Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη του Michael Rooker (Merle Dixon) στο site του AMC






















Ο ηθοποιός Michael Rooker που παίζει τον Merle Dixon μιλάει για την γυμναστική που έκανε πριν επιστρέψει στην σειρά, το όνομα που έδωσε στο προσθετικό του χεριού του και πολλά άλλα.


Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ήσουν στην σειρά. Χρειάστηκε κάτι για να ξεσκουριάσεις τον Merle;
Ανέπτυξα ήδη τον χαρακτήρα στον 1ο κύκλο, έτσι σε αυτό το κομμάτι δεν χρειάστηκε καμία προσπάθεια. Ήθελα να χάσω λίγο βάρος, ξέρετε, έτσι επικεντρώθηκα σε αυτό το κομμάτι. Τελικά έχασα γύρω στα 14 κιλά. Ήταν καλή προετοιμασία. Ένας φίλος μου χρονομέτρησε τον τηλεοπτικό χρόνο που είχα πριν από αυτόν τον κύκλο: Κατέληξε να είναι μόνο περίπου επταμίσι λεπτά! Έτσι, αυτά τα λεπτά αρκούσαν για να στερεοποιηθεί ο χαρακτήρας στο μυαλό του κάθε φαν. Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι κάτι που μόλις βγήκε από μια σελίδα, αυτός ο χαρακτήρας ο Merle, έχει τώρα μια δική του ζωή.

Πόσο ανυπόμονος ήσουν, εσύ προσωπικά, για να δεις την επιστροφή του Merle;
Ήταν βάναυσο! Είμαι μεγάλος οπαδός της σειράς. Ήταν κάπως, πόσο καιρό ακόμα θα το συνεχίσουν έτσι; Είναι σαν, "Παιδιά αποφασίστε και ας το κάνουμε!" Τελικά πήραν την απόφαση και λέω δόξα τω Θεώ. Ήταν πάνω στην ώρα, κατά τη γνώμη μου!

Κράτας τίποτα έξω από τα γυρίσματα που σου υπενθυμίζει τον Merle;
Νομίζω ότι θα ήταν διασκεδαστικό να κρατήσω μία από τις συσκευές του Merle, απλά για να την βάλω σε μια θήκη και να την έχω. Είναι πολύ cool ο τρόπος που το σχεδίασαν, δεν είναι σαν μια σύγχρονη προσθετική. Σχεδιάστηκε μετά από κάτι που είχε κρατήσει ένας ανάπηρος για έναν ολόκληρο αιώνα - ένας στρατιώτης. Βρήκαν φωτογραφίες και εικόνες αυτής της συσκευής του ατόμου που το είχε σχεδιάσει για τον εαυτό του, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται μετά τον χαμό του ενός χεριού του και έτσι είχε ένα χέρι ως θανατηφόρο όπλο. Είναι σαν να κρατάς το σπαθί στο χέρι σου.

Πως είναι να πρέπει να υποδυθείς με το κούτσουρο;
Δεν είναι κούτσουρο! Είναι ο μικρός Merle, πρέπει να προσέχεις πως μιλάς για αυτόν! Ταιριάζει στο χέρι μου. Το κατασκευάσαμε έτσι ώστε να ταιριάζει σαν γάντι.

Πρόσφατα παραπονέθηκες στο twitter ότι ο Merle δεν έχει καθόλου ρομάτζα στην σειρά...
Ο Merle προσπάθησε. Αναρωτήθηκε για το πως αυτός και η ξανθούλα (η Andrea) δεν φασώθηκαν ποτέ. Αλλά δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αρκετή τύχη με αυτό.

Μεγάλωσες στην Alabama. Σαν κάποιος από του Νότιους στα γυρίσματα, είσαι κάτι σαν σύμβουλος σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα του Νότου;
Μερικές φορές τα λόγια μου είναι γραμμένα από κάποιο άτομο που δεν γνωρίζει από Νότο. Έχει πάντα να κάνει με θέματα ομιλίας, και είναι μέρος της δουλειάς μου να το κρατήσω ειλικρινή και πραγματικό, και αυτό ισχύει για την προφορά. Ας πούμε για παράδειγμα - δεν είναι "You guys", είναι "y'all." Ή αν λένε, "You guys" πρέπει να είναι με την σωστή προφορά.

Την τελευταία φορά μιλήσαμε για την διαμάχη του Merle με τον T-Dog. Τώρα είσαι μονομάχος! Πας να γίνεις επαγγελματίας στο Stage Fight (της τηλεοπτικές στημένες μάχες);
Δεν έχει σημασία πως το χορογραφούν, και δεν έχει σημασία πόσο καλά εξασκήθηκες, θα υπάρχουν πάντα μώλωπες και χτυπήματα σε αυτές τις σκηνές. Αν είσαι το πρόσωπο που χάνει, πρέπει να το πουλήσεις. Το σώμα σου ηττείται και αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει. προσπαθείς να παλέψεις, κουνάς το κεφάλι σας μπρος και πίσω. Όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ σκληρά για το σώμα, όλοι καταλήγουν με πληγές. Αλλά έλα τώρα: Είναι το The Walking Dead!

Τι σου είπαν οι σεναριογράφοι πως θα γίνει με τον Merle σε αυτόν τον κύκλο; Θα αλλάξει καθόλου;
Είχα μια συνομιλία με όλη την συγγραφική ομάδα και μου έδωσαν βασικά στοιχεία για αυτόν τον κύκλο, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι όλοι είναι στο σκοτάδι μέχρι να βγει το επόμενο επεισόδιο. Απλά δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί μέχρι να διανεμηθεί το σενάριο. Είναι κάπως αστείο, οι συγγραφείς έχουν συνολική κατανόησή ως προς τα πού θέλουν να το πάνε, αλλά μετά παίρνουν ιδέες από τον τρόπο που το παίζουμε, και πιάνονται λίγο από αυτό και έτσι μπορεί να αλλάξουν κυριολεκτικά τα πάντα από το ένα επεισόδιο στο άλλο.

Θα ξαναδούμε κάτι παρόμοιο όπως τη σκηνή με την μονομαχία;
Λοιπόν, μπορώ να σας πω αυτό: Ήταν ένα καταπληκτικό σημείο καμπής. Ευτυχώς αυτή η σκηνή ήταν μεγάλη υπόθεση.

Πηγή: http://blogs.amctv.com/the-walking-dead/2012/11/michael-rooker-interview.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου