ατλάντα: ένα γκρουπ από walkers τρώνε κάτι που μοιάζει με το άλογο του Rick, ή ό,τι απέμεινε από αυτό, όταν τρομάζουν από τον ήχο ενός ελικοπτέρου που πετάει από πάνω τους. Η ορδή μεταφέρετε για πολλές μέρες, εβδομάδες, σε μεγάλες αποστάσεις, και τελικά φτάνει σε έναν φράκτη. Ο φράκτης λυγίζει και σπάει λόγο της μεγάλης κίνησης προς τα εμπρός από τους walkers. Η αγέλη των walkers προχωράει. Περιφέρονται μέσα σε ένα δάσος, οι walkers γυρνούν όταν ακούν έναν πυροβολισμό, οδηγώντας τους για δείπνο. Σύντομα πλησιάζουν τον Rick και τον Carl, ενώ προσπερνούν τον σημείο του φόνου του Shane.

O Daryl και ο Glenn επιστρέφουν στο σπίτι στην φάρμα. Εξηγούν ότι άκουσαν έναν πυροβολισμό και μοιράζονται την σύγχυση τους σχετικά με αυτό που ανακάλυψαν για τον Randall.

Καθώς περπατούν πίσω στο σπίτι, ο Carl ρωτάει τον Rick σχετικά με αυτό που συνέβει στον Shane. Αμέσως μετά παρατηρούν τους walkers που έρχονται κατά πάνω τους., γρήγορα συνέρχονται και τρέχουν προς την φάρμα. Πίσω στο σπίτι, οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν ότι ο Carl λείπει και ότι πλησιάζουν walkers. Η Lori πανικοβάλλεται. Ο Hershel μοιράζει τα όπλα.

Η ορδή πιάνει γρήγορα δουλειά στον αχυρώνα Ο Rick ρίχνει βενζίνη παντού, ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα για να δελεάσει τους walkers μέσα και ανεβαίνει πάνω στο πατάρι με τον Carl. O Carl ρίχνει έναν αναπτήρα στο βρεγμένο με βενζίνη σανό. Εν τω μεταξύ οι άντρες και η Antrea πυροβολούν από τα αμάξια σε μια μάταιη προσπάθεια να μαντρώσουν τους walkers έτσι ώστε να κερδίσουν κάποιο χρόνο.

Τελικά ο Daryl καταλαβαίνει ότι ο Rick τον Carl πρέπει να βρίσκονται στον αχυρώνα και λέει στον Jimmy να οδηγήσει με το RV εκεί και να τους σώσει. Υπάρχει αίμα παντού και επιστρώνει το παρμπρίζ.

Οι επιζώντες αρχίζουν να ξεμένουν από πυρομαχικά. Η ορδή είναι τεράστια. Οι γυναίκες κρατάνε τα χέρια τους και ο Hershel είναι το τελευταίο στήριγμα για το σπίτι. Έχουν σχεδόν καθαρίσει όταν η Patricia δέχεται επίθεση από το πλάι και καταβροχθίζεται ενώ η Beth την κρατάει ακόμα.

Η Carol κυνηγιέται από κάποιους walkers και φτάνει σε μια γωνία χωρίς τίποτα άλλο για να προστατέψει τον εαυτό της παρά μια ξύλινη σανίδα. Η Andrea την σώζει αλλά επιτίθεται από πίσω και περνάει κάτω από έναν walker. Ο T-Dog πάει το αυτοκίνητό του γύρω, αλλά γρήγορα πρέπει να φύγει με την Lori και την Beth μέσα πριν καταβάλουν το αυτοκίνητο.

Ο Glenn λέει στην Maggie ότι η φάρμα χάθηκε, πρέπει να φύγουν από την φάρμα τώρα. Αυτό το συνειδητοποιεί και ο Hershel τώρα, σχεδόν πολύ αργά, ενώ ένας walker ξεγλιστράει από πίσω. Ο Rick σώζει τον Hershel και κατευθύνονται μαζί με τον Carl προς δικιά τους κατεύθυνση. Ο Glenn και η Maggie φεύγουν και αυτοί επίσης. Ο Daryl βρίσκει την Carol έτοιμη να καταρρεύσει από το τρέξιμο και φεύγουν μαζί με την μηχανή του Daryl. H Andrea είναι εγκαταλελειμμένη. Ο αχυρώνας καταρρέει μέσα στις φλόγες. Και δεν ήμαστε ακόμα ούτε στα μισά.

Η ομάδα είναι διασκορπισμένη. Ο Glenn και η Maggie αλλάζουν θέσεις στο αυτοκίνητο επειδή η Maggie καταρρέει και δεν μπορεί να οδηγήσει άλλο. Ο Glenn λέει πως πρέπει να κατευθυνθούν προς την εθνική οδό, αλλά η Maggie διαμαρτύρεται λέγοντας πως η αγέλη προέρχεται από αυτήν την κατεύθυνση. Ο Glenn τελικά λέει στην Maggie πως την αγαπά.

Ο Rick, ο Carl και ο Hershel φτάνουν στην εθνική εκεί που είχαν αφήσει το πακέτο με τις προμήθειες για την Sophia ελπίζοντας ότι και οι άλλοι θα σκεφτούν να συναντηθούν εκεί.  Ο Hershel είναι έτοιμος να χωρίσει τον δρόμο του αλλά ο Rick θέλει να μείνουν ενωμένοι.

Η Lori με τον T-Dog τσακώνονται για το προς τα που να κατευθυνθούν. Η T-Dog θέλει να πάει προς την ακτή αλλά η Lori τον απειλεί ότι θα πηδήξει από το αυτοκίνητο εάν δεν γυρίσουν πίσω και να πάνε στην εθνική οδό.

Ένας walker εμφανίζεται στον αυτοκινητόδρομο, ο Rick είναι έτοιμος να σταματήσει να περιμένει άλλο, αλλά... τελευταία στιγμή εμφανίζονται και οι άλλοι. Ώρα για ανακεφαλαίωση:

Ο Shane νεκρός.
Η Andrea αγνοείται.
H Patricia φαγώθηκε από walkers.
Και ο Jimmy κλεισμένος στο RV με τον χαμό απ' έξω.

Εν το μεταξύ η Andrea τρέχει για την ζωή της στο δάσος, αλλά οι walkers την κυνηγούν αδιάκοπα. Δεν θα το αντέξει αυτό για πολύ. Walkers εμφανίζονται μέσα από τα δέντρα από διάφορες κατευθύνσεις ενώ η Andrea πυροβολεί για να καθαρίσει το μονοπάτι.

Οι επιζώντες αφήνουν την εθνική οδό, πηγαίνοντας εμπρός αλλά σύντομα ξεμένουν από βενζίνη. Αρκετοί από αυτούς πανικοβάλλονται και είναι έτοιμοι να τα παρατήσουν. Ο Rick προσπαθεί να τους μαζέψει όλους. Η συζητήσει στρέφεται στον Randall και τον Shane. O Rick πρέπει να ομολογήσει. Αποκαλύπτει πως αυτό που του ψιθύρισε ο γιατρός Jenner στο C.D.C. είναι πως ο καθένας είναι φορέας της λοίμωξης. Η ομάδα δεν είναι χαρούμενη που ο Rick το είχε κρατήσει αυτό μυστικό.

Η Lori και ο Rick μιλούν ιδιαιτέρως. Ο Rick λέει ότι πήγε κάτω με τον Shane και ότι δεν ήταν μόνο αυτοάμυνα.... ήθελε τον Shane νεκρό. Είχε κουραστεί από αυτά που έκανε ο Shane και που συμπεριφερόταν λες και ο Rick έκλεψε από αυτόν την Lori και τον Carl. Η Lori τρελαίνεται όταν μαθαίνει τον ρόλο του Carl στον θάνατο του Shane και αποτραβιέται από τον Rick και δεν τον αφήνει να την αγγίξει.

Η Andrea είναι εξουθενωμένη. Αυτό είναι το τέλος της γραμμής. Δεν μπορεί να κουβαλάει την τσάντα με τα όπλα πια, το πιστόλι της ξεμένει από σφαίρες -- χτυπάει έναν walker στο κεφάλι με αυτό. τώρα πιάνει τα μαχαίρια, ένας walker είναι σχεδόν από πάνω της... μπαίνει η Michonne και σώζει την Andrea το τελευταίο λεπτό, τραβώντας δύο αλυσοδεμένους walkers χωρίς χέρια και ένα ξίφος σαμουράι στο χέρι της.

Οι υπόλοιποι επιζώντες κατασκηνώνουν στην μέση του πουθενά. Μπορεί να έχουν βρει ο ένας τον άλλον μέσα στο χάος αλλά οι ομάδα εξακολουθεί να είναι σπασμένη. Πολλοί είναι έτοιμοι να τρέξουν μέσα στο σκοτάδι, να αφήσουν τον Rick και να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Είναι στα πρόθυρα να διασπαστούν και πάλι, αλλά ο Rick παίρνει τον έλεγχο ξανά.... λέει ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά, σκότωσε τον καλύτερό του φίλο για αυτούς. Αυτό δεν είναι δημοκρατία πια.

Η κάμερα μεταφέρεται... και στο βάθος ξεπροβάλει μία φυλακή.

Τέλος του δεύτερου κύκλου.                              

10 σχόλια:

  1. wtf επεισόδια αναμένεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ισως ειναι το μονο αρθρο που δεν διαβασα... αντεχω στον πειρασμο... ακομα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 21:00 δεν το δειχνουν?? ακομα 8:30 ειναι που ξες τι θα γινει ? :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν το δείχνει στις 9 σε ώρα Αμερικής..... Το επεισόδιο έχει γυριστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και σε κάθε επεισόδιο μέχρι τώρα πριν παιχτεί βγαίνει περίληψη του επεισοδίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το 1ο επεισοδιο 3ης σαιζον εχει γυριστει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ¨Όχι ακόμα... σε κανένα μήνα αρχίζουν τα γυρίσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Michonne....diladoi paidia katalave kaneis????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε κανα μηνα? δηλαδη το παει για ...Ιουνιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν εννοείς αυτό...Οκτώβριο αρχίζει η τρίτη Σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή