Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη των παραγωγών Gale Anne Hurd & David Alpert για αυτά που έρχονται στην 4η σεζόν!


Αναρωτιέστε που θα οδηγηθεί η 4η σεζόν ειδικά όταν οι επιζήσαντες έχουν να αντιμετωπίσουν και τον θάνατο της Andrea; Δημοσιογράφος του βρετανικού site SFX συνάντησε τους παραγωγούς Gale Anne Hurd και David Alpert στα βραβεία Saturn και τους ρώτησε κυρίως για την εξέλιξη που θα έχει η σειρά μετά τον θάνατο της Andrea.


Με τις δραματικές αποκλίσεις που είχε η 3η σεζόν από το comic (π.χ. Η Andrea στο comic ζει και έχει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ιστορίας), νιώθετε πως έχετε την άδεια να διαφοροποιηθείτε από το comic όσο θέλετε και πως το κοινό θα δεχτεί όποια και να είναι η εξέλιξη της σειράς;

Hurd: Όχι, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να χαράξουμε την ανάπτυξη των χαρακτήρων και να αφήσουμε όλα όσα συμβαίνουν να εξελιχθούν σύμφωνα με την συναισθηματική σύνδεση που έχουν μεταξύ τους είτε με τις συγκρούσεις που έχουν. Σε αντίθεση με τα, "Δεν θα ήταν τέλειο αν κάναμε αυτό;" Νομίζω πως τότε είναι που μια σειρά μπαίνει σε μπελάδες, όταν το μόνο που προσπαθεί είναι να κάνει κάτι μόνο και μόνο για να σοκάρει το κοινό. Δεν είναι απλά αυτή η πορεία που έχουμε πάρει στο The Walking Dead.


Στον απόηχο του θανάτου της Andrea, μπορείτε να πείτε αν θα δούμε ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό αποκλίσεων;

Alpert: Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ψάχνουμε για οργανική αφήγηση της ιστορίας. Για παράδειγμα πήραμε μια απόφαση εκείνη την σεζόν, να εισάγουμε την Michonne με έναν πραγματικά πολύ δραματικό τρόπο, και να συμβεί αυτό που έπρεπε να συμβεί για να χωριστεί ο χαρακτήρας της Laurie Holden από την ομάδα. Όταν αυτό συνέβη είχαμε την Michonne και την Andrea έξω στο δάσος και την ιστορία του Governor. Και πάρθηκε μια απόφαση. H Michonne έφυγε και η Andrea έμεινε. Και οι συνέπειες από αυτό μας εξόφλησαν κατά την διάρκεια της σεζόν.
Αυτό που μου αρέσει πάνω σε αυτό είναι ότι η αφήγηση αναπτύσσεται οργανικά από τέτοιες αποφάσεις. Έτσι, αν δείχνετε προσοχή σε κάτι που συνέβη στα επεισόδια 2 και 3, τότε θα ανταμειφθείτε στα επεισόδια 15 και 16 αλλά και στις σεζόν που ακολουθούν. Έτσι δεν είναι, "Τι μπορούμε να κάνουμε αυτή την εβδομάδα; Πώς θα βγουν 60 σελίδες σεναρίου;" Είναι περισσότερο για το "Πώς μπορούμε να πούμε μια ιστορία η οποία βγάζει νόημα;"

Hurd: Και αν πάρουμε την απόφαση να σκοτώσουμε έναν χαρακτήρα, ασχέτως από το αν είναι από το comic ή όχι, προσπαθούμε να υπάρχει μια ανατροπή. Είτε είναι ο τρόπος που πέθανε ο Shane στο τέλος της δεύτερης σεζόν - δεν ήταν ο ίδιος τρόπος και στο comic, και η ανάμιξη του Carl ήταν διαφορετική από αυτή του comic. Αλλά επηρέασε και αυτούς τους δύο χαρακτήρες αλλά και προφανώς την Lori. Στη συνέχεια, όταν η Lori πεθαίνει, το οποίο είναι επίσης διαφορετικό από το comic, βλέπουμε την κάθοδο του Rick και τον Carl να αναδύεται ως παιδί-στρατιώτης. Το οποίο υποκινήθηκε από αυτούς τους θανάτους. Το ίδιο πράγμα με την Andrea, όταν η Andrea πεθαίνει η Michonne επηρεάζεται απίστευτα. Όλοι μας θα δούμε την επίδραση που είχε σε αυτήν αλλά και στους υπόλοιπους, θα δούμε τον θάνατό της να αντηχεί στη νέα σεζόν.
Επίσης εισάγαμε νέους χαρακτήρες στην σεζόν που πέρασε και τώρα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και τις δικές τους ιστορίες. Να εμβαθύνουμε στον Tyreese και την Sasha, χαρακτήρες που εισήχθησαν στην περασμένη σεζόν.

Alpert: Η σειρά είναι σαν καρχαρίας, αν δεν κινηθούμε - πεθαίνουμε. Πρέπει συνεχώς να εξελισσόμαστε και να αναπτυσόμαστε και να αλλάζουμε. Διαφορετικά θα γίνονται όλο τα ίδια και τα ίδια. Και έχουμε εξελισσόμενες απειλές, εξελισσόμενους χαρακτήρες, εξελισσόμενες καταστάσεις, τοποθεσίες, όλα αλλάζουν.


Που θα βρούμε τους χαρακτήρες μας στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν;

Alpert: Πιστεύω θα εκπλαγείτε απίστευτα όταν δείτε που βρίσκονται όλοι τους στην ερχόμενη σεζόν, νομίζω πως κάναμε τα πράγματα με λίγο διαφορετικά τρόπο. Και οι χαρακτήρες θα ακολουθήσουν διαφορετικές πορείες. Θα εκπλαγείτε από το που ξεκινάνε και που καταλήγουν.


Μπορείτε να μας πείτε για τους καινούργιους χαρακτήρες σε αυτή την σεζόν;

Alpert: Θα υπάρξουν κάποιοι πραγματικά φοβεροί νέοι χαρακτήρες που δεν θα αργήσουμε να τους γνωρίσουμε, και αν είστε fan του comic και της σειράς θα εκπλαγείτε ευχάριστα.



Πηγή: SFX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου