Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Aναλύοντας το promo της 4ης σαιζόν





















Οι περισσότεροι από μας, αν όχι όλοι, έχουμε ήδη δει και ξαναδεί πολλές φορές το promo της 4ης σαιζόν που προβλήθηκε στο Comic Con του San Diego. Πολλές λεπτομέρειες έχουμε εντοπίσει, πολλές θεωρίες έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται. Το wetpaint.com κάνει μια ανάλυση των σκηνών του promo και βγάζει συμπεράσματα για το τι μέλει γενέσθαι στη σαιζόν που αρχίζει σε λιγότερο από 3 μήνες στο AMC.


1. Παντού βλέπουμε νέα πρόσωπα.
Στην αρχή του promo βλέπουμε τον Daryl να ηγείται μιας μικρής ομάδας που εξορμούν για τρόφιμα στο Big Spot. Ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας είναι ένα μικρό παιδί, άγνωστο αυτή τη στιγμή, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχει έρθει από το Woodbury μαζί με τους υπόλοιπους στο φινάλε της 3ης. Βλέπουμε έναν νέο χαρακτήρα, τον Bob Stookey (από το κόμικ) σε πολλές σημαντικές σκηνές, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην οποία λέει στον Tyrese ότι θέλει να κερδίσει με το σπαθί του την ένταξή του στην ομάδα. Βλέπουμε να τρέμει το χέρι του και αυτό ίσως είναι μια αναφορά στο παρελθόν του.

2. Tα ζόμπι είναι σαφώς πιο σοβαρή απειλή.
Είχαμε προειδοποιηθεί ότι η 4η σαιζόν δεν θα τσιγκουνευτεί τα ζόμπι. Είναι ήδη προφανές ότι οι "δαγκωνιάρηδες" είναι περισσότεροι και πιο απειλητικοί, δεν παρενοχλούν απλώς τους ανθρώπους. Στο promo βλέπουμε την Carol να λέει στον Daryl για ένα μπουλούκι από ζόμπι που συγκεντρώθηκε τη νύχτα κοντά στον 3ο πύργο. Και λέει ότι η απειλή είναι αντιμετωπίσιμη, αλλά όχι για πολύ. Μετά κάποιοι δέχονται επίθεση από ζόμπι μέσα στη φυλακή. Πιο μετά βλέπουμε τη Michonne, τον Βοb, τον Daryl και τον Tyrese να πηγαίνουν στην πόλη και να δέχονται επίθεση από μια ομάδα ζόμπι και τον Tyrese να τα βάζει με όλους. Θα είναι φοβερή αυτή η σκηνή.

3. Κάποιος σαμποτάρει τη φυλακή.
Είναι μυστήριο! Κάποιος ταΐζει προφανώς τα ζόμπι προκειμένου να είναι πιο άγρια όταν επιτίθενται στα συρματοπλέγματα. Συν ότι κάποιος επιτέθηκε σε μια πτέρυγα της φυλακής. Όπως όταν ο Andrew άφησε τα ζόμπι να μπουν στη φυλακή στην 3η σαιζόν, τότε που πέθανε η Lori κι ο T-Dog. Βρωμοδουλειά του Governor; Τα ξέρει τα κατατόπια της φυλακής πλέον και ήδη ξέρουμε ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στη σαιζόν. Μήπως έχει δικό του άνθρωπο στη φυλακή; (τον Bob;)

4. Πολλοί πεθαίνουν.
Λέει ο Hershel: "Μόλις χάσαμε 12 δικούς μας. Δύο εξ αυτών εν ψυχρώ." Η φράση "εν ψυχρώ" υποδηλώνει δολοφονία ανθρώπου από άνθρωπο. Η Carol λέει σε κάποια φάση "δεν έχουμε μείνει πολλοί". Η Michonne λέει "χάνουμε τον πόλεμο". Ο Rick λέει "Πρέπει να έχετε αριθμούς. Οι άνθρωποι είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι σε ζόμπι αλλά και ανθρώπους." Και στην έφοδο στο Big Spot ακούμε φωνές και πυροβολισμούς. Άρα... μήπως το παιδάκι εκείνο δε ζει και πολύ;

5. Oι κεντρικοί χαρακτήρες έχουν μεγαλύτερους ρόλους.
Βλέπουμε την Michonne καβάλα στο καινούργιο της άλογο, το οποίο σύμφωνα με το EW θα λέγεται Flame (Φλόγα). Η αδερφή του Tyrese, η Sasha φαίνεται να έχει ηγετικό ρόλο καθώς την βλέπουμε να δίνει οδηγίες στην έφοδο στο Big Spot. Σε κάποια φάση ο Tyrese κοιτά έντρομος στο έδαφος... ας ελπίσουμε να μην είναι το πτώμα της αδερφής του. Ο Rick λέει σε κάποιον να ηρεμήσει και ο Tyrese του ρίχνει γροθιά. Υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των σκηνών; Μήπως γιαυτό ο Tyrese τρελαίνεται και τα βάζει με όλα τα ζόμπι μόνος του (κάτι που μοιάζει αυτοκτονία); Επειδή κάτι έπαθε η Sasha; Επίσης δείτε την Carol. Απ' ότι βλέπουμε είναι πλέον "δασκάλα" που δείχνει σε μικρά κορίτσια πώς να χειρίζονται το μαχαίρι. Επίσης είναι αρκετά δραστήρια και θέτει τον εαυτό της σε κίνδυνο αλλά όχι όπως παλιά. Έχει εξελιχθεί πολύ από την 1η σαιζόν. Και μήπως κάτι παίζεται με την Beth και τον Daryl; Πέρυσι έδωσε ένα μικρό φιλί στον Rick και τώρα χώνεται στον άντρα της Carol; Άσε μας κουκλίτσα μου. Ο Hershel εξακολουθεί να βγάζει λόγους πάντως. Αυτό δεν έχει αλλάξει.

6. Η ομάδα ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει τη φυλακή.
Μιας και η φυλακή απ' ότι φαίνεται γίνεται ολοένα και λιγότερο ασφαλής, ίσως χρειαστεί να αρχίσουν να μετακινούνται πάλι. Hershel: "Πρέπει να πάμε κάπου... Ίσως είμαστε πιο ασφαλείς έξω από αυτούς τους τοίχους." Πάλι η Sasha λέει ότι αν το Woodbury είναι ανέπαφο, μπορούν να πάνε εκεί. Αλλά δεν είναι. Βλέπουμε την Michonne να κοιτάζει χάρτες. Daryl: "Αργά ή γρήγορα την κάνουμε." Ο Glenn στην Maggie: "Πρέπει να φύγουμε".

7. Υπάρχει καταφύγιο;
Στο τέλος του promo βλέπουμε τους Michonne, Daryl, Bob και Tyrese στο αυτοκίνητο να πιάνουν σταθμό στο ράδιο ο οποίος λέει κάτι για καταφύγιο. Μια ασφαλής περιοχή για τους επιζώντες; Κάπου να πάνε;

8. Ο Governor... άφαντος.
Ούτε ένα πλάνο από τον Governor στο promo. Μήπως είναι αυτός που επιτίθεται στη φυλακή οδηγώντας τα ζόμπι; Μπορεί... Επίσης το promo δεν μας έδειξε πολύ Carl (που υποτίθεται θα έχει σημαντικό ρόλο στην 4η) και τους φρεσκο-αρραβωνιασμένους Glenn και Maggie. 

9. Το τραγούδι που ακούγεται.

2 σχόλια:

  1. Ολοι μας ανυπομονουμε για την 4η σεζον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστάσιος Καζινιεράκης26 Αυγούστου 2013 στις 11:01 μ.μ.

    Θεωρώ πως όσοι έκαναν την κίνηση να δουν έστω κι ένα από τα πρώτα
    επεισόδια της σειράς, (της 1ης π.χ. season), δεν μπόρεσαν να αντισταθούν
    από το να την δουν ολόκληρη!
    Έτσι κι εγώ! Αν και δεν ήμουν ποτέ
    φανατικός με το είδος των zombie ταινιών, με αυτή τη σειρά έφαγα χοντρό
    κόλλημα και έπαθα πολύ μεγάλο "στερητικό σύνδρομο" όταν τελείωσε και η
    3η season της.
    Άντε να ξεκινήσει και η 4η με το καλό να στρωθούμε πάλι στις οθόνες μας! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή