Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα πάντα για τους θανάτους και την επερχόμενη συγκρούση με τον Governor


Οι παραγωγοί Glen Mazzara και Robert Kirkman μαζί με την ηθοποιό Sarah Wayne Callies δίνουν υπέροχες συνεντεύξεις για τις τεράστιες εξελίξεις της σειράς στα περιοδικά EW, TV Line και TV Guide.
Η Sarah Wayne Callies συζητώντας για τον "θάνατό" με τον Mazzara:

Με πήρε τηλέφωνο, και λέει, "Γεια, εδώ ο Glen Mazzara." Και λέω, "Γεια, τι μπορώ να κάνω για σένα;" Και είπε, "Μακάρι να είχα το χρόνο να το πω σωστά, αλλά είμαι στο αυτοκίνητο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο, επειδή η μητέρα μου είναι στο νεκροκρέβατό της. Και ήθελα να το ακούσεις από μένα, πρόκειται να σκοτωθείς στην σειρά." Τότε υπήρχε μια παύση. Και είπε, "Τι πιστεύεις;", είπα, "Πώς είναι η μαμά σου;" Είπε, "Τι;", είπα, "Πώς είναι η μαμά σου;" Άρχισε να εξηγεί μερικές από τις περιστάσεις, και λέω, "Πώς είσαι;" και υπήρχε ξανά μια μεγάλη παύση και λέει, "Μ 'ακούς " λέω "Ναι, σ΄ακούω. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις ένα σωρό συναισθήματα γι 'αυτό, αλλά είναι μία τηλεοπτική σειρά, και η μητέρα σου πεθαίνει. Λοιπόν, πώς είσαι;" Και ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, παράξενο τρόπος που έμαθα τα νέα​​. Πριν κλείσω το τηλέφωνο, είπα, "Άκουσε, Glen, είμαι ένα μεγάλο κορίτσι. Το κάνω αυτό εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε μια χαρά. Αγάπησα αυτήν τη σειρά. Έδωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την σειρά. Θα θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το τελευταίο καρέ. Αλλά δεν πρόκειται να κλάψω, δεν πρόκειται να πάθω καμιά κρίση. Κάνεις ό,τι καλύτερο για την σειρά. Και σας ευχαριστώ που με καλέσατε από τον δρόμο για το αεροδρόμιο." Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ διαφορετικά. Και δεν θα τον κατηγορούσα καθόλου αν έβαζε κάποιον άλλον να μου τηλεφωνήσει.

Για τα συναισθήματά της στην τελευταία σκηνή με τον τηλεοπτικό γιο της, τον Chandler Riggs:

Υπάρχει όλη αυτή η απήχηση, γιατί έβλεπα τον Chandler να μεγαλώνει από ένα παιδί σε έναν νεαρό άνδρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που δουλεύαμε μαζί. Δημιουργείτε μια βαθιά σχέση με τα παιδιά όταν δουλεύεις μαζί τους. Θυμάμαι την ημέρα που ο Jeff DeMunn σκοτώθηκε στην σειρά. Ήταν πολύ συναισθηματική στιγμή για όλους μας. Κάναμε το γύρισμα το βράδυ και κοίταξα γύρω και είδα τον Chandler να στέκεται στη μέση του χωραφιού - εντελώς μόνος του, αυτό το μικρό αγόρι μες στο σκοτάδι, μέσα στο κρύο, και με ομίχλη γύρω του. Και σκέφτηκα, είμαστε ενήλικες. Γνωρίζουμε πως είναι να αφήνεις κάποιον σε μια σειρά και να σπάει η καρδιά σου σε ένα εκατομμύριο κομμάτια. Ο Chandler δεν το είχε αυτό. Εκείνο το βράδυ, πήγα και έβαλα τα χέρια μου γύρω του και έσκυψα από πάνω του και απλά σταθήκαμε εκεί αγκαλιά για άλλα 5 λεπτά. Και μετά κοίταξα κάτω σε αυτόν και του λέω, "Δεν θα σου πω ότι δεν πρόκειται να νοιώσεις ξανά έτσι, αλλά είμαστε τυχεροί. Είμαστε τυχεροί που αγαπάμε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε τόσο ώστε να πονάει όταν φεύγουν." Και μετά πήγαμε και φάγαμε ένα σωρό μπισκότα. [γέλια]. Σε κάποιο σημείο του λέω, "Πιστεύω πως μια ζεστή σοκολάτα και ένα πακέτο Nutter Butters θα κάνει τα πράγματα καλύτερα." Και είπε "Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου είπες και βγάζει νόημα. Πάμε!"Αλλά όλη αυτή την εβδομάδα, ο Chandler και εγώ πραγματικά δεν μπορούσαμε να κοιταχτούμε ενώ κάναμε τα γυρίσματα του επεισοδίου. Απλά δεν μπορούσαμε.

Για τον λίγο χρόνο που πέρασε η Lori με τον Rick λίγο πριν πεθάνει:

Ο Andy και εγώ είχαμε την ευκαιρία να πούμε αντίο, επειδή πριν από αυτή τη σκηνή στη γέφυρα, στο τέλος του 2ου επεισοδίου είναι η τελευταία φορά που βρίσκονται μαζί - αυτό είναι το τέλος. Είναι το τέλος του γάμου τους. Απλά δεν το γνωρίζουν ακόμα. Και θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι δεν παίζουμε έχοντας αυτό στο νου μας. Αλλά αυτό είναι το τέλος. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το χειριστώ λέγοντας αντίο και στους δύο την ίδια ημέρα. Και ζήτησα από τον Andy να έρθει εκείνη την ημέρα που θα γυρίζαμε την τελική σκηνή, και του είπα ότι θέλω να είναι εκεί για τον Chandler. Θέλω να γνωρίζει ότι ο Andy είναι ακόμα εδώ και ο Andy θα είναι μαζί tου όλη την ώρα - ότι ο Andy δεν θα τον αφήσει. Επειδή ο John τον άφησε, ο Jeff τον άφησε, και εγώ τον άφησα. Και αυτοί ήταν οι άνθρωποι που με τους οποίους ξεκίνησε. Έτσι, ο Andy ήταν εκεί και αυτός και ο τρόπος που το χειρίστηκε ήταν τόσο τέλειος, του στάθηκε όπως ένας ηθοποιός σε έναν άλλον. Όχι προσπαθώντας να τον πατρονάρει ή να του μιλήσει όπως ένας μεγάλο σε ένα παιδί.

Οι παραγωγοί για τον χαμό της Lori και του T-Dog

Για την απόφαση να σκοτώσουν την Lori:

Kirkman: Λοιπόν, όπως και με κάθε θάνατο στο The Walking Dead, έχουν όλα να κάνουν με το να καθόμαστε κάτω και να υπολογίζουμε τι μας δίνει την καλύτερη ιστορία και τι απεικονίζει ρεαλιστικά τον κόσμο. Πάντα έλεγα ότι άνθρωποι πρόκειται να πεθάνουν - έτσι ακριβώς λέμε την ιστορία - και να μην έχουμε ανθρώπους να πεθαίνουν αριστερά και δεξιά, αυτό θα ήταν τουλάχιστον ψεύτικο για μένα.
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να συμβεί μία ζομπο-εξέγερση μέσα στην φυλακή χωρίς να χάσουμε μερικούς χαρακτήρες. Έτσι, όταν καθίσαμε να βρούμε ποιος επρόκειτο να πεθάνει σκεφτήκαμε ότι ο θάνατος της Lori έχει να κάνει με τον Carl και τον Rick, αλλά και με την Maggie και τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε επικεντρωθεί σε τέτοιου είδους πράγματα και νομίζω ότι αυτός ο θάνατος μας δίνει την μεγαλύτερη ιστορία. Έτσι, αυτό κάναμε!


Φέρνοντας το τέλος του ταξιδιού της Lori με έναν πανομοιότυπο τρόπο με αυτόν του κόμικ:

Kirkman: Ναι. Θέλω να πω, πάντα ήξερα από την αρχή της γραφής του κόμικ ότι ο Rick τελικά θα χάσει τη γυναίκα του. Ήταν κάτι που θεωρώ σημαντικό για την ανάπτυξη της σχέσης του με τον Carl. Μου άρεσε επίσης η ιδέα της προσθήκης ενός μεγαλύτερου κίνδυνου για τη ζωή του Rick λέγοντας, "Α, παρεμπιπτόντως, εσύ είσαι πλέον υπεύθυνος για το μωρό." Σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν κάτι που θα κάνει τη ζωή του πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο ενδιαφέρον να δούμε για το πως εξελίσσεται.

Το τι προκαλεί ο θάνατος της μητέρας στον Carl:

Kirkman: Ο Carl είναι πραγματικά το επίκεντρο αυτής της σειράς. Ένα μεγάλο μέρος της σειράς ασχολείται με το πως είναι ένα παιδί να μεγαλώνει σε αυτόν τον κόσμο, και με τη μητέρα του να τον προστατεύσει μέχρι στιγμής και να προσπαθεί να διατηρήσει την αίσθηση του "Είναι ένα παιδί. Θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια πράγματα μακρυά από αυτόν." Αυτό επιδεινώθηκε σε κάποιο βαθμό στην φετινή σεζόν. Έχοντας την εκτός πραγματικά πρόκειται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ο Carl αντιμετωπίζεται και πώς πρόκειται να συνεχίσει να αναπτύσσεται μεγαλώνοντας σε αυτόν τον κόσμο - και, επίσης, μεγαλώνει σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι πέφτουν γύρω του σαν τις μύγες. Η ζωή και ο θάνατος - έχουν πολύ διαφορετικές σημασίες γι 'αυτόν. Πρόκειται να αναπτυχθεί σε ένα ριζικά διαφορετικό ανθρώπινο ον. Είναι μόνο ένα πράγμα για έναν ενήλικα να ρίχνεται σε αυτόν τον κόσμο και να πρέπει να καταλάβει τι είναι διαφορετικό, αλλά τα παιδιά δεν συνειδητοποιούν πραγματικά τι είναι διαφορετικό. Μέχρι τη στιγμή που αυτό το παιδί θα γίνει 16 ετών δεν γνωρίζει πραγματικά για το πως θα έπρεπε να είναι η ζωή του. Απλά θα ξέρει τι συμβαίνει γύρω του. Και αυτό πρόκειται να είναι πολύ ενδιαφέρον.

Στο πως επηρεάζει ο θάνατος της Lori τον Rick:


Kirkman: Θα δώσουμε πολύ ενδιαφέροντες, απροσδόκητες κατευθύνσεις μαζί του. Είναι ένας τύπος που έχει αναλάβει αυτό το μανδύα της ηγεσίας και είδε κάπως την ηγεσία να οδηγεί στον ένα θάνατο μετά τον άλλον. Και τώρα έχει χάσει τη γυναίκα του, για τον χαμό της οποίος σίγουρα θα κατηγορήσει τον εαυτό του. Έτσι, αυτός πρόκειται να αμφισβητήσει τα πάντα τώρα. Αυτό είναι ένα μεγάλο τίμημα εμπιστοσύνη που έχει στις ηγετικές του ικανότητες ακριβώς τη λάθος στιγμή, επειδή ο κυβερνήτης και οι άνθρωποι του Woodbury βρίσκονται στον ορίζοντα. Είναι μια σύγκρουση στην οποία οδεύουμε. Τώρα έχουμε ένα Rick Grimes ο οποίος ασχολείται με αρκετά πράγματα. Δεν πρόκειται απαραιτήτως να έχει το χρόνο να επικεντρωθεί σε αυτό το νέο θέμα που πρόκειται να προκύψει.

Για τα κίνητρα σχετικά με τον θάνατο του T-Dog:


Kirkman: Λοιπόν, ξανά, εμείς απλώς προσπαθούμε να απεικονίσει ρεαλιστικά αυτόν τον κόσμο. Νομίζω ο T-Dog πραγματικά ενισχύθηκε σε αυτή τη σεζόν και ήταν εξαιρετικά ηρωικός και θέλαμε πραγματικά να φύγει με το θάνατο ενός ήρωα. Το γεγονός ότι ήξερε πως ήταν νεκρός, αλλά εξακολουθεί να προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορούσε ελπίζοντας να σωθεί η Carol - αν και είναι αρκετά ασαφής ως προς το τι ακριβώς της συνέβη. Αλλά, ναι, θέλαμε να δείξουμε κάποιον πραγματικά να κάνει μια θυσία και να κάνει ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει κάποιον.

Για το πως θα τα πάει ο Rick και η ομάδα του όταν θα έχουν να κάνουν με τον Governor:


Kirkman: Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς. Αν ο Governor έκανε επίθεση στο 1ο ή 2ο επεισόδιο, θα είχαμε ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο Rick θα ήταν σε πολύ διαφορετική φάση. Θα ήταν πολύ περισσότερο μεταξύ τους και δεν θα ασχολούμασταν με την απώλεια του T-Dog και της Lori, και πως θα είχε να κάνει αυτό με τον γιο του, έστω και αν αυτός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά. Δεν πρόκειται να τον βλέπαμε πόσο ικανός ηγέτης έγινε, από μόνα τους, ότι έχουμε μάθει να είναι και αυτό πρόκειται να κάνει τις επόμενες συγκρούσεις πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Mazzara: Αναπτύξαμε την ομάδα μας σε μια καλολαδωμένη μηχανή μάχης! Μια ομάδα στρατιωτών. Τώρα που έχουμε ήδη συντριβεί από τα γεγονότα του 4ου επεισοδίου, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον Governor και την ομάδα του. Η ομάδα στρατιωτών που συναντάμε στην πρεμιέρα της σεζόν θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τον τον Governor, αλλά αν έχετε αποδεκατιστεί συναισθηματικά από τα γεγονότα του 4ου επεισοδίου, είναι ένα πολύ, πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Θέλαμε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι η επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο ομάδων είναι τόσο απρόβλεπτη και τόσο συναρπαστική όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιπλέον να προσθέσουμε ότι:
Ο Kirkman διευκρινίζει ότι μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε την Lori. Αν και είναι πράγματι νεκρή, ο χαρακτήρας μπορεί να επιστρέψει μέσω flashbacks.

Πηγές: http://seriable.com/the-walking-killer-within-lori-t-dog/http://seriable.com/the-walking-killer-within-lori-t-dog/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου