Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνέντευξη της Laurie Holden στο Tvline

H Laurie Holden έδωσε συνέντευξη στο TvLine, οπού μιλάει για τον θάνατο της Andrea και την εμπειρία στη σειρά.

Πόσο καιρό το ήξερες ότι θα πεθάνει η Andrea;
Επισήμως μου το είπαν μόλις λίγες μέρες πριν αρχίσουμε τα γυρίσματα του φινάλε. Μας εξέπληξε όλους. Δεν ήταν στα σχέδια της παραγωγής για την 3η σαιζόν. Και ήταν μάλλον απρόσμενο. Αλλά αυτό είναι το TWD. Η σειρά είναι σε κάθε τομέα ανατρεπτική και αυτό το ξέρουμε καλά ως ηθοποιοί πριν συμμετάσχουμε. Επομένως το αποδεχόμαστε. Εμφανίζεσαι, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και δίνεσαι στην ερμηνεία. Σε γενικές γραμμές, ήταν μια απίθανη εμπειρία και αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή που την έζησα.

Γνωρίζεις μήπως γιατί πήραν την απόφαση να την "σκοτώσουν" σε αυτό το σημείο;
Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι το έφεραν οι εξελίξεις. Και προωθεί το σενάριο. Το δεύτερο μισό της σαιζόν ήταν πραγματικά αυτό που λέμε "ο κακός χαμός". Υπήρχε φοβερή ρευστότητα και απλώς εκτυλισσόταν μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα, στιγμή προς στιγμή.

Η Andrea είχε δεχθεί αρκετά αρνητικά σχόλια φέτος, μεταξύ άλλων και για το ότι έμεινε στο πλευρό του Κυβερνήτη για αρκετό καιρό. Γιατί αυτή η κριτική πιστεύεις;
Νομίζω όταν ο κόσμος δει τη σαιζόν σαν σύνολο και ιδιαίτερα το φινάλε, θα καταλάβει την πορεία της Andrea. Ήταν μια γυναίκα εγκλωβισμένη μεταξύ δύο κόσμων και το μόνο που ήθελε ήταν ειρήνη. Ήταν υπέρμαχος της ανθρωπιάς και ήταν διατεθειμένη να κάνει τα πάντα-ακόμα και να θυσιαστεί-για να διατηρηθεί η ανθρωπιά και να μην χρειαστεί να χυθεί αίμα. Κατά καιρούς, οι πράξεις της ήταν διφορούμενες και παρεξηγήθηκαν. Αλλά βλέποντας συνολικά τη σαιζόν, πιστεύω ο κόσμος θα την καταλάβει. Έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Και πιστεύω ότι υπήρχε και μια αίσθηση επιλόγου, λύτρωσης και κάθαρσης. Οι άνθρωποι του Woodbury βρήκαν καταφύγιο. Στη φυλακή κανείς δεν σκοτώθηκε. Ο Rick επιτέλους απελευθερώθηκε από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Κι η Andrea πέθανε στα χέρια των καλύτερων φίλων της, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούσε. Δεν έγινε ανθρωποφάγος, δεν μεταμορφώθηκε. Κατάφερε να "φύγει" με αρκετή αξιοπρέπεια. Η τελευταία της επιθυμία ήταν να αυτοπυροβοληθεί και το σεβάστηκαν. Και με τη χάρη του Θεού θα πάει τώρα να συναντήσει την αδερφή της και τον Dale.

Πιστεύεις ότι πέθανε ηρωϊκά; Ως μάρτυρας;
Δεν είμαι σε θέση να πω. Θέλω να πιστεύω ότι ο θάνατός της θα έχει αντίκτυπο και νόημα. Ότι αυτά τα οποία πίστευε και εκπροσωπούσε θα συνεχίσουν να βρίσκουν απήχηση στις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων που άφησε πίσω της, διότι όλοι μας μαθαίνουμε και παραδειγματιζόμαστε από κάπου. Μου άρεσε που το φινάλε τελείωσε με το πλάνο από έναν σταυρό γιατί πιστεύω ότι είναι καιρός για μια νέα αρχή και μια πνευματική ανάνηψη. Ας έρθει η λύτρωση.

Ο διάλογος του Μilton με την Andrea στο φινάλε ήταν σαν να της τίθονταν οι ερωτήσεις των fan. Γιατί διάλεξε να μείνει με τον Κυβερνήτη; Γιατί δεν τον σκότωσε όταν είχε την ευκαιρία;
Πραγματικά ευχαριστώ τους σεναριογράφους για τον τρόπο που γράψανε τον διάλογο αυτόν και συγκεκριμένα τον Scott Gimple. Αισθάνομαι ότι δίνει το απόλυτο κλείσιμο και την εξήγηση του χαρακτήρα, μιας και όσες ερωτήσεις είχαν οι fans απαντήθηκαν. Δε θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο τέλος, όσον αφορά την κατανόηση του παρελθόντος της.

Έλεγε ξανά και ξανά το ίδιο: "Ήθελα να τους σώσω όλους, να μην πεθάνει κανείς".
Από το 9ο επεισόδιο και μετά-όταν ο Κυβερνήτης έβαλε τον Merl και τον Daryl να παλέψουν και όταν η Andrea πήγε στη φυλακή και έμαθε τα όσα παρανοϊκά έκανε-η όλη της στάση ήταν "πώς μπορώ να εξασφαλίσω την ακεραιότητα αυτών των ανθρώπων; Πώς μπορώ να τους κάνω να τα βρούνε; " Δικηγόρος ειδικευόμενη στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν πριν από τα ζόμπι, όχι κάνας δολοφόνος. Ποτέ της δεν είχε σκοτώσει κανένα. Μόνο ζόμπι. Νομίζω ότι όσοι δυσαρεστήθηκαν από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοτώσει τον Κυβερνήτη τότε που στεκόταν πάνω από το κρεβάτι, πρέπει να καταλάβουν ότι για εκείνη το ζήτημα ήταν ηθικής φύσεως. Πίστευε στην ανθρωπιά. Πίστευε ότι "ΟΚ, κάποιος άλλος τρόπος θα υπάρχει." Και τα κατάφερε. Μια συζήτηση για ειρήνη έγινε. Δεν έφερε αποτέλεσμα, βέβαια, αλλά τουλάχιστον έγινε. Η Andrea πάντα προσπαθούσε και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε. Και να σας πω, στην τελική αυτή ήταν και το θύμα της όλης κατάστασης. Δεν νομίζω να πέθανε κυνηγώντας τη ματαιοδοξία της.

Το γύρισμα της σκηνής με την Michonne ήταν τόσο συναισθηματικό όσο και να το βλέπεις;
Ναι... Ναι. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι αγαπιόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γυρίζουμε στα δάση της Τζόρτζια τα τελευταία χρόνια. Έχουμε γίνει σαν οικογένεια. Οι αποχαιρετισμοί είναι πολύ δύσκολοι... Μου αρέσει πολύ το πως γράφτηκε (η σκηνή). Μου άρεσε που η Andrea ήταν σε θέση να ζητήσει το όπλο και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Μου άρεσε που είπε στον Rick "ξέρω πως δουλεύει η ασφάλεια" θυμίζοντάς μας την πρώτη τους συνάντηση στην 1η σαιζόν. Και μου άρεσε το ότι υπήρξε ένας επίλογος μεταξύ των δύο αυτών γυναικών που αγαπιούνταν πολύ.

Εμένα με έκανε να θέλω να δω flashbacks μεταξύ των δύο. Σε στεναχωρεί το ότι δεν είδαμε πολλά από το πως ξεκίνησε αυτή η σχέση;
Δεν εξαρτάται από μένα, εγώ απλά ερμηνεύω. Ό,τι μου πούνε κάνω. Οι συγγραφείς αποφασίζουν τους διαλόγους. Πολλά θα μπορούσαν ή θα έπρεπε ή θα ήθελα να γίνουν. Αν θα ήθελα να δούμε λίγο περισσότερο την Andrea των κόμικς του Kirkman; Ναι, με τα χίλια. Αν θα ήθελα flashbacks με την Michonne; Ναι, με τα χίλια. Αλλά στην τελική, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερο "θάνατο". Ένιωσα ότι η ζωή της είχε νόημα και έδωσε τη ζωή της παλεύοντας. Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτό, δεν μπορείς να τα έχεις όλα εξάλλου.

Μου έκανε λίγο εντύπωση που ο Κυβερνήτης βγήκε σώος από την φυλακή. Ως fan της σειράς, ανυπομονείς για το come back του;
Το θεωρώ δεδομένο. Ο άνθρωπος έχει μπει σε τόσο σκοτεινά μονοπάτια που δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει γυρισμός. Αλλά αυτή είναι η σειρά. Για αυτό κάνει πάταγο. Νομίζω όλοι πίστευαν ότι θα σωθώ από τα βασανιστήρια, θα σκοτώσω τον Κυβερνήτη και θα έχουμε ένα ωραίο χάπυ-έντ. Δεν κάνουμε όμως τέτοια στο TWD. Και στην τελική το μόνο που ήθελε η Andrea ήταν να ενωθεί με τους δικούς της και να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν πέθανε. Είτε στη φυλακή είτε στο Woodbury. Και τα κατάφερε. Ακόμα κι αν χρειάστηκε να θυσιαστεί.

Θα τη βλέπεις στο μέλλον τη σειρά;
Εδώ δε την βλέπω τώρα. Όπως κι ο Andy Lincoln. Όταν γυρίζουμε, αναλωνόμαστε υπερβολικά πολύ. Δίνουμε το είναι μας, 18 ώρες τη μέρα. Κάπως πρέπει να ξεθολώνουμε και λίγο. Πιστεύω ότι με τον καιρό θα μπορέσω να κάτσω να το ξαναδώ. Γιατί αγαπώ πολύ αυτόν τον κόσμο με τον οποίο συνεργάστηκα. Το καστ και τα συνεργία είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που γνώρισα ποτέ μου και θα ήθελα να δω την όμορφη δουλειά τους και τις περιπέτειές τους. Πλέον είμαι ένα μέλος του κοινού και δε θα ήθελα να δω κάποιον άλλο που αγαπώ να πεθαίνει (γέλια). Θα προτιμήσω μάλλον την άγνοια.

Υπάρχει πιθανότητα να δούμε την Andrea ως ψευδαίσθηση ή ως flashback;
Όλα παίζουν. Ποιος ξέρει τι μαγειρεύουν; Μπορεί να υπάρξουν σκηνές με την Andrea και την Michonne που ζητούσε ο κόσμος. Ίσως δείτε λίγη badass Andrea βγαλμένη από τα κόμικς.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;
Από Δευτέρα είμαι ελεύθερη. Περιμένω με ανυπομονησία τον επόμενο σταθμό.

Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να προσθέσεις;
Απλώς ότι δεν είμαι σε θέση να πω στον κόσμο πως να κρίνει το φινάλε. Μου άρεσε να ερμηνεύω αυτόν τον χαρακτήρα, το λάτρεψα. Είμαι ευγνώμων ως καλλιτέχνης που μπόρεσα να συμμετάσχω. Αλλά το αν ήταν ήρωας ή μάρτυρας δεν είμαι σε θέση να το πω. Ας κρίνουν οι τηλεθεατές. Εγώ απλώς βλέπω μια κοπέλα που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Προσπάθησε.

Η μετάφραση της συνέντευξης είναι ευγενική χορηγία του Tsak

Πηγή: tvline

2 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά που κάνατε την μετάφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χειριστηκαν πολυ λαθος τον χαρακτηρα της στην 3η σεζον κατ'εμε...Συγχαρητηρια για την μεταφραση και αυτη και τις υπολοιπες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή