Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τι Σκότωσε τον Patrick;

Στην πρεμιέρα είδαμε τον νεοφερμένο Patrick να πεθαίνει από κάποιου είδους ασθένεια... Το site του The Walking Dead, το οποίο διαχειρίζεται ο Robert Kirkman, έκανε μια λίστα με τις επικρατέστερες θεωρίες.

Σκωληκοειδίτιδα: Αν και δεν είναι σύνηθες, οι πάσχοντες μπορεί να πεθάνουν ώρες μετά τo ξέσπασμα, αν και γενικά πρώτα θα προηγηθούν μέρες με πυρετό και πόνους.

Έμπολα: Τα συμπτώματα μοιάζουν αρκετά με αυτά της απλής γρίπης, κοιλιακό άλγος, εμετοί, κρύος ιδρώτας, βήχας κλπ. Τα τελικά στάδια του ιού περιλαμβάνουν αιμορραγία από τους βλεννογόνους, εξανθήματα και αιματώματα. Θάνατος προκύπτει συνήθως από ανεπάρκεια οργάνων, αλλά μόνο μετά από ημέρες ή εβδομάδες έντονης ασθένειας.

H1N1/H5N1: Συνδέεται με την γρίπη των χοίρων και την γρίπη των πτηνών, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τα τυπικά συμπτώματα μιας γρίπης: ρίγη, πυρετός, πονοκέφαλος, βήχας και αδυναμία. Η διαφορά είναι πως έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ως ένα εξελιγμένο είδος γρίπης. Όπως και ο ιός Έμπολα, οι H1N1 και H5N1 είναι σχετικά γρήγοροι δολοφόνοι.

Αλλαντίαση (δηλητηρίαση από ακάθαρτη τροφή): Κάποιος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με την αλλαντίαση μετά από κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων προϊόντων. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε μόλις 6 ώρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τραυλισμό, πεσμένα βλέφαρα, κόπωση, όλα αποτελέσματα των παραλυτικών επιπτώσεων της αλλαντικής τοξίνης. Έως 60% των περιπτώσεων αλλαντίασης είναι μοιραία εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Ο θάνατος μπορεί να συμβεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη μόλυνση.

Σταφυλόκοκκος λόγο τροφικής δηλητηρίασης: Κατάποση τροφίμων που έχουν μολυνθεί με βακτήρια Σταφυλόκοκκου μπορεί να οδηγήσει σε έναρξη των συμπτωμάτων μέσα σε 30 λεπτά, και ο θάνατος εντός ημερών λόγο επιπλοκών, αν δεν αντιμετωπιστεί. Ο σταφυλόκοκκος έχει σχετικά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κι αυτό οφείλεται στην ανθεκτικότητά του στα αντιβιοτικά και ευδοκιμεί σε μη αποστειρωμένα περιβάλλοντα, όπως βρώμικες ζόμπο-μολυσμένες φυλακές.

Δηλητηρίαση: Κάθε fan του Breaking Bad που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει για την Ρικίνη. Κι εάν ο Patrick δηλητηριάστηκε; Η ρικίνη είναι (σχετικά) εύκολο να παραχθεί και ως εκ τούτου είναι αρκετά δημοφιλείς. Η ρικίνη μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα για να σκοτώσει ένα μολυσμένο ενήλικα. Με πιο γρήγορη δράση, αλλά πολύ πιο εξωτική, τα ενεργά αέρια όπως το Sarin και το VX. Αυτά τα δηλητηριώδεις αέρια μπορεί να σκοτώσουν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Υπάρχουν διάφορα άλλα δηλητήρια που έχουν πράγματι χρησιμοποιηθεί μέσα στην ιστορία, που κυμαίνονται σε ανεπάρκεια και θνησιμότητα, αλλά σε όλα παίρνει εβδομάδες ή μήνες για να σκοτώσουν.

Οπότε τι σκότωσε τον Patrick; Θα έλεγα πως η δηλητηρίαση είναι το πιο απίθανο (ποιος θα ήθελε να σκοτώσει τον αγαθό Patrick;), ακολουθεί η Έμπολα, λόγο του γεωγραφικού περιορισμού της (κυρίως εμφανίζεται στην κεντρική Αφρική). Τα υπόλοιπα, ενώ έχουν βραδύτερη δράση κι εμείς είδαμε ένα μικρό κομμάτι στην σειρά, είναι όλα κάπως λογικά. Να θυμάστε ότι στο τέλος της 1ης σεζόν, ο γιατρός στο Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων είπε στον Rick πως όλοι είναι μολυσμένοι, εξ ου και η ανάγκη να καταστρέψει τον εγκέφαλο όλων όσων πεθαίνουν. Είναι απολύτως πιθανό αυτή η μόλυνση να επιταχύνει τους ιούς και τα βακτήρια που απειλούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Εδώ άνθρωποι πεθαίνουν από δάγκωμα ενός walker σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Λοιπόν; Βγάλτε τον Doctor House που κρύβετε μέσα σας και πείτε μας τι πιστεύεται....


Πηγή: The Walking Dead

26 σχόλια:

  1. χαχαχαχα λες να 'χε τόσο "τυχερό" θάνατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω τίποτα από τα παραπανω. Πιστεύω ο ιός που έχουν όλοι μέσα τους απλώς αρχίζει να μεταλλάσεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ όταν έβλεπα το επεισόδιο, θεώρησα ότι απλά κόλλησε κάποια γρίπη, γλίστρησε στην μπανιέρα και σκοτώθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Foreman kai Chase kante eksetaseis aimatos gia H1N1/H5N1!
    Taub kai 13 kante aksonikh tomografia gia Empola!
    Cameron kane plush stomaxou gia dilitiriash!
    Dr. Lisa Cuddy skhpse eulogimenh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εννοούσα το γουρουνάκι που είχε o carl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο τυπος ειχε τασεις για εμετο ( το ειπε οταν γινοταν τα μαθηματα στα πιτσιρικια )
    επισης ο τιτλος του δευτερου επισοδειου ειναι : infected
    το πιο πιθανο να φταει κατι στο νερο , οπου μολυνθηκε απο καποιο ζομπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι παίζει με την γουρουνίτσα που δείχνει ότι τελικά ψοφάει.......είναι μπερδεμένη κατάσταση,μπορεί κάποια μόλυνση στην τροφική αλυσίδα που περνά απο τα ζώα στους ανθρώπους,αυτό όμως θα επηρέαζε και άλλους λογικά......


    Δεν ξέρω αν το σκεφτήκατε διαφορετικά,αλλά στο δάσος ο Ρίκ έβλεπε ψόφια ζώα,και είδα στο πρόσωπο του έναν προβληματισμό,σαν να αναρωτιέται τι συμβαίνει!!!!!κάτι που σημαίνει ότι μια ασθένεια έχει χτυπήσει πρώτα τα ζώα και στην συνέχεια περνά στους ανθρώπους,


    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ,ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΝΤΑΡΥΛ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ!!ΔΕΝ ΕΙναι ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ,ΛΟΓΙΚΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΚ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΩΝ!!!και ισως η επίθεση που μας δειχνει ότι συμβαίνει μέσα στην φυλακή απο Walkers ίσως είναι απο κάποιους ξαφνικους θανάτους,ίδιους σαν του Πατρικ που σε χρόνο 0 μεταλλασονται και επιθέτονται μέσα στον κόσμο στην φυλακή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α αυτήν την Violet... ok.... Οι fans του AHS θα καταλάβουν το μπέρδεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κρανιοεγκεφαλικη κακωση απο το πεσιμο στην μπανιερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς κάποιος μολύνει την περιοχή , νεκρά ζώα στο δάσος και νεκρό γουρούνι στην φυλακη, κάποιος προκαλεί τους walkers με ενα ποντικό (sneak peek), παρατεταμένο ζουμ στο νερό. Υπαρχει και ένας Walker με ξεχωριστή όψη , αιμορραγία απο τα ματιά ,κατι που παθαίνει και ο Patrick ο οποίος έφαγε απο το ελάφι που σκότωσε ο Daryl. Μήπως πεθαίνουν και άλλοι ? Μετάλλαξη του ιού? , εσκεμμένη μόλυνση? Περιμενουμε την συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kai egw vlepw american horror story alla ntaksei dn kolouse sto walking dead XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι.. το κατάλαβα... το μπέρδεμα.. xD Αγαπάμε TWD & AHS ρε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως του ευχήθηκε ο Μητσοτάκης "χρόνια πολλά"?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θεοκλής χατζόπουλος16 Οκτωβρίου 2013 στις 2:32 μ.μ.

    egw pisteua pos o ios e3elixthike
    se efivous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγω πιστευω πως εβλεπε την εθνικη ελλαδος στον αγωνα με το λιχτεσταιν....του ηρθε μια υπνηλια και πηγε να ριξει λιγο νερο στο κεφαλι του μπας και ξυπνησει,πατησε το σαπουνι που εσκεμενα αφησε ενας ....για ευνοητους λογους......και χτυπησε στο κρανιο...μετα του ηρθε μια αναλαμπη αλλα προκειμενου να δει το β ημιχρονιο ειπε ρε δεν γινομαι ζομπι,περισοτερο σασπενς θα εχει.....αντε μασημενη τροφη σας δινω,γατακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. egw pisteuo o mavros o kainoyrios..mou fanike periergos.. pisteuo autos exei sxesi me ton kiverniti kai tous sampotarei..den thimamai to onoma tou eksou kai to mavros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σημερα ειδα παλι το επεισοδιο.
    στο τελος ο μαυρος φαινεται σκεφτικος. ( λιγο πριν μας δειξει τον πατρικ να πεθαινει)
    ισως αυτος τελικα να σαμποταρει και με καποιον τροπο να τον εχει απλα δηλητηριασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγω πιστευω οτι τον μαυρο στο τελος τον εδειξε, επειδη απο οτι φανηκε ηταν αλκοολικος, και θα παιξει καποιο ρολο στην σειρα... αλλωστε ο ηθοποιος που τον παιζει δεν ειναι τυχαιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. την ιδια γνωμη εχω και εγω,θα παιξει πρωταγωνιστικο ρολο στην εξελιξη της σειρας .
    αλλες 2 μερες για το δευτερο :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οξεία μαλάκυνση εγκεφάλου εξαιτίας της παραμονής στις φυλακές . Η απλά μπορεί να πήρε το μάτι του την Καρολ γυμνη .Τέτοιο θέαμα προκαλεί θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποια ρικίνη ?? έχετε μυρίσει κλάσιμο του Χέρσελ σε κλειστό χώρο..? Σκοτώνει και ελέφαντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν μπορω να πω τι τον σκοτωσε.αλλα ο ιδιος πλεον ξερει καλα την δουλεια του
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή