Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τα μεγάλα αφεντικά μιλούν για την 4η σεζόν!


O νέος showrunner της σειράς, Scott Gimple, και ο παραγωγός αλλά και δημιουργός του κόμικ στο οποίο βασίζετε, ο Robert Kirkman, μίλησαν στο TV Guide για την 4η σεζόν και κατά πόσο θα διαφέρει από το κόμικ.



Πώς είναι να πηγαίνετε στο Comic-Con όχι μόνο για τη σειρά αλλά και για τα 10 χρόνια του κόμικ;
Robert Kirkman: Είναι περίεργο. Πάμε για την επέτειο των 10 χρόνων και δεν το χουμε καταλάβει πως πέρασαν αυτά τα 10 χρόνια. Σίγουρα είναι περίεργο συναίσθημα.

Μιας και είστε αρκετά πιο μπροστά στα κόμικ (σε σχέση με τη σειρά), σκέφτεστε μήπως να φέρετε κάποιο σενάριο αρκετά νωρίτερα στη σειρά, όπως πχ τον απόλυτο villain Negan;
Κ: Σίγουρα είναι πειρασμός όταν προσαρμόζεις μια σειρά (σε κόμικ). Καμιά φορά μου είναι αρκετά δύσκολο γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ ωραία πράγματα στα κόμικ που θα μπορούσαμε να τα φέρουμε από τώρα στη σειρά. Αλλά αυτά τα πράγματα είναι ωραία εξαιτίας όσων έχουν προηγηθεί. Πρέπει να φτάσουμε σε αυτά σταδιακά. Ο Negan δεν θα είναι τέλειος κακός, αν πρώτα δεν κάνουμε ετούτο κι εκείνο και το άλλο. Θέλουμε να τον φέρουμε, και όπως φαίνεται όλοι το θέλουν, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνουμε όλα τα υπόλοιπα.
Scott Gimple: Διαβάζοντας τώρα το βιβλίο και τον Negan ως χαρακτήρα λέω "Να πάρει, πρέπει να κάνουμε τόσα πολλά πριν τον φέρουμε". Ένα από τα τεύχη που μου άρεσε τελευταία ήταν αυτό με τον Negan και τον Carl. Πιστεύω θα γινόταν φοβερό επεισόδιο, αλλά πρέπει να δείξουμε πολλά πριν φτάσουμε σε αυτό.



Η σειρά έχει ακολουθήσει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τα κόμικ. Στο φινάλε της 2ης σαιζόν, είχαμε τουλάχιστον μια ένδειξη του τι θα επακολουθούσε με την εισαγωγή του χαρακτήρα της Michonne και μια μικρή γεύση από τη φυλακή. Αυτή τη σαιζόν τι μπορούμε να περιμένουμε;
Κ: Πολλές εκπλήξεις. Οι fans των κόμικ που πιστεύουν ότι η σειρά έχει αποκλίνει τελείως από αυτά, θα εκπλαγούν ευχάριστα στην 4η σαιζόν. Ειλικρινά, μέχρι τώρα, στην 4η σαιζόν έχουμε κάνει αρκετές πολύ πιστές μεταφορές από τα κόμικ. Μερικά πολύ ωραία πράγματα από τα κόμικ τα έχουμε πάρει αυτούσια, κάτι το οποίο συνήθως δεν μου αρέσει. Αλλά ο Scott Gimble μπορεί και με πείθει καμιά φορά.
G: Πιστεύω είναι κάτι που πάντα έκανα και πάντα προσπαθούσα να κάνω. Κάποιες σκηνές που έχω γράψει στη σειρά και οι οποίες πραγματικά με καθήλωσαν, όπως η Sofia που βγαίνει από τον αχυρώνα, ή ο Rick που μιλά στο τηλέφωνο, είναι βγαλμένες από τα κόμικ κατά κάποιο τρόπο. Στα κόμικ δεν βγαίνει η Sofia από τον αχυρώνα, αλλά η οικογένεια του Hershel. Και αυτό τον επηρέασε όπως τον επηρέασε και ο πυροβολισμός των ζόμπι του αχυρώνα στη σειρά. Τη σειρά πάντα την έβλεπα ως "ρεμίξ" των κόμικ. Έχει φοβερά στοιχεία και μένει πιστή στα γεγονότα, αλλά επειδή έχουμε διαχωρίσει το σενάριο από τα κόμικ, το κάνει με διαφορετικό τρόπο. Για τους fan μπορεί να είναι πραγματικά συναρπαστικό γιατί τα αναγνωρίζουν και τα ξέρουν, αλλά γίνεται με τρόπο που τους εκπλήσσει και δεν μπορούν να το προβλέψουν.
Κ: Η δουλειά συνήθως γίνεται με τον Scott να λέει "όχι, περίμενε! Αυτό είναι στα κόμικ και είναι τέλειο" κι εμένα να λέω "Όχι! To βαριέμαι. Να κάνουμε κάτι καινούργιο." Μερικές φορές με έχει κερδίσει στην 4η σαιζόν. Θα υπάρξουν μερικά πράγματα βγαλμένα κατευθείαν από τα κόμικ και τα οποία αρχίζουν από νωρίς. Νομίζω οι fans των κόμικ δεν ξέρουν τι να περιμένουν και βρίσκονται στην καλύτερη θέση.

Scott, πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι θα αναλάβεις τα ηνία του TWD;
G: Τα πάω πολύ καλά με τον φόβο. Φοβάμαι να μαγειρέψω για τη γυναίκα μου και αν θα τα καταφέρω. Αγαπώ πολύ όλους στη σειρά και όλους τους fans. Και απλώς θέλω να τους ικανοποιήσω. Να πω ότι είχα μεγάλη υποστήριξη από τη σειρά, τους συντελεστές της, το AMC. Το ήξερα ότι θα με βοηθούσαν.

Ο τίτλος της πρεμιέρας "30 Days Without an Accident" υποδηλώνει ότι ο Rick και η ομάδα του είναι μια χαρά;
Κ: Πιστεύω μπορεί κανείς να το συμπεράνει αυτό. Πάντα μου άρεσε το πως δομούνται οι σαιζόν μας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Οι χαρακτήρες φτάνουν σε ένα σημείο που είναι μια χαρά, που ξέρουν τι κάνουν και που πηγαίνουν. Αυτές είναι οι περίοδοι ενδιάμεσα των σαιζόν. Όταν τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν και να γίνονται ενδιαφέροντα, αυτές είναι οι περίοδοι που βλέπετε.

Θα συνεχίσουμε ακόμα να αισθανόμαστε το άμεσο αντίκτυπο των θανάτων της Andrea και του Merle στην νέα σαιζόν;
G: Δεν θα έλεγα "άμεσο", αλλά όλο αυτό συνεχίζει να τους στοιχειώνει. Δεν έχουν σκληρύνει τόσο ώστε να μην αισθάνονται. Ο θάνατος της Andrea τους επηρέασε όλους βαθιά. Την Michonne μάλλον περισσότερο από όλους και τον Rick σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Rick άφησε τον κόσμο να μπει στη φυλακή στο τέλος, αυτό ήταν τεράστιο βήμα. Τη στιγμή που έδιωξε τον Tyrese, ο οποίος φαινόταν πολύ καλός άνθρωπος. Το άλλο μεγάλο θέμα με τον Rick είναι ότι ο γιος του πυροβόλησε έναν άνθρωπο στο δόξα πατρί. Ο οποίος είχε κατεβάσει το όπλο του. Ο Dale του είχε πει στην 2η σαιζόν, στο 11ο επεισόδιο: "Αυτό θέλεις από το γιο σου, να πυροβολεί πρώτα;". Είναι ένα καμπανάκι για τον Rick, το οποίο θα τον επηρεάσει πολύ φέτος.



Πώς θα διαφοροποιηθούν οι σχέσεις του Rick με τους υπόλοιπους μετά και την εμπλοκή του Tyrese;
G: Πραγματικά μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες του Tyrese φέτος. Για τις σχέσεις του Rick με τους χαρακτήρες αυτούς, πιστεύω παραμένουν πολύ δυνατές. Όλο το γκρουπ είναι ενωμένο. Η Michonne δεν ήταν ποτέ σε ομάδα κι έχουμε δει ότι δεν ενσωματώθηκε εύκολα. Δεν ήταν μικρό πράγμα για εκείνη.

Μπορείτε να μας πείτε κάτι για τους επιζώντες που δέχτηκε ο Rick στο φινάλε της 3ης σαιζόν;
Κ: Έχει περάσει λίγος καιρός και υπάρχουν νέες ομάδες και νέοι χαρακτήρες που έχουν έρθει στη φυλακή τον μήνα που μεσολάβησε. Μερικοί χαρακτήρες, όπως ο Bob Stookey, δεν είναι τόσο ικανοί και χρήσιμοι, μερικοί άλλοι, όπως ο Tyrese και η Sasha παίρνουν αρκετά πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Karen που έχει έρθει από το Woodbury παίζει σημαντικό ρόλο στη φετινή σαιζόν. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Το καστ μεγάλωσε, όπως συνήθως στο ξεκίνημα κάθε σαιζόν, και θα μικρύνει προς το φινάλε.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για το πνεύμα της σαιζόν. Πέρυσι ήταν επικεντρωμένο στο πως οι άνθρωποι είναι πιο επικίνδυνοι από τα ζόμπι.
Κ: Γίνεται μια προσπάθεια να θυμίσουμε στο κοινό πόσο μεγάλη και σοβαρή απειλή είναι τα ζόμπι. Όχι ότι αποκλίναμε ποτέ από αυτό, αλλά πράγματι στην 3η σαιζόν επικεντρωθήκαμε σε έναν ανθρώπινο villain. Στην 4η σαφώς επικεντρωνόμαστε στα ζόμπι, παρουσιάζοντάς τα ως ξεκάθαρη απειλή και φέρνοντάς τα στο προσκήνιο. Θα είναι ένας πολύ αισθητός και μεγάλος κίνδυνος, τον οποίο άπαντες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Αλλά ταυτόχρονα, στην 3η σαιζόν προτιμήσαμε να δείξουμε και μια ανθρώπινη απειλή. Θα δείξουμε και μια άλλη απειλή, την ίδια τη φύση. Δε θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες, απλώς θα πω ότι θα υπάρξει μια τρίτη ανεξέλεγκτη, σχεδόν μη αντιμετωπίσιμη απειλή που θα εμφανιστεί τη στιγμή που οι χαρακτήρες μας θα είναι ευάλωτοι. Θα είναι κάτι που θα τους δυσκολέψει αφάνταστα.
G: Θα έλεγα ότι μου αρέσουν οι πιο light στιγμές της σειράς, και έχουμε τέτοιες, αλλά σε αυτή τη σαιζόν θα υπάρχει και αρκετά σκοτεινό σενάριο. Το TWD είμαστε, όχι το Seinfeld. Είναι σκοτεινή σειρά. Άγρια, τρομακτική και συναρπαστική. Αν και υπάρχει και μια μικρή ισορροπία με χιούμορ.



Θα δούμε κάτι καινούργιο από πλευράς τοποθεσιών;
Κ: Όλα είναι πιθανά. Όποιος ανησυχεί ότι θα είμαστε μόνιμα στη φυλακή και δε θα δείξουμε κάτι άλλο, κακώς ανησυχεί. Θα υπάρξουν αρκετές τοποθεσίες φέτος. Για να είμαι ειλικρινής, η φυλακή θα έχει τον λιγότερο χρόνο προβολής.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER!
Εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Rick θα χάσει το χέρι του, όπως στα κόμικ. Τι έχετε να πείτε;
Κ: Εγώ έχω να πω ότι ο Scott είναι μεγάλος fan των κόμικ και ίσως προσπαθεί να με καταφέρει έτσι ώστε να φέρουμε τη σειρά όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα κόμικ. Από την άλλη, ο κόσμος μπορεί να έχει παρεξηγήσει τις φωτογραφίες. Ποιος ξέρει.
G: Μπορεί και να τον έχω καταφέρει. Μπορεί. Δεν το ξέρει κανείς σίγουρα.


Πηγή: TV Guide                                                               Μετάφραση από τον Tsak (Πολλά Ευχαριστώ!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου