Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Review - 4x10 - Inmates


Ακόμα ένα πολύ δυνατό επεισόδιο, με αρκετές συγκινήσεις.
Το επεισόδιο ξεκινάει με τους Daryl και Beth να τρέχουν στο δάσος καθώς τους κυνηγάνε walkers. Παράλληλα ακούμε την Beth να αφηγείται το πως έφτασαν στην φυλακή, μετά την φάρμα. Στην συνεχεία η Beth είναι αποφασισμένη να ψάξει και για άλλους επιζώντες από την φυλακή και μαζί με τον Daryl φτάνουν στις γραμμές του τρένου όπου βλέπουν ότι μόλις κάποιος είχε πεθάνει από walkers.
Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε τους Tyreese, Lizzie, Mika, και Judith (Ω ναι, τελικά ζει), στο δάσος. Την νύχτα και ενώ έχουν σταματήσει να ξεκουραστούν, η Judith κλαίει ασταμάτητα, και έτσι συνεχίζουν για να μην τραβήξουν walkers. Την άλλη μέρα ο Tyreese, ακούει κραυγές και αναγκάζεται να αφήσει για λίγο τα κορίτσια. Φτάνει και αυτός στις ίδιες γραμμές (προφανώς νωρίτερα από τους Beth και Daryl) και βλέπει δύο άντρες να παλεύουμε με walkers, αλλά κανείς τους δεν επιζεί. Και εκεί εμφανίζονται τα κορίτσια με την Carol. O ένας από τους άντρες, τους λέει για ένα ασφαλές μέρος στο τέλος των γραμμών και κατευθύνονται προς τα εκεί. Τελικά βρίσκουν αυτό το μέρος.
H Maggie είναι αποφασισμένη να βρει τον Glenn, και έτσι οι Sasha και Bob αναγκάζονται να την ακολουθήσουν. Καθώς ακολουθούν την πορεία του λεωφορείου, το βρίσκουν σταματημένο στο δρόμο, και τους επιβάτες μεταμορφωμένους σε walkers. O Glenn δεν είναι ένας από αυτούς.
Πίσω στην φυλακή, βλέπουμε τον Glenn αναίσθητο ανάμεσα στα χαλάσματα. Θέλοντας και αυτός να βρει την Maggie, παίρνει την στολή του και ορμάει στους walkers. Την ώρα που πάει να φύγει βλέπει την Tara και της ζητάει να πάει μαζί του, γιατί χρειάζεται την βοήθεια της.
Στο τέλος του επεισοδίου και καθώς είναι στο δρόμο, συναντάνε τον Sgt. Abraham Ford και την ομάδα του.

Ένα πολύ ωραίο επεισόδιο με αρκετά νοήματα. Κανένας δεν είναι μόνος του, και ενώ οι πιθανότητες ήταν εναντίον τους όλοι κατάφεραν να επιζήσουν, άρα υπάρχει ελπίδα. Οι 2 πρώτες ιστορίες τελειώνουν στις γραμμές του τρένου, και στην promo photo, Don't Look Back, βλέπουμε τους Rick και Carl, σε γραμμές τρένου. Ίσως αυτό σημαίνει ότι το Terminus θα γίνει το νέο τους σπίτι. Επίσης από ότι φαίνεται, έχουμε προσθήκη στο cast και ο Ford θα μας απασχολήσει για αρκετά επεισόδια.


31 σχόλια:

  1. Άντε πάλι αναμονή μιας βδομάδας!... :-(


    Πολύ ωραίο κι αυτό το επεισόδιο! Ωστόσο, όχι τόσο όσο το προηγούμενό του θα τολμούσα να πω.
    Προσωπικά πάντως, σε καθεμία από τις τέσσερις σημερινές ιστορίες του, με άφησε αρκετά "πεινασμένο". Η προφανής τάση τουλάχιστον ευτυχώς μας οδηγεί να φανταστούμε μια επανένωση. Ίσως όχι και πάρα πολύ σύντομα και ίσως ούτε καθολική αλλά επανένωση.



    Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://kickass.to/the-walking-dead-s04e10-hdtv-x264-excellence-ettv-t8780520.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια προσεξτε με το download γιατι μου ηρθε γραμμα απο δικηγορο της εταιριας παραγωγης και μου ζηταει 800 ευρω για παρανομο κατεβασμα απο το kickass..δεν πληρωσα τιποτα βεβαια παρα μονο το δικο μου δικηγορο που τους απαντησε καταλληλα..17000 γραμματα εστειλαν συνολικα στη Γερμανια οπου μενω και μαλλον θα στειλουν κι αλλα..υπαρχει ενα κολπο με το modem που μπορεις να κατεβαζεις και να δινει false ip address..δεν το ξερω ομως..καλη συνεχεια και προσοχη

      Διαγραφή
    2. Και μιας και φερε η κουβεντα ξερει καποιος να μου πει που μπορω να το κατεβασω με ασφαλεια μη τυχον και ξαναεντοπιστω;;
      Ο δικηγορος μου ειπε πως για πρωτη φορα τη γλυτωσα φθηνα αλλα αν υπαρξει δευτερη πεφτει χοντρο προστιμο απο το δικαστηριο.

      Διαγραφή
  3. Υποθέτω ότι σίγουρα θα συναντηθούν οι Tyresse-Carol-κορίτσια με τους Daryl-Beth, μιας και οι δεύτεροι είναι στα ίχνη τους. Ενδεχομένως και οι Rick-Carl-Michonne να είναι εκεί όπου κατευθύνονται οι προαναφερθέντες, επειδή είναι κοντά και σχετικά ήσυχο μέρος. Πλάκα πλάκα, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση είναι ο Rick. Tricky... Οι υπόλοιποι μάλλον είναι φτερά στον άνεμο. Η Maggie με τους άλλους δύο, τουλάχιστον. Ειλικρινά, δεν θα τ'αντέξω εάν και αυτοί που βρήκαν τον Glenn και την άλλη είναι κι εκείνοι τύπου Governor. Αρκετά "αφεντικά" δεν είδαμε;
    Είχε, όμως, και την ανατροπή σ'αυτό το επεισόδιο. Η Carol είναι πάλι εδώ, και αποφασισμένη, μάχιμη. Τη μισούσα όσο ήταν κακομοίρα. Τώρα γουστάρω που είναι αδίστακτη.
    Και η Lizzy, βλέπω, δεύτερος Carl μας έγινε σιγά σιγά... Να τα φτιάξουνε!! χα0χα0χ0αχα00αχ0
    Πιστεύω ότι όταν συναντηθούν ξανά και αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα τα πάθη όλων, που θα ανοίξουν και στόματα, θα γίνουν μύλος μεταξύ τους. Εάν έχουν επιζήσει όλοι μέχρι τότε.

    ΥΓ: Αυτό το μωρό που έχουν βάλει, τι όμορφο που είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μικρή "bad ass" ειναι ζωντανή :) Η έκπληξη για μένα διοτι εγω θυμάμαι το πορτ μπεμπε καλαθάκι με αιματα.Να μεινω στο μεγάλο back up της Καρολ αλλη μια έκπληξη. Απο κει και πέρα αινιγματα α) Η συμπεριφορα στο κοριτσακι Λιζι αν θυμάμαι καλά καποια στιγμή νόμιζα οτι θα πνιγε το μωρό (παει λεω το γλιτώσαμε απο τους walkers και θα παει απ αυτην :-\) β) Τι είναι ή ηταν αυτο το καταφυγιο που γραφουν οι πινακιδες γ) Οι τυποι στο τέλος με τις στολές.Είδα οτι γράφετε ονομα στη περιγραφη αρα κάτι παραπάνω ξέρετε.Για να δούμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό, στο τέλος, που μας παρουσίασε κάποια νέα "ομάδα"(;;;) και που σχετιζόταν μάλιστα κάπως με την Tara, ανοίγει νέες διαστάσεις εξελίξεων στη σειρά.
    Ωστόσο, δεν έχω καταλάβει ακόμα το πώς έπεσε αναίσθητος ο Glenn! Δεν παρατήρησα κάτι που να μπορούσε να του το προκαλέσει αυτό και, όχι τίποτ' άλλο αλλά έτσι όπως τ' άφησε, είναι σα να του το προκάλεσε κάπως η Tara!!! Μα πώς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://streamcloud.eu/ksrq18o5peu0/_www.xrysoi.eu_The.Walking.Dead.S04E10.HDTV.x264-EXCELLENCE.mp4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω επειδή ήταν ήδη χτυπημένος (νομίζω είχε πυροβοληθεί) και αδύναμος. Τον δείχνει να πιάνει το πλευρό του κάποια στιγμή που σημαίνει ότι μάλλον έχανε αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει το κόμικ, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς παίζει στη σύγκριση, άρα και δεν μπορώ να πάρω θέση.
    Απ'τα sneak peaks που είδαμε, Rick-Carl-Michonne είναι κι αυτοί στις γραμμές. Εάν δεν κατευθύνονται προς διαφορετική κατεύθυνση ή εάν πηγαίνουν κι αυτοί προς την κοινότητα που υπόσχεται καταφύγιο, θα συναντηθούν με Tyresse-Carol-κορίτσια. Daryl-Beth είναι στα ίχνη τους, οπότε υποθέτω θα τους βρουν στο μεθεπόμενο, και μάλλον κάτι θα παιχτεί με τους καινούργιους και τον Rick. Έτσι όπως το έδειξε στο τέλος του 10, κάτι τέτοιο μου μυρίζει...

    Όχι, όχι, να υπάρξουν απώλειες! Θά'χει χαβαλέ να λήξει σε άλλη μια μαζική σφαγή! Να μείνουν τα ζόμπι να κάνουν πάρτι! χαχαχαχααχαχ
    Α, μια κι έχεις διαβάσει τα comic, πόσο περίπου μένει; Θα βγάλουν αυτή κι άλλη μια σεζόν ή έχει πολύ ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ο πρώτος κύκλος ήταν ο πρώτος τόμος της σειράς. Ο δεύτερος κύκλος στην φάρμα ήταν ο δεύτερος τόμος. Οι τόμοι 3 έως και 8 ήταν μέχρι την επίθεση στην φυλακή. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ο 19ος τόμος και θα συνεχιστεί κανονικότα, σίγα μην σταματήσει να γράφει ο Kirkman. Φαντάσου ότι έκανε μια μικρομεσαία εταιρία κόμικ, να πετάει στα μούτρα τα συμβόλαια των μεγάλων εταιριών (Marvel, DC, για να αγοράσουν την σειρά και τον Kirkman, έτσι έχω ακούσει). Άρα καταλαβαίνεις ότι θα έχουμε πολλές σεζόν ακόμα. Επίσης, ίσως να το ξέρεις βέβαια, Daryl, Beth, Sasha, ο μαύρος γιατρός και τα κοριτσάκια, δεν υπάρχουν στο comic, ούτε αυτή η Tara που βρήκε ο Glenn. Ο Tyresse στο comic είναι αυτός που αποκεφαλίζεται στην φυλακή, η Lori γεννάει στην φυλακή κανονικά και σκοτώνεται, μαζί με το μωρό, στην επίθεση, η Carol σαλεύει μέσα στην φυλακή και αυτοκτονεί, πολύ νεότερη, ομορφότερη και πολύ χαζή, συγκριτικά με την Carol της σειράς, η κόρη της ζει ακόμα, η Andrea είναι 20-25 χρονών κοπέλα και ζει ακόμα στο comic και τα είχε με τον Dale, ο οποίος πέθανε αρκετά μετά την φυλακή, τον θυμάσαι τον σπασαρχίδα παππού στην φάρμα, με αυτόν; Αυτά δεν είναι spoiler, είναι πράγματα που δεν θα γίνουν, γιατί τους δώσανε άλλη τροπή οι παραγωγοί. Θέλω να πω, ότι οι παραγωγοί κάνουν τα δικά τους, άρα και αν φτάσουν τα γεγονότα του comic σε 2-3 σεζόν, ίσως το πάνε από εκεί και πέρα όπου θέλουν. Μάλιστα λένε ότι τον Daryl ο συγγραφέας, ίσως τον χώσει στο comic λόγω της δημοτικότητας που έχει ο χαρακτήρας στη σειρά.
    Και εγώ ελπίζω σε μεγάλη σφαγή και πολλά ζόμπια. Αυτό το τελευταίο επεισόδιο πριν τα Χριστούγεννα πρέπει να το είδα στο FOX καμιά 10αριά φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μακαρι να ακολουθησουν το κομικ γιατι ειναι πολυ καλυτερο απο την σειρα, στην σειρα πανε λιγο με τις ευαισθησιες του κοινου, μην το σοκαρουν και μην το στεναχωρησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να διαβάζεις το κόμικ εσύ και να μην βλέπεις τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλως την, τωρα θα με ακολουθεις στα σχολια και θα με ενοχλεις;
    δεν σε θελω κοπελα μου, παρτο αποφαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχολιάζω μέρες περισσότερες από 'σένα. Ρούφα τ'αυγό σου και σκάσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σχολιαζεις μερες; τρομερο συντακτικο, κλασσικος φασιστας που δεν ξερει να γραφει (ναι ειδα το μπλογκ), μαλλον εννοεις οτι σχολιαζεις περισσοτερες μερες, ε και; τι σημαινει αυτο; εισαι παλιος; που νομιζεις οτι εισαι στον στρατο; ( α ναι, ειπαμε εισαι φασιστας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μ'αρέσουν τα κοριτσάκια, οπότε πιστεύω καλά κάνουν και τα έχουν βάλει. Είναι πολύ καλή αντίθεση ψυχογραφικών χαρακτήρων, επειδή είναι και αδέρφια -αν δεν κάνω λάθος- και ίδιας ηλικίας και είναι παραπάνω από πρόδηλες οι αντιθέσεις τους.
    Ίσως γι'αυτό να μην έχουμε δει πολλές πτυχές του Daryl ακόμη. Μέχρι τώρα έχουν δώσει περισσότερο βάθος στους χαρακτήρες που υπάρχουν και στο κόμικ.
    Ο Dale πίστευα ότι ήταν ο πιο υποκριτής απ'όλους, αλλά στη δεύτερη σεζόν, όσο ήταν ακόμη στο δρόμο και γύρευαν την πιτσιρίκα, τον συμπάθησα κάπως. Πλάκα πλάκα, μόνο σ'αυτόν δεν έκατσε η Andrea, αν και τη γούσταρε αυτός.
    Εγώ γουστάρω, για να είμαι ειλικρινής που δεν ακολουθούν τελείως το κόμικ, για να μη μας κάνετε spoils εσείς που τα ξέρετε. χε-χε. Μπορεί και να σταματήσουν τη σειρά για ένα διάστημα εάν δεν θέλουν να αποκλίνουν τελείως απ'το κόμικ. Τουλάχιστον για κάνα χρόνο ή να μοιράσουν τα επεισόδια, όπως κάνουν στο Sherlock. Ή μπορεί και να τη σταματήσουν τελείως. Ίδωμεν..
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε μεγάλε, τράβα να παίξεις με τις κούκλες σου και άσε μας να μιλήσουμε σαν άνθρωποι. Δεν σε ενόχλησα, μην με ενοχλείς. Βεβαίως, σου είναι δύσκολο να μάθεις τη σημασία της λέξης "αξιοπρέπεια" επειδή δε στη δίδαξε κανείς απ΄το σπίτι σου, αλλά τι να κάνουμε...
    Νομίζεις ότι οι υπόλοιποι δεν είδαν το blog; Και; Απλά στ'αρχίδια τους τι blog έχω και τι γράφω εκεί, πολύ απλά επειδή εδώ μιλάμε για άλλα πράγματα.
    Για πες τώρα, ποιο είναι το πραγματικό σου πρόβλημα; Σου έφαγε κανένας "φασίστας" καμιά γκόμενα ή διάβασες πράγματα που σε πειράζουν εκεί μέσα και πόνεσες;

    ΥΓ: Δεν είμαστε φασίστες. Ναζιστές είμαστε. Δεν ξέρεις ούτε να ξεχωρίζεις, θέλεις να μιλάς κιόλας, σκουπίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μονο που εσυ ασχολεισαι μαζι μου, εσυ γραφεις στα ποστ μου και προκαλεις, οχι εγω, εσυ με προσβαλες πρωτη χωρις λογο, και μετα λες για αξιοπρεπειες και λογικες, ευχαριστω που εκτεθηκες ανεπανρθωτα χωρις να χρειαστει να ριξω το επιπεδο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιος προσέβαλλε πρώτος ποιον, να το αναλύσουμε; είσαι σίγουρος ότι το θέλεις;
    Ποιος χαρακτήρισε πρώτος ποιον, θυμάσαι; Ξαναρούφα τ'αυγό σου και σκάσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ευχαριστως, παλι θα εκτεθεις, και για του λογου το αληθες
    το πρωτο σου σχολιο χωρις να σου εχω πει τιποτα προκλητικο η προσβλητικο, ( και μην λες για λογικη συνεχεια και για αυγα, δεν κανει)

    "Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει. Αλλά όταν δεν υπάρχει ίχνος λογικής, τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όταν δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα, δεν υπάρχει ίχνος λογικής. Απλά τα πράγματα.
    Αλλά τι να περιμένεις από άτομο σαν κι εσένα... Και τώρα με συγχωρείς, έχω ν'ασχοληθώ με σοβαρά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μια λογικη απαντηση δεν εχεις δωσει, μονο βριζεις και οταν σε στριμωχνω λες αλλα και ξαναβριζεις, συνεχιζε να νομιζεις οτι οι αλλοι δεν εχουν λογικη και βαζε κουταβακια κατω απο φωτο του χιτλερ, απλα σε λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάρε, βρε παιδί μου, ένα λεξοτανίλ να ηρεμήσεις. Τόσες μέρες εδώ μέσα μια χαρά τα λέγαμε με τους υπόλοιπους και νομίζεις ότι θα καταφέρεις να με προσβάλλεις ή να με εκθέσεις; Πλανάσαι οικτρά, αγαπητέ μου.
    Άντε, γρήγορα να παίξεις με τις κούκλες σου, άργησες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγω; τα καταφερνεις μονη σου μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νομίζω άρχισε να τρελαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κοιτα σιγουρα, μεχρι το τελος της σεζον θα πεθανει καποιος απο τους βασικους χαρακτηρες. (πιστυεω ο Γκλεν).. διαβασα λιγο το στορυ του Φορντ στο κομικς και πιστευω οτι θα μεινει για καιρο στην σειρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. βασικα λιγο πολυ ολοι την εχουν ακουσει.... και η Μαγκι εφαγε κατι φρικες και ειναι λογικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδια θα σας παρακαλουσα να ηρεμησετε. ο καθενας μπορει να λεει την γνωμη του, χωρις να προσβαλει τον αλλον. Το μπλογκ γι' αυτο ακριβως το λογο υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άλλο ένα πολύ καλό επεισόδιο ... Χάρηκα πολύ για την Τζούντιθ , μπράβο στο Tyreese που μέσα στο γενικό χαμό την είδε κ την έσωσε κ τώρα είναι σαν πάτερ- φαμίλιας .... μέχρι που βρέθηκε η Carol στο δρόμο τους , γιατί έχω την εντύπωση ότι αν δε γινόταν αυτό η Lizzie θα την έπνιγε τη Judith.
    Φρίκαρα λίγο στο λεωφορείο μην είναι μέσα κ ο Glenn ( δε μας είχε δείξει ότι κατέβηκε , απλά ότι ζαλίστηκε ολίγον ) αλλά τη γλίτωσε ... όπως τη γλίτωσε κ από τη φυλακή ( έχει ο άτιμος το κοκαλάκι της νυχτερίδας !! ) κ μου άρεσε κ ο τρόπος που έπεισε τη Τara να τον ακολουθήσει με πρόσχημα ότι τη χρειάζεται ( δε λέω τη χρειάζεται αλλά θα μπορούσε κ χωρίς αυτή να φύγει ) ...
    Έχουν δημιουργηθεί καλές μικρές ομάδες μεταξύ των ηρώων μας ... Beth & Daryl = θα μου άρεσαν αρκετά κ σαν ζευγάρι ... κ Maggie - Sasha - Bobb δυνατή ομάδα κ αυτή .. ( Βέβαια η πιο δυνατή κατ' εμέ είναι Ρικ - Μισον κ Καρλ ...
    Τέλος πολύ ευχάριστη έκπληξη οι νέοι ήρωες ... Πάντα χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα σε αυτή τη σειρά λόγω συχνού μακελειού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή