Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τρελή Θεωρία Συνωμοσίας για το τέλος του επεισοδίου "Infected"

Αρθρογράφος του ComicBook.com έγραψε την δικιά του θεωρία για το τι πραγματικά συνέβει στην τελευταία σκηνή του 4x02.


Ενώ ξαναέβλεπα το τέλος σκέφτηκα μία μάλλον ασυνήθιστη θεωρία συνωμοσίας. Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω δει κανένα πλάνο από τα επόμενα επεισόδια, άρα αυτή η θεωρία είναι καθαρά από αυτά που εγώ έχω δει.

Αυτή είναι η θεωρία μου. Όταν ο Tyreese ανακαλύπτει τα πτώματα, είναι απανθρακωμένα πέρα από κάθε αναγνώριση. Ο μόνος λόγος που ο Tyreese σκέφτεται πως ένα από αυτά είναι η Karen είναι λόγω του ίχνους αίματος από το κελί της και επειδή το βραχιόλι της Karen είναι στο χέρι του ενός από τα πτώματα. Φυσικά, αυτά τα δύο στοιχεία θα μπορούσαν πιθανότατα να είναι αρκετά για να κάνουν τους περισσότερους ανθρώπους να πιστέψουν πως αυτή είναι η Karen.

Ωστόσο, είναι επίσης δύο πράγματα που θα μπορούσαν να είναι ψεύτικα. Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να πάρει αίμα από ένα άλλο σώμα και δημιούργησε αυτά τα ίχνη αίματος από το κελί της Karen. Τα πτώματα μπορείς εύκολα να τα εφοδιαστείς λόγο της αποκάλυψης των ζόμπι, και έπειτα κάποιος θα μπορούσε να βάλει το βραχιόλι της Karen σε κάποιο άλλο πτώμα πριν το κάψει.

Για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να το κάνει αυτό; Λοιπόν, υπάρχουν δύο πιθανότητες που μπορώ να σκεφτώ. Ο Governor μπορεί να απήγαγε την Karen για πληροφορίες και να θέλει να νομίζει η ομάδα του Rick πως είναι νεκρή. Φυσικά, αν αυτό ισχύει, τότε θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλοκές καθότι η Karen υποτίθεται ήταν άρρωστη. Η άλλη πιθανότητα, η οποία πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι πιο πιθανή, είναι πως η Karen σκηνοθέτησε τον θάνατό της.

Ποιο είναι το τελευταίο άτομο που οι περισσότεροι θα υποπτεύονταν για τις δολοφονίες; Αυτό μάλλον θα ήταν η Karen, δεδομένου του ότι υποτίθεται είναι ένα από τα θύματα. Τι κι αν η Karen ήταν η προδότρια που τάιζε τους walkers; Κι αν κάποιος άλλος τυχαία ανακάλυψε το μυστικό της; Κι αν αυτός ο άλλος που ανακάλυψε το μυστικό της ήταν ο David από την Δ πτέρυγα;

Ποιος μπορεί να πει πως η Karen ήταν πραγματικά άρρωστη; Μπορεί απλά να είχε ένα βηχαλάκι ή να προσποιούνταν. Όταν της είπαν πως θα μπει σε καραντίνα αυτή είπε πως κι ο David έβηχε. Κι αν είδε την καραντίνα σαν ευκαιρία για να σκοτώσει τον David; Κι αν σκηνοθέτησε τον δικό της θάνατο για να το καλύψει;

Ξέρω πως αυτή είναι μια τρελή θεωρία συνωμοσίας και δεν είμαι ούτε κι εγώ πεπεισμένος πως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αλλά οι σεναριογράφοι του The Walking Dead αρέσκονται στο να σοκάρουν το κοινό, και δεν υπάρχει πιο σοκαριστική ανατροπή που θα μπορούσα να σκεφτώ από το να είναι η Karen ακόμα ζωντανή και να σκηνοθέτησε τον θάνατό της.


Πηγή: ComicBook.com


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου και τώρα βρήκαμε χρόνο να το μεταφράσουμε. Ο αναγνώστης μας archangel κάτι παρόμοιο ψιλιάστηκε (τώρα το είχε διαβάσει.. δεν ξέρω...) και μετά είπε για μια συνέντευξη της Melissa Ponzio στο MTV (που δεν έχουμε σκοπό να μεταφράσουμε) στην οποία και ακυρώνει αυτή την θεωρία αλλά αφήνει και κάποιο παραθυράκι, εντάξει δεν μπορεί να αποκαλύψει πως δεν έφυγε τελείως από την σειρά.

3 σχόλια:

  1. Καλησπερα, οχι δεν διαβασα καποιο αρθρο.απλα μου αρεσει παρα πολυ η σειρα.και εστιαζω πολυ στις σκηνες οπου η καμερα μενει παραπανω απο το κανονικο :)
    ανυπομονω για το 3ο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα πες την αλήθεια,είσαι στη μυστική ελιτ του walking dead κ τα ξέρεις από πρώτο χέρι κ αποφάσισες να το μοιραστείς μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι φιλος. εαν ηξερα κατι σιγουρα δεν θα το ελεγα. ειναι απιστευτα κακο να σου πει καποιος τι θα γινει σε οτι ταινια και να θες να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή