Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Andrew Lincoln μιλάει στο TV|LINE για την ερμηνεία του στην 3η σεζόν

Με αφορμή τα βραβεία Emmy που πλησιάζουν ο 39χρονος ηθοποιός Andrew Lincoln έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Ausiello του TV|LINE σχετικά με την ερμηνεία του στην 3η σεζόν.

Ήταν μία πολύ έντονη σεζόν για 'σένα. Πως συνήλθες και χαλάρωσες μετά από το παίξιμο τόσης οργής και θλίψεις;
Είναι ένα βίαιο και σκοτεινό μέρος στο οποίο πρέπει να κατοικήσεις, αλλά είμαι πολύ καλός στο να αποδεσμεύομαι από αυτό. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αποσύνδεσης από το να αποκτάς παιδιά. Το να αλλάζω πάνες είναι ένα από τα πράγματα που κατάφεραν να με ισορροπήσουν περισσότερο. Συνειδητοποιώντας πως τα παιδιά μου είναι το κέντρο του σύμπαντος και όχι εγώ είναι ίσως ένα από τους καλύτερους τρόπους για να εγκλιματιστείς.

Η πρώην συμπρωταγωνίστριά σου, η Sarah Wayne Callies (που υποδυόταν την Lori, την τηλεοπτική σου σύζυγο) μου είχε πει πέρυσι "Όταν ο Andrew μπαίνει στην τρύπα του λαγού, κατεβαίνει μέχρι κάτω". Τι ακριβώς εννοεί; Λατρεύω την ηθοποιία. Απλά την αγαπώ. Είναι μέσα στα κόκαλά μου. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, έβλεπα μια συνέντευξη με τον Dennis Hopper που μιλούσε για τον Jimmy Dean στα γυρίσματα της ταινίας "Επαναστάτης Χωρίς Αιτία", ο Jimmy του είχε πει, "Αν πρέπει να κλάψεις σε μια σκηνή, πρέπει να κλάψεις. Κάνε το πραγματικό." Και αυτά είναι όλα στα οποία πιστεύω.
Η Sarah μας είχε πει επίσης πως δεν ήθελες να βρίσκεται στα γυρίσματα την ημέρα που κάνατε την μεγάλη σκηνή, όπου ο Rick μαθαίνει για τον θάνατο της Lori. Γιατί αυτό;
Επειδή είχε ήδη σκοτωθεί. Έχει να κάνει περισσότερο με το να αισθάνομαι αρκετά άνετα έτσι ώστε να μπορέσω να κάνω λάθη, είτε να φανώ ανόητος, είτε να τολμήσω να πάω σε ένα μέρος στο οποίο δεν είναι αναγκαίο να πάω. Ίσως να ήμουν λίγο αμήχανος με την Sarah να βρίσκεται εκεί και να μην περιμένουμε να μετατραπεί αυτή η σκηνή σε άθλημα. Την θαυμάζω τόσο πολύ ως ηθοποιό, και ήμουν τόσο στεναχωρημένος που θα την έχανα ως συμπρωταγωνίστρια και ήθελα απλώς να γίνει δίκαια.

Πως προετοιμάστηκες ψυχολογικά για αυτήν την σκηνή;
Απλά απομακρύνθηκα για κάποιες ώρες, ενώ ετοιμαζόντουσαν, άκουγα ένα τραγούδι και έτσι βρέθηκα σε ένα μέρος που δεν ήταν και τόσο χαρούμενο.

Ποιο τραγούδι ήταν αυτό;
Ήταν το "Set the Fire to the Third Bar" των Snow Patrol και της Martha Wainwright. Μην το ακούσετε. Ίσως και να καταρρεύσετε. (γέλια)

Ο τηλεοπτικός σου γιος, ο Chandler Riggs (Carl), έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτήν την σκηνή.
Ουσιαστικά μεταφέρει τα νέα για τον θάνατο της Lori στον Rick. Πως ήταν να παίζεις μια τέτοια σκηνή με ένα παιδί;
Ο Chandler Riggs είναι απλώς το πιο έξυπνο, σοφό αγόρι! Είναι ένας θαυμάσιος ηθοποιός. Και σαν πατέρας, σαν ανθρώπινο ον, απλά το βλέπω.
Το ότι το μάθαινε αυτό από τον Carl απλά με τσάκιζε. Μίλησα με τον σκηνοθέτη και του είπα: "Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας πως αυτός ο τύπος που είναι τόσο στωικός και ο άξονας αυτής της ομάδας πρέπει να ρίξει το όπλο του. Και πρέπει να τον δείτε να πέφτει στο έδαφος. Πιστεύω πως πρέπει να τον δείτε να συντρίβεται από αυτή την είδηση." Είναι ένας άνθρωπος του οποίου τα ένστικτα της επιβίωσης οδηγούνται κατά κύριο λόγο από δύο άτομα, και ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι νεκρός. Είναι σαν να χάνετε η ισορροπία.

Γιατί πιστεύεις πως τα Emmys άργησαν να αποδεχτούν την σειρά;
Πραγματικά, δεν το σκέφτομαι πάρα πολύ, με κάθε ειλικρίνεια. Ήταν προϋπόθεση του Frank (Darabont, ο πρώτος showrunner της σειράς) και όλων μας προς την AMC να ανυψώσουμε το είδος. Μόλις αναφέρω τη λέξη "είδος", οι άνθρωποι κάνουν (μορφασμό), έτσι δεν είναι; Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι είναι μαι σειρά-είδος. Πιστεύω πως είναι ένα οικογενειακό δράμα στην Κόλαση. Έτσι το βλέπω. Απλά υπάρχουν και ζόμπι. Καταλαβαίνω απόλυτα πως δεν είναι για όλα τα γούστα, αλλά θα παρότρυνα τον κόσμο να του δώσει μια ευκαιρία. Υπάρχει μια απίστευτα τολμηρή αφήγηση.

Πιστεύεις θα είσαι υποψήφιος; Υπάρχει κάποιο επεισόδιο για το οποίο είσαι υπερήφανος;
Εσείς θα μου πείτε. Βασικά δεν βλέπω την σειρά.

Αλήθεια; Δεν είδες ούτε καν την σκηνή με την κατάρρευσή σου;
Όχι. Κάπως γνωρίζω τι έγινε, ήμουν εκεί. (γέλια) Σκέφτηκα, ξέρεις, όταν ήμουν γονατιστός και έκλαιγα "Λοιπόν, εδώ τα έδωσα όλα."


Πηγή: TV|LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου