Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

A Fistfull Of Spoilers! 14 Στοιχεία για την 4η Σεζόν!


Το The Walking Dead επιστρέφει σε ένα μήνα περίπου υπό νέο showrunner, τον Scott Gimple, και το The Hollywood Reporter έκανε ανακεφαλαίωση των spoilers που μάθαμε για την 4η σεζόν από τις παλιές και καινούργιες συνεντεύξεις που πήρε από τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς.

Επεισόδια πολύ κοντά στο κόμικ.
Ενώ η σειρά παίρνει την παραπάνω προσέγγιση ο παραγωγός Greg Nicotero είπε πως ένα επεισόδιο που θα έρθει αργότερα μέσα στην τηλεοπτική σεζόν είναι "σχεδόν πανομοιότυπο" με ένα τεύχος του κόμικ. "Είναι πραγματικά συναρπαστικό να έχουμε αυτές τις μικρές αποκλίσεις, να εισάγουμε νέους χαρακτήρες και έπειτα να ήμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορείτε να πάρετε ένα επεισόδιο και να το κολλήσετε με την πρώτη ύλη (το κόμικ δηλαδή). Θα εκπλαγείτε με τον τρόπο που τοποθετούνται οι χαρακτήρες."


Η νέα κοινότητα της φυλακής.
Ο Nicotero μας προειδοποίησε πως μετά την κίνηση του Rick να φέρει στην φυλακή ένα λεωφορείο γεμάτο από κατοίκους του Woodbury, δεν πρόκειται όλοι να ενσωματωθούν με τον τρόπο ζωής της ομάδας. "Μερικοί άνθρωποι το δέχονται, μερικοί δεν συμφωνούν και μερικοί εναντιώνονται", λέει, "αυτό μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε τους χαρακτήρες". Προσθέτει η παραγωγός Gale Anne Hurd: "Το επίκεντρο είναι οι χαρακτήρες, οι συγκρούσεις, είναι μεγαλύτερη ομάδα και τώρα είναι πιο δύσκολο. Ενσωματώσαμε μια ομάδα που όταν τελείωσε η περασμένη σεζόν βρισκόταν σε πόλεμο και πυροβολούσε ο ένας τον άλλον...". Λέει ο ηθοποιός Steven Yeun (Glenn): "Η κοινότητα μεγαλώνει και αυτό αναμιγνύεται με το γεγονός ότι υπάρχει λιγότερη δικτατορία από ό,τι υπήρξε."


Ο Rick θα επικεντρωθεί πρώτα στην πατρότητα.
Οι παραγωγοί λένε ότι το φινάλε της 3ης σεζόν, όπου ο Carl αμφισβήτησε την απόφαση του πατέρα στο να φέρει επιζώντες του Woodbury στη φυλακή, χρησιμεύει ως σημείο άλματος για την σεζόν. "Είναι ένας άνθρωπος που παλεύει με έναν κινητήρα που δεν λειτούργησε στην περασμένη σεζόν," λέει ο Lincoln, "προσπαθεί να καταστείλει τη βαρβαρότητα για χάρη των δύο παιδιών του, προσπαθεί να παραμείνει γονέας σε μια αποκάλυψη, προσπαθεί να επιστρέψει στον άνθρωπο που ήταν κάποτε." Ως μέρος αυτής της ώθησης, ο Rick έχει συνειδητοποιήσει ότι η πίεση του να είναι ο ηγέτης της ομάδας τον έχει αποτραβήξει από το να είναι πατέρας. "Μαζεύει την ενέργειά του για κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά ακόμα εξακολουθεί να βοηθά τους ανθρώπους της κοινότητας", πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας για το που θα εστιάσει. Προσθέτει ο παραγωγός Dave Alpert: "Προσπαθεί να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε να συνεισφέρει στην ομάδα να βρει την θέση του μέσα στην κοινότητα, όπου να μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να χρειάζεται να είναι το άλφα αρσενικό που παίρνει όλες τις αποφάσεις... Αυτός είναι ένας πολύ διαφορετικός Rick. Το πόσο καιρό, όμως, μπορεί να κρατήσει αυτό είναι μια άλλη ερώτηση."


(Spoilάρα) Υπάρχει πιθανότητα ο Rick να χάσει κάποιο άκρο;
Ενώ ο Rick και ο Governor δεν έχουν ακόμη την επική τους πρόσωπο-με-πρόσωπο μάχη, η οποία στο κόμικ τελειώνει με το βάναυσο κόψιμο του χεριού του Rick, ο Alpert λέει ότι αυτό μπορεί να παίζει ακόμα στα χαρτιά τους, "Ήταν ένα από εκείνα τα γεγονότα, δεδομένου όλα τα άλλα που έχουν συμβεί στην 3η σεζόν, που αποφασίσαμε πως ήταν υπερβολικό για να το προσθέσουμε. Δεν λέμε πως δεν μπορεί να συμβεί αργότερα, αλλά θα επιβαρυνθούμε πάρα πολύ." Προσθέτει ο Lincoln κρυφογελόντας: "Εγώ συνεχίζω να τους λέω πως πρέπει να το κάνουμε, οπότε ίσως και να γίνει!"


Θα σκότωνε ποτέ το The Walking Dead τον Rick;
"Στα όνειρά μου, κάποια στιγμή, ο Rick πεθαίνει και αναλαμβάνει ο Carl, έχει δικά του παιδιά και κάπως έτσι φτάνουμε στην 50η σεζόν," αστειεύεται ο Alpert. "Η σειρά πρέπει να έχει την δυνατότητα να συνεχιστεί για πολύ καιρό. Όλα παίζουν στο τραπέζι, σημασία έχει τι κατεύθυνση θα πάρουμε."


Θα συνεχίσουν οι παραισθήσεις του Rick με την Lori;
"Ο θάνατος της Lori είχε διερευνηθεί απίστευτα καλά στην περασμένη σεζόν και είμαι ένας από αυτούς τους ηθοποιούς που δεν του αρέσει να επαναλαμβάνετε," λέει ο Lincoln για τα οράματα που έβλεπε με την επιστροφή της Sarah Wayne Callies με εκείνο το εντυπωσιακό λευκό φόρεμα. "Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της σειράς είναι πως δεν μας αρέσει να επαναλαμβανόμαστε. Ίσως να μην δούμε να εμφανίζετε καμία ασπροντυμένη σύζυγος σε αυτή την σεζόν, αλλά ποιος ξέρει!"


Θα θάνατος της Andrea θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο.
Οι παραγωγοί επιμένουν να μην σκοτώνουν χαρακτήρες για να σοκάρουν ή για της τηλεθεάσεις. Η Hurd λέει πως ο πρόωρος θάνατος της Andrea (ο χαρακτήρας στο κόμικ παραμένει ζωντανός για παραπάνω από 100 τεύχη πιο μπροστά)  ήταν ένα παράδειγμα της φυσικής εξέλιξης των χαρακτήρων στη σειρά και να ωθήσει τον Rick να φέρει τους επιζώντες του Woodbury στη φυλακή, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την τέταρτη σεζόν. "Ποτέ δεν είναι απλά,«Ω, ας σοκάρουμε τους fans, ας ρίξουμε κάτι για να σκουντήξουμε τον κόσμο έτσι ώστε να έχουμε τον παράγοντα της ανατροπής,»" λέει. Ο Nicotero επανέλαβε αυτή την προσέγγιση και ότι η θέση του Gimple είναι πάντα προσγειωμένη σε αυτό που είναι καλύτερο για την ιστορία. "Μου λείπει η Laurie Holden (Andrea) και εύχομαι να ήταν ακόμα εδώ γύρω. Αισθάνομαι σαν να υπήρχαν πολλά ακόμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον χαρακτήρα της, αισθάνομαι πως στο τέλος της τρίτης σεζόν, ο χαρακτήρας της είχε λίγο χαθεί και θα ήθελα να την δω περισσότερο και να την δω να επανεντάσσετε στην ομάδα. Ήταν πραγματικά μία θλιβερή αποχώρηση για όλους μας και ο Scott είναι πολύ προσεκτικός σχετικά με τέτοιες στιγμές."


Η Michonne είναι σε αποστολή.
Ο Kirkman λέει πως η Michonne ενδιαφέρετε πάρα πολύ να μάθει τι συνέβη με την καλύτερή της φίλη, την Andrea. "Περισσότερο από κάθε άλλο χαρακτήρα, η Michonne προσπαθεί να βρει τον Governor και να μάθει τι συμβαίνει με αυτόν, Πού είναι; Τι μπορεί να συνωμοτεί; και θέλει να τον φέρει στην δικαιοσύνη."


Ο Governor θα είναι διαφορετικός.
Ο villian με το κάλυμμα ματιού έχει έρθει αντιμέτωπος "με κάποια πολύ βαριά πράγματα," λέει ο Gimple, "Θα πάρει το βάρος πάνω του και θα τον αλλάξει". Προσθέτει ο Morrissey: "Δεν παίρνει πολύ ελαφριά αυτό που συνέβη στο τέλος της τρίτης σεζόν. Είναι ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει πότε κλίνει ο διακόπτης στο κεφάλι του, και παρόλο που έχει κάνει φοβερά πράγματα, αυτό τον πέταξε κάπου αλλού και ο ίδιος ήταν εκτός ελέγχου. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για τον ίδιο και ότι αυτός ο διακόπτης τον οδηγεί σε αυτό το σκοτεινό μέρος." Αν και έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ των σεζόν, ο Morrissey ανέφερε πως οι τηλεθεατές θα πρέπει να "περιμένουν και να δουν" αν το βλέμμα του Διοικητή έχει αλλάξει για να είναι περισσότερο συμβατό με τον αντίστοιχο χαρακτήρα του κόμικ. "Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει και έρχεται σε συμβιβασμούς με τον εαυτό του και τι είναι ικανός να κάνει και σε ποια πλευρά πρόκειται να καταλήξει" λέει ο ηθοποιός, "Αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνει."


Η νέα απειλή.
"Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί. Κάτι ασυνήθιστο, δεν μπορείς να το μαχαιρώσεις, δεν μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με αυτό. Είναι μία δύναμη που είναι επικίνδυνη στον δικό μας κόσμο και στον κόσμο του The Walking Dead σε τρομοκρατεί." λέει ο Gimple.


Τα ζόμπι θα είναι περισσότερο απειλητικά.
Ο Nicotero λέει πως η τέταρτη σεζόν θα έχει walkers που δεν είναι τόσο διαχειρίσιμοι όπως ήταν στην τρίτη σεζόν. "Η ομάδα μας έγινε πολύ ικανή στο να σκοτώνει walkers, έτσι ένα θέμα για το οποίο μίλησα με τον Scott μετά την τρίτη σεζόν ήταν πως θέλαμε την απειλή αυτή να μην είναι ποτέ σταθερή και πάντα παρούσα" είπε για την ικανότητα της ομάδας να εξαλείφει γρήγορα μια ορδή από ζόμπι. "Έχουμε επινοήσει τρόπους για να θέτουμε τους χαρακτήρες σε στιγμιαίο κίνδυνο χωρίς αυτοί να είναι προετοιμασμένοι. Ο κίνδυνος μπορεί να προέλθει από παντού, και ήταν πραγματικά σημαντικό να αποκαταστήσουμε τους κανόνες του κόσμου μας."


Η Maggie και ο Glenn θα αγκαλιάσουν την μεγαλύτερη κοινότητα τους.
Η Lauren Cohan (Maggie) αναφέρει πως η ένεση του Woodbury δημιουργεί "κάποια ομοιότητα της κοινότητας και της ζωή", το οποίο θα φέρει μεγαλύτερη αίσθηση σταθερότητας. "Τώρα υπάρχει κάποια ελπίδα στον έρωτα πέρα από την Maggie και τον Glenn. Εξίσου σημαντική όπως ήταν, υπάρχει ελπίδα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εντάξει και ότι ο πολιτισμός θα μπορούσε να αρχίσει και πάλι", λέει, σημειώνοντας πως το ζευγάρι είναι σε μία "πραγματικά cool φάση" κατά την έναρξη της σεζόν. Όσο για το αν ένας τυπικός γάμος είναι στα χαρτιά για το πρόσφατα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, ο Yeun λέει πως μπορεί να είναι ένα μέρος του παλιού κόσμου που δεν υπάρχει πια. "Ακόμη και μέσα στις συγκρούσεις της δέσμευσης, ήταν μια εδραίωση της, η σκόπιμη κίνηση για να πουν, «Είμαστε μαζί». Ο παλιός κόσμος είναι ο παλιός κόσμος και ο νέος κόσμος είναι ο νέος κόσμος, και η επισημότητα και το γεγονός φτάνει μέχρι εκεί, και θα δούμε τι σημαίνει αυτό."



Θα γνωρίσουμε πραγματικά τον Tyreese.
Στο κόμικ o Tyreese γίνεται το δεξί χέρι του Rick και τώρα που αυτός είναι μέρος της κοινότητας των φυλακών, οι παραγωγοί λένε ότι ο χαρακτήρας θα βρεθεί στο επίκεντρο τώρα που ο Chad Coleman έγινε series regular. "Θα γνωρίσετε έναν Tyreese που δεν έχετε ξαναδεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, είναι μερικά πράγματα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και θα υπάρξουν ευκαιρίες για να φέρουν διαφορετικούς χαρακτήρες αντιμέτωπους με οδυνηρές καταστάσεις που θα εκθέσουν πολύ περισσότερο το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος ή με το τι μάχεται", λέει ο Alpert.


Η προσέγγιση στην διάσπαση της σεζόν.
Με την σεζόν να χωρίζετε πάλι σε 2 κομμάτια των 8 επεισοδίων το καθένα, ο Nicotero είπε πως θα υπάρχει και πάλι μια ιστορία που ουσιαστικά θα καταλήγει στο midseason finale κι από 'κει θα συνεχίζει η δεύτερη ιστορία. Η διαδρομή θα συσταθεί στην πρεμιέρα της σεζόν, η οποία θεσπίζει νέους χαρακτήρες και εισάγει την μυστηριώδη νέα απειλή. "Είναι το ένα επεισόδιο της σεζόν, όπου υπάρχει ένα μικρό κομμάτι ελαφρότητας πριν αρχίσει να γίνετε χαμός", λέει, "Δεν θα διαρκέσει πολύ."



Πηγή: The Hollywood Reporter

1 σχόλιο:

  1. αληθεια,μεχρι ποτε θα πετυχαινουν ολους τους walkers με μια βολη;
    απιστευτο σημαδι ολοι τους. !!!!!!! καθολου καλη σκεψη και πολυ μακρυα
    απο την πραγματικοτητα οπου θα πρεπει να αδειασει καποιος το οπλο για να
    πετυχει απο μακρυα κινουμενο στοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή